Isnin, 3 November 2014

Pindah juga akhirnya

Ni tahun dulu... sebelum 2012... pertengahan tahun... bulan Jun kalau tak silap...

Di aras 3....


Lepas tu.... kitorang pindah ke aras 1.... start bulan Julai 2012... cawangan aku beroperasi di sini...

Dari hodoh giler rupa cat dindingnya.....


kaler bercapuk2 camni.... pink pulak tu.... kitorang willing korban tenaga dan masa... cat balik... biar tempat yang suram ni, yang menyakitkan mata je kekdahnye ni.... jadi segar semula dengan kaler yang lebih baru...


Taaa....daaa..... 

hasil kerjasama sesama staff, yang wanitanya cuma 4 orang je.... yang berbelas lagi tu semuanya lelaki..... kita dapat rupa baru.... baru la rasa ceria sikit tempat ni.... ngan softboard yang usang tu, diorang pakat balut semula ngan kain ela... dari putih huduhh... jadi biru ala2 baldu...

Tapi.... semua tu sekejap je.... since kitorang pindah ke sini, tak aman rasanya hidup kitorang.... ramai pulak yang berebut nak amik alih tempat ni..... dulu sebelum pindah idak le pulak dema nak kesah sangat....

Puas le bertahan... tapi... apa nak buat.... akhirnya kitorang mengalah jua.... terpaksa gak lah pindah lagi.... sebelum puasa tahun ni jugak.... kitorang berpindah.... kawasan milikan yang dulu luas, rasa tak terjaga je bila melibatkan 5S.... dah jadi kecik... ok lah kan... lega sikit masa tu....



Yupp... ini la tempatnya.... agak kecil... tapi... special... sebab ada tv.... ramai le yang 'jaki'.... mana taknya.... bilik lengkap macam rumah... de set kerusi meja ruang tamu.... oohh.. masa gambar ni diambil, kitorang dah alih semua tu... tv tu asalnya atas meja... tapi meja tu pun dah kena alih... sebab sekali lagi kitorang dipaksa pindah.... 

so.... memang tak nampak dah mende tu semua... kalau tak... memang cantik.... macam kat rumah... sambil keje, buka tv..... he3..... ohh... keje tetap jalan.... jangan ingat kitorang tak buat keje plak... tu meja yg kosong tu asalnya penuh... serabut.... berselirat dengan kad2 aset....

tu nampak... pantry yang tak la jelita sangat tapi ntah kenapa jadi rebutan... dasyat tul pantry ni...


k.... tu diaaa..... secara rasminya... pindah lagi.... dah dah la tu ye... kitorang letih dah asyik kena pindah randah jee..... 

baru pindah.... tempat pun tak complete lagi ngan barang2 yg sepatutnya ada...... ngan port kabel yang tak cukupnya... dengan line telefon yang tah ke mana peginya... ngan port internet seketul je.... ehhh... macam2 lah...

komputer tu... walaupun de yg suruh pindahkan ke belakang..... maaf.... permintaan tu tak dapat saya penuhi..... meja saya... haruslah ikut cara saya.... ikut keselesaan saya.... pasal kabel yang berselirat tu..... tunggu lerr.... saya dah ada perancangan sendiri.... tau la apa yang saya akan buat nanti bos... jangan le risau..... semua dah saya aturkan... demi mencapai matlamat....  ' EKSA kan opis sebelum Dato' Haji tu balik dari Mekkah.....'.... ^_^



sekian dulu cerita perpindahan aku di tempat keje......... hikkkssss....









3 ulasan:

Petak Bunga berkata...

Bgusnya ada insentif sendiri nk cantikkan ofis...
Tp staf ofis senang kot nk habdle..
Ni kerja kilng...asal boleh. Semak jgk kepala ni...

skuterlady berkata...

sebab meja sendiri, senang le handle.. kalau meja orang lain, payah jugak kot....

Aisya A. berkata...

dah macam hidup nomad plak asyik pindah randah. hikhik