Jumaat, 25 Disember 2015

Bola pilihan si kecil

Lepas insiden si abg long tu tergolek kat tangga askelator tu... kitorang tak terus balik. lepas tampal handplas kat luka dia, kita teruskan jugak meronda ke tingkat atas Billion tu.

Nampak je mainan yang selonggok bebanyak tu... abg Long senyuuuuuumm je. hilang kot rasa sakit tu pas nampak mainan...

so...? ok, mak bagi amik satuuuuuu je... dia punya sukaaaaa.... wuuuuuu..........!!! rambang mata terus! kejap pegang tu, kejap tengok ni... kejap usik tu... kejap kang nak amik yang lain... ish...ish...ishh...


setiap orang boleh dapat 1 mainan je. dengan syarat... jaga elok elok! taaapi... nan hado! abg long punya de 1 biji car merah tu dah tercabut... abang ngah punyo kojo!

eayyy... menjerit ler abgnyaaa...!

Ami?  dia pilih bola tu... yang sejibik macam worldcup punya tu... dalam banyak2 bola yang de kat rak bola tu, bola worldcup tu jugak dia berkenan.


kita try bagi dia bola lain... yang colourfull tu haaa... dia pandang je kejap lepas tu ignore terus! tak mau lah tu...

bola tu cantik dikk... tak mau ke?


haha... sampai berebut ngan abahnya... aku amik, letak balik kat tempat bola2 yang bebanyak tu.... ehh... sedaya usaha dia korek sampai dapat balik kat tangan dia... sendiri tanpa bantuan...

nampak tak? itu dia dah betul2 berkenan dah tu...

tapi sayangnya lepas hasben pi tanye kat kaunter... bola yang Ami berkenan tu tak jual lah dikkk...

kesian Ami... dia mampu pandang jer pekerja2 kat situ simpan bola tu... cerghh.... kalau tak jual, apesal korang letak kat situ? kempunan najmi nak jadi owner bola tu... huhu...

takpe la... balik Seremban, kitorang pi cari bola lain. yang dia pilih sendiri... walaupun tak sama macam bola NOT FOR SALE tu... bolehhh laaa...

akhirnya.... najmi dapat bola dia sendiri....

sekian..................................................




Noted :

Gelang hitam kat tangan hasben tu... haaa, dah putus... biji - bijiannya dah hilang kat tempat dia berlatih tarik tali tu... dan... pasukan dia dapat tempat ke-2 dlam pertandingan tarik tali tu... so... TAHNIAH lerr...




Tiada ulasan: