Rabu, 15 Jun 2016

Tukar waktu bertugas khas untuk Ramadhan

oihhh... aku memang berharap sangat time2 bulan puasa ni dapat balik awal... memang ler kakitangan gomen ni ada waktu anjal... tapi aku tetap ikut waktu standard biasa... 8.00 am to 5.00 pm...



so tahun niiii.... lepas je KSU ( Ketua SetiaUsaha ) Negara buat pengumuman... lekas2 aku download borang tukar waktu bertugas khas untuk Ramadhan tu... mohon pagi, petang lulus...

kali ni dapat ler balik awal setengah jam... hewww... hewww...! jalan raya lengang je... terutama laluan yaag de bazar ramadhan otw balik tu... lapang!

tu dah habis fikir dah tu... demi memudahkan aku jemput opal balik kafa... bulan2 puasa ni kan kafa habis awal dari bulan2 lain...



hahh...? OT...?

Soooooorry... bulan2 puasa ni tak pat derr nak buat ot... aku kena masak untuk insan2 di rumah tu... tak daya der nak membeli hari2...

mee goreng kawah tu, punjut cooomel je... dah RM3.00... padahal saiz sama je ngan mee goreng yg selalu aku beli buat sarapan pagi time2 bulan tak puasa tu... harga baru RM 1.20... beza RM 1.80... mahal tuuuuuuuuuuuuuu...

hari tu teringin nak makan roti john... mintak hasben beli. bila balik, aku tanya harga... hasben cakap, RM5.00... uiiihhhh.... mahalnya!!!! bukan biasanya RM 3.00 je ke?

rasa? hmmm... rasa nyesal pulak mintak roti john... patut aku mintak mende lain je...chicken chop ke... lamb chop ke... memang dah tau ler yg tu harganya lagi mahal....😅

nasib baik ler licin kena bedal! burrpppp.... kenyang roti john je ngan air...





4 ulasan:

munirah mansor berkata...

masak sendiri lebih jimat, kebersihan terjaga dan ikut citarasa kita

blasahje berkata...

munirah : yuppp... ^_^

Cik Ash berkata...

saya sepanjang bulan puasa banyak masak sendiri...

saya datang Blogwaking blog awak bertuah dalam list blogwaking saya untuk hari ini jemput singgah blog saya jugak ya.. http://cikash.blogspot.com/2016/06/jom-blogwalking-12.html

yuk berkata...

bulan puasa nie..sume benda jadi mahal..sabor jelar..huhu.kna masak sendiri baru puas hati..hihi