Jumaat, 21 Ogos 2015

Ragam anak berpuasa

ehh.. abih dah syawal ehh?? haha… tak kira, aku nak gak tepek sikit saki baki ramadhan – syawal tahun ni… sikit… boleh ekk?

la ni si kecik tengok syiok titon… dapat ler update jap entry baru… kalau tak… letih oihh… kita on lappy, dia pon sama nak main lappy ni… kita sibuk nak tekan keyboard ni, dia pon sama nak lepuk lepuk keyboard nih… haduiihh… berterabur idea aku… haha

DSC_9178[1]

ini budak… kesian tul masa memula puasa. macam2 hal !

nak plak tahun ni first time dia puasa. dugaan? toksah citer pepanjang la.. pendek kata je lah ehh… memmmmang kena banyak sabarrrrr…!

sampai terpaksa larang dia pi dapur… nak pi amik si opal pon, kalau boleh tak mau ajak dia…. kesian n serba salah. depan sekolah opal de kedai runcit… asalkan dia nampak kedai tu… haaa… siaplah!

time tu maknye nih kenaaaaaaa banyak sabar yeee!! baaaaanyak sabar… nak sabarkan si bertuah ni, ngan nak sabarkan hati mak dia ni sekali….
taaaapi… awal minggu pertama je camtu… leeeepas tu?

haha… ok dah!

tak sangka… penuh sebulan… al-hamdulillah… ^_^

tahun depan, boleh cuba lagi ehh payel….??!!

ok dah puasa… cuma nak bangun sahur tu je lah… hari2 dia merengek..’ asyik sahur je… payel belum banyak tido lagi..’  hehe… sian!

opal? dia ok… dia mula puasa masa umur 5 tahun… sama lah cam payel… bab puasa dia takde masalah masa memula tu.. cuma bila dah hujung2 nak berbuka tu je dia kerap tanye, ‘ bila nak berbuka ni mak? opal laparrrrr…..’

tee hee… sian jugak kat dak sorang nih…

tapi al-hamdulillah… dua – dua BERJAYA pose penoh… tahun depan harap2 penuh jugaklah ye… sampai bila2, mesti penuh puasa… boleh??

^_^

2 ulasan:

Ann Ishak berkata...

banyak ragam tapi akhirnya puasa penuh sebulan...bagus anak2

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)