Selasa, 22 November 2016

Rahsia aku makin kurus?

Seronok kan bila de yang memuji...


Ehh... apesal makin kurus?

Dagu makin runcing?

Hidung makin mancung...

Wajah makin panjang...


Makin nampak cantik....



well... kalau betul macam dikata.... al-hamdulillah... syok je dengor...

sape lah tak nak dan tak suka dipuji macam tu kan..?



aku mampu gelak je lah ek... gelak yang tak berapa sangat... gelak sekadar nak sembunyi rasa hati yang sebenar...

yupp... 

ada la yang puji camtu tadi.. kot diorang bergurau, tak tau ler... ishh.. ish... ishh... aku layankan je lah... kot betul... tq.. tapi ai takdo nak belanje belanje ye... kot betul pujian, biar ikhlas... heee




Nak tau rahsianya? hmm... caya lah... kalau korang dengar, korang pon tak nak ikut... sebab... aku sendiri tak suka...

betul, aku de mintak nak susutkan berat badan.... tapi bukan cara macam ni...

caranya?



aku makan hati weiihhh.... dalammmmm....

nak citer pon payah... takpelah... aku harung sendiri lah... 

aku belum recover lagi since dilanda ujian hari tu.... aku struggle cuba pujuk dan rawat hati... aku cuba sibukkan diri... tapi tak mampu gak nak buang rasa 'sakit' dalam jiwa ni.... dalammm....


dalammmmm sangat!


nak nak lagi tengah pregnant ni kan.... lagi lah emosi aku on off on off selalu... kadang aku ok... kadang aku sedih balik.... yang sedih tu sebolehnya aku tak nak tunjuk depan hasben... 

tak sape paham ape yang aku rasa... ye ada masanya aku ni pentingkan diri sendiri... tapi ada ngko tau dalam hati aku ni? TAK...



Disebabkan tu... nafsu makan aku macam tertutup... makan pun sebab untuk si kecik yang tengah membesar dalam perut ni... ye tau... aku kena kuat... kena banyaaaaaak sabar! ujian Allah ni memang kena banyaaaaak sabar... aku tau, DIA uji aku sebab DIA sayangkan aku... supaya aku berubah jadi lebih baik... aku tau dan sedar tu... inshaallah... korang doakan aku ye... doakan supaya aku kuat dan tabah... 

Nafsu nak berhibur hati pun lenyap... mujur ler ada anak2... tengok gelagat Amie tu makin lama makin cerdik... terhibur gak jap hati... si rambut ikal tu dah macam2 pulak ragam ehh...

bila disuruh cium pipi omak dia ni, tak mau pulak... tapi time tak disuruh... pantang nampak aku duduk lama, jap2 dia datang... dicium cium nya pipi aku... jap2 kang dia datang lentok kat aku... peluk aku.... alahaiii... sweetnya dia!

emakkk...! emakk...!

sedap dengar suara manja dia tu...


well... skarang dah tau kan rahsia kurus aku... hehe... tak tau bape lama bertahan kurus ni... dah alang2 kurus, biar sampai bila2 la maintain... biar berbaloi ngan stress yang aku hadap ni... ehh... aku pun tak nak kurus cara makan hati ni... tak seronok ok! jiwa kita sakit.... sakit yang makan dalammm... tah bila nak sembuh...

percayalah, bila jiwa kita sakit.... seluruh jasad kita akan sakit jugak... seluruh badan rasa macam bisa sangat... kadang rasa macam tak jejak ke bumi... rasa ringan terawang - awang...camtu lah yang aku rasa... see... dasyat nya penangan jiwa bila sakit ni...

kat luar tu punya lah lebat hujan.... acaner nak balik lunch hour ni? ai berskuter je hari ni.. huhu...



6 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Kakcik pula bila makan hati, nafsu makan ikut sama naik...ater...bila nak kurusnya... :(

PeRdU cINta berkata...

beban yang ditanggung kalau pun tidak semua cuba kongsi sebahagiannya..kongsi dengan orang yang yakin betul2 boleh dipercayai..kalau tidak pun luahkan pada sehelai kertas sekadar yang mampu untuk diluah kemudian buang kertas itu...buang...sekiranya tidak..kasihan pada diri..pada jiwa..pada minda...inshaAllah akan berasa sedikit kelegaan itu..dan paling utama ngadu dulu pada DIA..

blasahje berkata...

kakcik nur : sabor je lah kalau gitu...^_^'

blasahje berkata...

perdu cinta : memang tiap kali 5 waktu selalu mengadu pada DIA... tapi sakit tu datang time2 kita tengah rehat...aduhaii... siksa rasanya... terima kasih atas cadangan yang diberi... inshaallah... sy akan cuba praktik kan luah atas kertas... memang dah lama pon tak tulis diari...tqvm ye

sunset berkata...

jangan stress2 kak.... awok tu peknennn.. moga d mudahkan semua urusan ok..

blasahje berkata...

sunset : i try lorr...^_^'... tapi byk kali gak lebur air mato ni... huhuhu...