Selasa, 2 Februari 2016

2nd treatment gigi di Klinik Pakar HTJ

Tengggggok dulu gigi Opal ni yek!


Lepas tuuuuuu.............................!!!


Senyummmmmm...!

Nammmmpak...!!

itu selepas giginya dibaiki... senyumnya dah back to normal... cantik hasil kerja tangan dr. hidayah ni... ^_^

tq tq tq vm doctor...!



macam tak pernah jadi apa - apa... padahallll............! so aku sisip kisah ni dalam blog.... buat kenangan! hikss....

ni hari kedua... pukul 10.30pagi ngam aku terpacak kat Klinik Pakar bahagian pergigian tu...

siap kena sound kat brader yang jaga kaunter pendaftaran tu.

sebab?



aku datang cuma bawak kad appoinment... DAN... tak bawak surat sokongan dari sekolah o-pal!

ruang pendaftaran tu dah la kecik je! bergema suara brader tu! cerghh...! menyirap darah! malu pon ade... terkedu pon ye jugak! bengang pon ye! malu kena sound! giler punya brader!

macam buat kesalahan besar sangat!

aku wassap kat hasben, hasben suh sound balik brader tu. tak boleh cakap elok2 ke?

aku wassap lagi... nanti, tunggu rasa menyirap ni down dulu! sebab masa tu aku tengah speechless habis! pasal tengah marah gegiler! gigil aku 1 badan!


so masa doktor tengah rawat o-pal, aku tanya kat nurse yang baikhati tu...

brader tu sound saya tadi sebab tak bawak surat sokongan sekolah! saya dah cakap, sekarang cuti sekolah...( masa ni tengah cuti sekolah ) macam mana?

dengan sinis brader tu cakap, sebenarnya boleh je!!

acaner tu nurse?

time tu jugak nurse tu mintak maaf... sebab semalamnya tu memang diorang lupa nak remind aku. so ni nurse pesan, setiap kali ada appointment mesti bawak sekali surat sokongan sekolah atau paling senang... GL ( guarantee letter ) !



sakitlah hati saya,nurse! kena sound camtu... saya bukannya selalu datang.

hishh... dia memang macam tu! ngan kitorang kat sini pon dia layan macam tu!...

oooooook!!!!

macam tu ek? ok... nurse, saya maafkan! brader tu? hmmm... tunggu... ujung entry ni aku gitau. +_+



selesai treatment, o-pal dapat hadiah set ubat gigi COLGATE dari nurse tu... thank you nurse!

plus... aku beli 1 berus gigi spiderman untuk pa-el... beli kat nurse tu jugak... murah sikit dari kedai.. hehe!

nurse kata, COLGATE purple tu sesuai untuk rawat mulut berbau... oooooo...... baaaru tau! >_<



next appointment? 3rd treatment.... o-pal pi ngan abah dia. aku malas nak pi tapi aku dah siap prepare awal2.... the GL!



owhh... keluar dari treatment room tu, aku lalu depan brader tu.... rasa menyinga tu ada lagi tapi....
( well, i'm cool enough! yupp.... i'm cool at that time! )

aku jeling je brader tu... ye! nampak macam tengah sibuk dan.... lepas beberapa langkah, aku patah balik DAN...

encik! kalau surat sokongan takde, boleh bagi GL? 

sengaja tanya... padahal kat dalam tadi aku dah tau. nurse dah bagitau! tapi hati sakit maaa!

sengeh2 brader tu angguk... boleh puan!

haaa... boleh pon jawab elok2!.... tadi kemain garang!



oo... tadi tu saya tak tau! diorang tak cakap! bukan selalu pun datang sini... minta mangap la ye!!!

lepas geram namanya tu!... hahhhh.!!! ( puashati aku!... brader tu? sengeh sengeh sampai ke sudah! )

ok.... cukup.... daaa!!



6 ulasan:

Suriaamanda berkata...

Dapat kat SA memang best tu brader tu..pas tu amik gambar then viral kan....bagi popular skit...

aizamia3 berkata...

Masa cakap dengan brader tu volume suara tinggi tak (bukan suara tinggi sebab marah tapi tinggi nak orang lain dengar..).
Patutnya isi borang cadangan suruh majikan tempat brader tu kerja, hantar brader tu pergi kursus komunikasi berkesan (mesti ada punya borang cadangan).

PeRdU cINta berkata...

Kalau cakap elok- elok apa salahnyakan....

skuterlady berkata...

suriaamanda : haha... tak terfikir plak nak tangkap gambo brader tu sebab tengah sakit hati

skuterlady berkata...

aizamia3 : hehe.... kuat jugak... tapi masa tu takde patient lain dah... cuma kitorang dgan MA je yang ada... huhu ^_^'

skuterlady berkata...

perdu cinta : tu lah... dah la time tu ramai patient tengah tunggu... -_-'