Rabu, 15 April 2015

kereta sewa

Baru kejap ni adik aku cakap dia eksiden. Kejadiannya kelmarin, bukan minggu lepas. Kelmarin....


Ehh... bukan ngko cuti cuti malaysia ke?


Haa... tengah cuti2 tu lah kejadiannya. nasib ler tak teruk. gara2 brek kereta tak grip dengan baik.... kereta yang diorang sewa tu ter'cium' camry yang ada kat depan diorang.  kat parking plak tu...

Parking kat bukit, long! camry tu kat depan kitorang... nasib tak tekan pedal minyak!

Haa.. kan!

Tersondol ler tu...

Camry tu calar sikit je, tapi viva yg diorang sewa tu ler yang 'sedih'.... kemik!

Nasib ler takde sape yang cedera.... poket je lah yg 'cedera'... ye dik?!


Nasib baik la boleh ketuk je. Ohh... fan blade pon patah katanya. tong tong duit le memasing membayarnye. 

Nama pon kereta sewa. Kadang nasib baik dapat yg elok. Kadang camtu la, dapat kereta yg bermasalah. Brek tak berfungsi dengan baik. 



Zaman aku jadi student dulu pernah gak sewa kereta. final year... nak enjoy.. nak jenjalan... nak happy happy kononnye...

So sewa lerr kereta... dapat plak kereta kancil warna merah... nak dijadikan kisah... otw nak pi jenjalan tu, lampu traffic light tu memanjang merah...

Tiap kali jumpe traffic light... mesti merah... haha.... ^_^'





Tapi kadang kan... sesuatu perkara tu terjadi sebab nak memperingatkan kita. happy berpada pada... Enjoy berpada pada... ^_^.. 




Note:

stress tul dgn big boss baru nih... sikit2 ugut... sikit2 nak ugut... Bosanlah! -.-'



2 ulasan:

Putri berkata...

Patutnya tuan punya keta kena alert dgn kondisi kereta sebelom bg sewa.nasib adik awak x.ap2...itu la org berbisnes yg asyik fikir duit saja..keselamatan customer x fikir

skuterlady berkata...

putri : tu lah...padahal dia tau tu bukan 1st time kereta tu eksiden. katanya dulu lagi teruk kereta tu eksiden....