Rabu, 21 September 2016

Melepak di Klinik Pakar HTJ, Seremban



Tak tau mana sumber gambo ni... aku amik kat group wassap je ni... sempena Raya Haji hari tu lah...

Terliur agaknya si tedung dengan aroma rendang dalam kawah tu... langsung terus tegak berdiri kat situ... nak tolong gaul ke???

Image result for tempat makan ulu bendul tempat makan ulu bendul tempat makan ulu bendul

Rabu, hari yang Opal de temujanji kat Klinik Pakar HTJ Seremban tu kan, kitorang singgah Kat tempat makan Ulu Bendul tu dulu... kebetulan dah masuk tengahari dah masa tu... kena la isi perut dulu... kang lapar!

Cik Guyu pon ada... tapi masa ni dia tak makan sangat. konyang lae! katanya lah... dia order roti bakar je 2 set... fine... bebudak ni gelisah je tengok air kolam kat bawah tu.... hahaha...

sori anak - anak, takdo nak mandi mando doo... kang nak pi servis gigi Opal kang... takdo maso... laen kali lah yo!

Lepas lunch tu terus berdesup anto kan Cik Guyu ke tempat dia repair kereta. Owh... 2 bulan lepas, dia eksiden... kereta ehh terbaas... ado lah 2 - 3 kali berpusing... otw balik dari kerja malam kejadian tu... penat ye dik? 

nasib baik kereta je yang 'cedera'... tuan punya kereta ok... tapi malam tu masa dia tengah gelabah call aku, dia siap cakap... jangan banyak tanye dulu, adik nak cepat ni....

hahaha... ko ingat akak kau ni nak dongar cakap kau ye dik?

lagi dia cakap jangan tanye, lagi aku rasa nak tau... hamik!! macam macam aku tanya... 



Ni katanya, air-cond tak sejuk... blow je lebih... kena refer kat bengkel yang repair kereta tu semula sebab dah claim insurans... masih under waranty lagi tu...

temankan je boleh dik.. sebab masa tu dah 1setengah... doktor tu dah pesan awal2... jangan datang lambat sangat... sebab proses nak rawat gigi Opal tu makan masa yang lama....


hmmm... memang lama pun! sampai situ kul 2 setengah... dalam 10 - 15 minit tu, doktor dah panggil masuk... hari tu doktor dah pesan jugak, proses merawat kali ni agak menyakit... macam biasa, hasben yang masuk... apa apa keputusan pun, dia yang buat... Opal nampak abah dia yang masuk, kuat lah sikit semangat tu....

kalau aku yang masuk dalam bilik rawatan tu... hmmm... alahaii.... baik abahnye je yang temankan kat dalam tu... tu pon kojap yo! kojap kang dia dok luar tu je...

Kali ni aku ikut jugak ngan Amie n Payel...

Tapi idak ler dok menangok je kat situ... sebelah tu de tempat budak2 main2... situ ler aku duduk... pantau Payel n Amie bergumbira di situ... Aku je yang tak berapa gumbira... maunye tak... ngadap Amie yang tak padan ngan kecik... lasaknya Ya Rabbi!

Mengucap ngucap aku tengok dia main kat gelungsur tu... ade skali tu dia nak tumbuk sorang budak pompuan ni... usia lebih kurang je tu... hahaha... alah... tumbuk budak kecik... tomei sangat... tak macam tumbuk langsung... hahaha... marah ler konon sebab gegirl tu ngikut je mana Amie pi...

'angan la wat kiter...!'

hehehe... budak2...



dah penat temankan diorang main kat situ, turun plak pi kafe... masing2 dah kehausan.. naik atas tu, sambung lagi main... tapi kejap je... lepas tu aku join hasben kat ruang menunggu... punya lama doktor tu servis gigi Opal...

Masa tu dah kul 5 dah... Amie pon dah lelap dah... Payel tu ha... ngandap filem Dinasour kat tv... kejap tu, diorang off tv... masing2 dah nak beransur balik... doktor2 pon dah de yang balik dah time tu...

Dekat kul 5 setengah baru selesai... mak oiiih... lama nya...



Hasben kata doktor buat rawatan nak hidupkan saraf gigi yang diorang matikan hari tu... de rawatan lanjutan lagi lepas ni... lepas rawatan lanjutan tu nanti, doktor takde buat apa2 dah kat gigi tu... just pantau selama 2 tahun... nak pastikan gigi Opal tu pulih spenuhnya...


Harap sangat gigi Opal tu dapat berfungsi semula... kesian dia... setiap rawatan tu agak menyakitkan kat Opal... tak terbayang kat aku ni, camne dia hadap semua tu... Moga moga gigi Opal sembuh sepenuhnya... Aminnnn...


Tiada ulasan: