Sabtu, 10 Oktober 2015

Cabaran nak update blog entry

Cabaran nak update blog entry ni macam2. Yang biaaaaasa aku kena... Takde idea! Ermm... Tapikan...

Bukan la takde idea langsung sebenarnye. Ada! Cuma...

Idea tu datang tak kena masa. Selalu camtu lah. Bila korang as blogger selalu dpt idea utk new entry? Aku? Hmmm...

Biaaaasa dtg idea mencurah - curah macam hujan lebat tu kan masa tengah memasak... Tak kira la.. Tengah buat sarapan ke... Lunch ke... Haaa... Biasa tu.

Paaaling mencurah lencun idea tu datang, masa atas skuter (scooter ) tu haaa... Ish...time tu memang lebat lah idea.

Leh kata giler2 punya ayat boleh muncul time tu.. Serius! Taaaaapi...

Peh je turun dari scooter tu... Tak kisah ler masa dah sampai umah or pejabat, pappp!!!

Sekelip mato yo hilang! Tah la... Tak tau idea tu tercicir kat mana... Haha... Nak nak plak  dedulu gaknye asyik teguk air sirap semut (aku ingat jibik selasih... Ngeee) ,  maka masalah memory short term lagi lah menambahkan cabaran meng-update blog entry. Huhuuuu.....

Nape nak catit  cepat - cepat? Aterrr... Bile kala aku nak catit? Takkan nak stop tepi jalan tu semata -mata nak catit idea2 tu plak... Ehh ehh...

Time masak tu? Ehh... Kang tak siap pulak lelauk buat santapan hero3 kat umah tu. Time lunch tu la aku struggle sepantas yg boleh siapkan lauk untuk diorang. Memang tak dapat de nak curi2 masa nak buat draft. Rushing oii... Nak msuk opis blik...

Time kat opis? Kooojo weih! Kot ado kesempatan pon, idea tu terbantut... Macam sembelit seminggu tu. Tepuuuu je kat dalam kepala... Kesudahnya... Tak dapt jugak publish new entry. Kaloo dapat pon entry tak bergambar... Haaa... Tu pun selepas kegigihan diperah habis... Taip lelaju yg mampu... hahaha...


hohohhh... ni pon cabaran gak nih.... ^_^

dah kena berebut laptop plak ngan dia sekarang... heheee



5 ulasan:

Mizz Aiza berkata...

Bahaya tu dapat idea masa tengah menunggang skuter.. Hehe.. Aiza plak selalu ketandusan idea..

Mizz Aiza berkata...

Bahaya tu dapat idea masa tengah menunggang skuter.. Hehe.. Aiza plak selalu ketandusan idea..

PeRdU cINta berkata...

duluakn yang paling utama..itu sebaiknya..

skuterlady berkata...

perdu cinta : yupp... betul tu...

skuterlady berkata...

miss Aiza : a'ah... datang spontan ngan ayat giler2 sempoi. tapi sekali lalu je idea tu datang. pehtu lesap.. haha