Selasa, 21 Oktober 2014

Temuduga : surat panggilan

Eleh... apalah nak kecoh sangat.... dapat surat panggilan je kot!

tak kiralah... nak juga kecoh... tak kira...! nak jugak... nak jugak......


7 tahun...... since aku dapat keje yang ada sekarang nih.... 7 tahun tu aku rajinkan diri apply kenaikan gred... kononnya nak setimpal dengan sijil yang aku ada....

tiap2 kali expired ( mohon gomen kan de expired date... tu kat spa.gov.my tu haa...), aku gagah le renew.... selama 7 tahun !

sampai la aku dah mula naik fed-up tapi.... sebab ramai sangat yang desak.... renew je!

aku renew le jugak..... tapi tak berharap langsung dah macam dedulu..... renew bodoh gitu je.....

kalau ada... adalah.... kalau takde... nasiblah...



sebab tu masa diorang sibuk2 semak nama masing2 dapat panggilan temuduga ke tak, aku buat tak reti je... tak kuasa nak amik beria- ia.... diorang takpe, tiap kali apply.... tiap kali tu la dapat panggilan... cuma rezeki je blum ada...... ( aku dah semak sebelum tu tapi namo den takdo! frust la konon.... cheiitt.... )



tup2 last minit baru tau... namo den ado weihhh..... ! tu pun lepas dapat surat..................

tu pun aku rahsiakan ( kononnye...!! )... malas nak kecoh2.... tapi dalam masa yg sama menggagau cari resume... mano nak pinjam nih?

pueh lerr kelentong member.... kononnye de member mintak tolong nak pinjam resume... muahahaha.... tak patutu kan ??



bukan tak nak gitau.... tapi.... baru temuduga je kot! malu ler nak kecoh2.... alah... lambat laun diorang tau gak nanti... apede hal......





1 ulasan:

Mar Mansor berkata...

Semoga berjaya ye