Ahad, 11 September 2016

Cuti Raya Aidiladha


Cakkk.... Aaaa... Cuti tak raya haji ni? Balik kampung tak? Lancar ke perjalanan semalam?

Aku kat rumah mentua lagi... Tengah tunggu biras aku, kak Wani tu balik dari beli lauk. Jap lagi nak masak lauk tengah hari... Aku tolong ler mana yang patut kang...

Gambar atas tu salah fokus sebenarnye... Yang betul, gambar kedua ni...

Pangkin mentua aku. Ada macam kon tu kan... Dari mula aku dok perati... Ape lah yang ada kat dalam tu... Asyik bergerak je... Lurus ke depan je plak tu... Nampak rare... Harus aku abadikan dalam kamera phone... Banyak mende rare kat rumah mentua ni... Hehe


Sambil tu sekodeng diorang tu... Nak angkut lembu masuk dalam lori... Yang badan merah tu jinak... Lepuk lepuk sikit punggung dia,terus je lembu tu lompat atas lori...

Tapi yang putih tu payah sikit... Nampak macam degil pulak...haha

Kena lepuk lepuk pon melawan lagi tu... Hasben kata lembu tak bertanduk camtu payah sikit nak tarik atas lori... Kalau kuat sangat takut lembu tu mati terjerut... Tak pon lembu boleh lolos... Sebab tali tu boleh senang senang je tu tercabut...

Haha... Betul la.... 1st time tak berjaya... Tali tu lolos... Lembu tu lari turun balik... Siap bagi penendang lagi kat orang yang dok lepuk lepuk bontot dia tadi... Hamik kau!!!

Katanya... Kot! Hahaha....


Kali ketiga baru dapat tolak naik... Pon payah je tu... Kih3... Kecoh je kan, pasal lembu pon nak buat entry... Lari betul dari tajuk entry... Tapi.. Eh... De gak kena mengena tu... Kalau tak sebab cuti raya aidiladha, takdo lah esey dapat nengok aktiviti camtu...

Tengok sama2 ngan Amie... Dia yang paling teruja... Uihh... Suka betul dia... Eeeii... Uiii... Eiii... Mak, Buuuu.... Boooo....

Pak mentua dah bising kat belakang tu.... Kelapo takdo orang nak perah... Hmmm.... Ngko rasa? 

De orang order lemang kat pak mentua aku... Jangan nak order kat aku pulak... Sori, aku tak layan haaa...

Cauwww dulu.... 



Tiada ulasan: