Jumaat, 26 Jun 2015

Taik telinga punya angkara

Meh ler sambung kisah…

Masuk ni dah 3 kali aku citer pasal telinga si bertuah yang sorang ni… 3 kali….

Cemas ler jugak masa payel meraung dalam toilet petang tu. sebelum tu elok je dia main… haha sana hehehh sini… uih… suka ya amat…

Tetibe time mandi tu plak dia meraung… sakit! sakit!

Katanya telinga sakit sangat…

Kat kepala ni terbayangkan kisah telinga aku dimasuk dek kelkatu masa zaman bujang dulu. uiihh.. jangan memain woo… sakit! mereng gak le aku sebulan lepas tu.

Try teropong, takdo plak bayang kelkatu… or semut dalam telinga dia tu. dah la abah dia tengah kerja malam hari tu.

Aku suh ler dia tido duu, kot ler lepas tu ilang plak sakit tu… dia tak mau…

Dia diam kejap, lepas tu meraung balik sambil pegang telinga siap guling – guling… aduhaii…. hati mak kau tak keruan jadinya…Sad smile




malam tu jugak berangkut la ngan baby sekali, pi amikhusband kat tempat keje dia tu. pinjam kejap ye tuan… anak saya ni perlukan abah dia... kes emergency kiranya ni…..

kita pi klinik swasta yg terdekat dengan balai hasben. tu je yg boleh sebab malam tu hasben bertugas bawak jentera utama.

sementara hasben jagakan baby… sian baby.. tengah tido tu, angkut gak bawak. otw balik tu dia merengek dalam kereta… hoho…. tengah drive masa tu.. sabar je lah…Sad smile


payel?  otw dr rumah ke balai ke klinik tu, meraung je lah yg dia mampu….

gambar? ish…takde mood nak amik. kesian kan si payel tu terlampau. nak amik gambo pun tak mampu!



ohh… kita dapat doktor punye lah peramah. once aku cakap telinga payel sakit… ade pulak dia buka cerita pasal patient dia 2 – 3 hari lepas. kisahnya?

nanti lah aku citer….

tapi sebab dia punya cerita tu, aku jd lagi cuak…. lagi macam2 yg aku tanya…. Green with envy

kesudahnya….

no worry….. memang telinga payel selamat..

takde serangga like semut or kelkatu yg masuk…. no bleeding ke hape.. just………..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taik telingo ehh… penoh! kena air… kembang lerr dia…...Open-mouthed smile

bila dah kembang, tu yg jadi berdengung sakit……

laaaaa…………………….. cemas mak ngko, payel!Crying face

but… alhamdulillah… nasib baik ler taik telinga je….

doktor bagi advise sikit then dia bagi ubat tahan sakit n ubat titis. nak bagi taik telinga dia mencair…. teehee




Rabu, 24 Jun 2015

Payel sakit telinga lagi

selamat berpuasa semua… lepas sahur, dapat tido balik sebelum pi bangun semula, memang best kan? ya ya…. I tau!

aiihh… since anak dah 3 ni, tak sempat nak buat entry time lain… time ni je lah yang ada…. time ni je lah yg free tanpa gangguan. kalau tak… tak dapat nak tolong....

hmmm… payel…. berapa kali dah dalam blog ni dok berkisah pasal telinga dia tu? kerap gak kot.

dulu… telinga dia berdarah dikorek dek abang sayang, Opal… sini ha cerita dia….

Tragedi Telinga Payel Berdarah


sini plak… kesinambungan kisah telinga dia yg berdarah tu siap ada gamba lagi..

Gambar telingo ehh yang berdarah

dah elok dah… tapi lepas tu…. jadi plak gini.. tah hape yang masuk kat telinga dia tu tah… macam biji limau. tah mana lah datang ehh bijik limau tu tah.. ke… peluru pistol mainan tu?

leh baca kat sini kisahnya : Bila Payel tak lena tido…. ngan mak dia ni sekali tido tak lena

adeiihh

tu dah selesai….

tapi


baru – baru ni jadi kisah lagi telinga si bertuah ni…. apo jadi?…. hahh… kejap…. time bersiap nak pi keje dah ni… kita sambung lagi nanti ye…. buleh?





Khamis, 18 Jun 2015

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

1 lagi segmen................. jom join!


Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 Jun 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.58 malam. Semua dijemput untuk sertai segmen mudah ini. 

Syarat-syaratnya : 

1. Follow blog CNAdd To Circle G+CikguNorazimah dan Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"  

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mei-Jun dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.



salam 1 Ramadhan....



"1st Segment by Black Queen"


Jom join segmen :

( klik banner utk join )


Syarat-syarat penyertaan
  • Terbuka kepada semua Malaysian Bloggers, lelaki dan perempuan
  • Buat entry bertajuk "1st Segment by Black Queen"
  • Dalam entry ni kawan2 kena describe tentang diri korang dalam satu perkataan, dan huraikan sekreatif mungkin , pendek2 pon takpe :)
  • Link kan entry Fara ni http://bungalovexx.blogspot.ru/2015/06/segmen-blog-black-queen.html dan letak banner kat atas ni okay 
  • Follow blog Fara 
  • Kalau dah join nanti komen kat bawah ya
  • 2 Pemenang Utama dan 3 saguhati akan dipilih berdasarkan entry segmen yang paling kreatif dan memikat hati Fara. 
  • Segmen bermula dari 11 Jun 2015 , tamat 11.59 malam 10 Ogos 2015 



Tentang saya :

a simple person yg hari2 berkejar - kejar menguruskan famili tercinta... hehe

boleh camtu?

tapi akak happy dik! 

by the way...........

salam 1 ramadhan semua...............





Selasa, 16 Jun 2015

Esok okey....

Eeeeiii haii.... dari last entry hari tu... membawak ke kelmarin, sampai ler ke semalam... tiba ke hari ni.................. memang aku nak update sangat entry baharu... ngko tauu...???!!


taaapii........ aku selalu kalah dengan godaan si kecik yg tengah melasak tu........ melting habis semua semangat yang ada dek sebabkan si kecik tu..hohoo............



ehh.... aku tak salahkan si pipi tembam tu... owhh... sekarang dia dah pandai menyusur ke depan... pandai jugak main jelir2 lidah tomei dia tu...wuuhuuu........ geram bila terbayang - bayang si kecik tu... ^_^


tapi esok.... aku akan kuatkan semangat yg hado nih... to publish new entry... more story......... ahakksss.......


yg penting mood kena tahap tebaik yg hado... maaacam sekarang......... ngeeeeeeeeeeee




***








Khamis, 4 Jun 2015

Ada banyak cerita

Betul..

Tak tipu...

Tapi.......... semua terperuk jadi draft je. ^_^