Ahad, 28 Februari 2016

shopping di zalora lagi!

salam semua...

sihat sihat kah korang semua minggu ni? syukur al-hamdulillah kalau semuanya sihat... aku dah seminggu batuk... batuk yang merenyam kat tekak... bila dah gatai kat tekak tu... maka bertalu - talu ler batuk hamba ni... tension la jugak!

nak nak lagi time nak mengajar orang yang kena amik alih kerja hamba di department lama tuh... hamba ni kan dah tukar bahagian... kena lah perturunkan ilmu pada pengganti kat tempat lama... bila nak turunkan ilmu kena la kerap bercakap... terang itu ini... ajar itu ini... bila tekak dah kering je sikit... hahh.... siap kau! berdas das ler aku batuk! malu kat kengkawan... batuk dah macam hape je... aduhaii...

ok ok... tu ujian tu... hati memang kena sabar bebanyak. disebalik ujian, al-hamdulillah... awal - awal tahun ni ada rezeki menjengah... suka suka suka... suka sangat sebab memang aku mengharap jugak la rezeki ni... ^_^'


cakkk... cepat sey barang ni sampai... macam sebelum ni... berhari - hari aku jengah web zalora tu... diulang... berhari hari ye... asal ada masa lengang je, aku tinjau web zalora tu... dok riki nak beli apa kat situ... lepas merasa sendiri pengalaman bershopping dengan zalora tahun lepas... aku memang berharap dapat bershopping lagi dengan zalora... >_<

siap kena perli kat member lagi.... 'ada duit ke nak shopping kat zalora tu?'

ecehh... haruslah mampu! ingat tak mampu ke? hahaha... tak lama lepas tu dapat pulak voucher dari zalora... hahh... lagi laaaaa mampu... tu namanya rezeki dik! orang perli, aku wat derk... rezeki pon masyuk.... apa nak dikata? al-hamdulillah... 


a'ah... tu barang - barang yang aku shopping... kali ni aku beli untuk hasben.... rezeki yang ada harus la dikongsi bersama yang tersayang... hehe... gedik pulak! gasak!

gambar pon depan pintu rumah je tu... nak view terang punya pasal... haha... lepas pilih 2 item ni, aku tak terus beli... aku peram dulu dalam bag kat web zalora tu... pasal masa tengah tunggu 1 lagi rezeki cash nak masyuk... hehe... rezeki hasil OT bulan sebelumnya... al-hamdulillah...

once masyuk je, aku buka balik bag kat zalora tu... tup tup... aku tengok harga kasut tu turun sikit... wahhh... ini sudah bagus! dapat jimat lagi tu.... wah wah wahhh.... i suka!!!!

apa lagi?...!! tak tunggu dah.... beli terus! 

kan ada voucher? haaa... masa ni problem pulakkkk... dalam dok klik klik tu... tetiba kod voucher tu tak valid... alolohhhh... musnah rasanya harapan.... huhuhu....

so pagi esok tu aku call zalora... tu pon jejauh je dok call...teehee.... segan kot member opis terdengar... kang kena perli lagi.... adushhh

tak dapat pulak! tengah naik taraf katanya.... putusss asa? ehh... tak tak... demi nak shopping punya pasal... aku try ber-email pulak... report via email pulak... aku email pagi jumaat... by noon, pihak zalora dah reply... ehh... cepatnyaaaa.... hehehe.... i sukaaaaaaaa...

petang tu jugak aku terus order cap ngan selipar tu... nextnya... hari selasa tu tengok tengok dah ada dah atas meja aku... kat opis! yeayy.... al-hamdulillah... thanks zalora! u did a gooooooood job, well done!


bungkusan tu aku bawak balik rumah... minta tuan punya badan yang buka sendiri... cuba try test... ehhh... hasben suka! yeayyy lagi... bukan hasben je suka... anak - anak pun sama jugakkk.... sibuk mengendeng nak try selipar dan cap abahnya...

disebabkan tuan punya badan segan nak bergambar dengan selipar dan cap tu... so aku minta pa'el jadi model... gantikan abahnya yang segan.... heheheeeee.... boleh la... dia pon suka dapat melaram dengan selipar abahnya.... dengan cap tu jugak...


hah... same lah! si budak kecik ni pon sama jugak... balik je dari rumah pengasuh, dia pon sama gak... nak jugak mengendeng selipar abahnya.... cantik tak dik?

opal je malu malu segan... tapi dalam hati tu, aku tau... dia pon bekenan ngan barang - barang tu...

ni pon sama jugak kaedahnya.... aku shopping pakai voucher, dan topup sikit ngan duit aku... cara pon sama.... transfer je... resit pembayaran tu aku save siap siap... in case kalau ada apa -apa issue, at least aku dah save slip bayaran tu awal - awal....


tu diaa.... sweater yang aku beli kat zalora before... now dah jadi 'teman baik' aku pi balik kerja hampir tiap - tiap hari... hehehe...

walaupun masa memula aku beli tu, ada orang tegur...'tebalnya sweater ngko kak!'.... haaa.... ngko tak tau, hari - hari aku ride ngan scooter tu pepagi.... mau kecut peparu aku kalau tak pakai sweater... tak dapat derr aku nak ride scooter tu slow slow pepagi... 

kannn?!!!




2 ulasan:

idzwa kamaruddin berkata...

cun la sweater tuh!

skuterlady berkata...

idzwa : thanks... ^_^'