Isnin, 14 Disember 2015

Semak bil astro melalui SMS

Actually sampai hari ni aku tunggu SMS dari pihak Astro.

Pasal.. last time aku called operator diorang, operator tu janji nak inform secara sms cara semak bil Astro...

sammmmpai hari ni... nan hado je... mana janji muuuu... haaa?

well... takpe... kita ramai dah kan blogger yang berinformasi? moh ler search je... letih tunggu budak operator tu...

ni bukan apa, untuk rujukan aku di masa hadapan ler jugak...

gini caranya...



Ada 2 cara nak semak bil astro melalui SMS ni. Either

1. semak via no. akaun astro kita

kaedahnya :

Balance Inquiry
For balance inquiry using Astro Account numbers, key in;
ASTRO<>BAL<>AC<>AC NO and send it to 33310
E.g.: ASTRO BAL AC 0812345678


or

2. semak via no. i/c owner.

kaedahnya :

For balance inquiry using Malaysian Identification Cards, key in;
ASTRO<>BAL<>IC<>IC NO and send it to 33310
E.g.: ASTRO BAL IC 880125097802


Selepas itu kita akan terima SMS daripada Astro seperti ini;

Your last payment amount for account 0812345678 is RM70.00. Current outstanding amount is RM40.50.

RM 19.10 ...?

macam tu yea.. 

abaikan iklan Zalora tu... time ada duit memang best... time sekengkek ni, aku pandang sendu jekk...

sekian...




Note :

Current bill RM 19.10 ??? hmmm.... tolak rebat lagi ke ni?? astro ooo astrooo.... ada issue yg belum selesai nih...





10 ulasan:

aizamia3 berkata...

Terima kasih atas info ni. Baru je cuba sat tadi.. ;)

blasahje berkata...

aizamia3 : sama2 😁

Norhidayah Bt abdul Aziz berkata...

cara ni masih available ka kak?Pastu dia makan kredit kita banyak x?

blasahje berkata...

hidayah : available lagi dan takde penolakan credit... ^_^

Tanpa Nama berkata...

tak dapat pun..dua-dua cara dh cuba

Tanpa Nama berkata...

Nak tanya kalau brunei nak msg kat astro sma kah pakai ne sama kah code nya terus send 33310..

Tanpa Nama berkata...

0950902846

Dunia Komputer berkata...

Tq...berjayaa

Reen Airus berkata...

Sy x ingt no akaun. Cek guna no ic ke 33310 tu xde respond pn...please

Haris. 11 berkata...

salam...korg kalau nk check bill astro atau saja berkenaan astro mai whatsapp sy..insyaALLAH sy akan bantu...insyaALLAH selagi sy masih keje dgn Astro.. 0173632380

kalau sms tu semua dikenakan charge rm0.50.