Jumaat, 27 Januari 2017

Januari 2017

1st... tahniah kat member sepejabat yang dah selamat bersalin minggu lepas... dapat baby boy ye Wie?

Selamat berpantang... 

Aku bila lagi ni? haha... lagi 2 bulan k... sabarrrr la hati... dengar member dah bersalin, hati ni mengelintin nak lekas lekas bersalin... time time dah boyot ni nak bergerak buat apa pun rasa payah... tak selesa... 

k... cukup!

Susah betul aku nak start entry untuk tahun ni... 1st... tima kasih kat yang prihatin dengan aku... yang beri kata semangat kat aku selama ni... terima kasih sangat... walaupun mereka tu tak ler tau sangat pun kisah pedih aku hujung tahun lepas... tapi memadai lah kata2 semangat tu...

pada yang jadi punca... terima kasih jugak sebab perbuatan korang dah berjaya tinggalkan kesan yang paling dalam kat hati aku... mudahnya melukakan... lepas tu mudahnya minta maaf kononnya gentleman lah sangat... lepas tu nak mengharap aku memaafkan... Ya Allah... baik sangatlah aku ni kan nak free free maafkan... macam...

'owh... korang dah terlukakan hati aku... ni korang minta maaf... okay... aku maafkan.... ye aku maafkan... chill laa... aku dah maafkan... korang tak sengaja... takpe! aku ok je....'

phuiiiii!!!!!

korang tak tau siksanya aku nak hadam perbuatan korang 1 per 1 dalam keadaan aku paling perlukan sokongan sekarang ni... ye... saat aku berbadan 2 ni... mengendong 1 lagi jasad dan nyawa dalam tubuh ni... Ya Allah...... sakitnya sampai hari ni tau..

takpelah... kalau dah ini ujian untuk aku... sakit pun aku terpaksa telan, terpaksa hadap... luka ni tah tak tau la bila nak sembuh... aku manusia... tak sempurna mana... aku tau tempat aku kat mana... aku sedar layaknya aku ni kat mana...


Nampak haiwan kat kabel letrik tu... rare! ni 1st time aku nampak haiwan tu ada kat situ... Amie yang nampak dulu pagi tu sebelum aku hantar dia pi rumah pengasuh... sekali tu je haiwan tu muncul...


Keria ke donut? 0.60sen seketul... kebetulan de brader kat opis baru balik dari Melaka... yesss... Klebang mariii katanya... viral giler kan kuih ni sekarang... thanks bro! sedap! orang blanje... lagi ler sedap.. hehe...

hati saya yang kelat ni manis sekejap dapat kuih meletopsss ni.... chia! chia! chia!...

fine... demi kandungan yang juga nyawa dan raga aku ni... aku kena ubati sendiri luka kat hati ni... dengan mengharapkan bantuan dan kasih sayang Allah pada aku... ujian ni pon tanda Allah sayang kan aku kan... Tangisan ni sebab Allah rindu untuk mendengar rintihan aku pada Dia kan? Ya Allah... kuatkan aku... 


Cerghh... hanyut lagi aku dalam emosi... cerghh...!!! nasib baik aku tak pandai karang novel... hahaha... kalau tak, hehehe.... ehh.. aku pernah ada cita2 nak tulis novel tapi lepas tu tinggal angan2 je...

memadai lah jadi blogger part time camni... hehe... ni pon nak taip entry pun payah... ada hati nak buat novel... woaahhh... komitmen tinggi tu.... idea pon kena mantop! 


anak2 cuti lama kan sempena Tahun Baru Cina ni? sian anak2 aku... tak dapat nak pi memana la cuti ni sayang sayang mak semua... kita lepak kat rumah je la ehh... tunggu mak slim... nanti mak bawak uolls jenjalan... jimba between mak and anak2 je pon boleh... kita enjoy nanti ye sayang2 mak semua... 

la ni kat opis tengah demam limau mandarin... Pengarah belanja sekotak sorang... manis weiihh... terbaekk.. tapi kat rumah tu, aku sorang je yang rajin makan...


Mendung kelmarin... sama mendung dengan hati aku... sama mendung dengan jiwa aku... cerghh... ni pengaruh Sepahtu pun ye gak ni...

korang layan ke Sepahtu live tu?

anyway... since esok cuti... Selamat Bercuti...



2 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Semoga Allah SWT mempermudahkan segalanya buatmu...

blasahje berkata...

Kakcik Nur : inshaallah... mudah mudahan macam tu lah hendaknya