Selasa, 14 Oktober 2014

Sebulan lebih je lagi

Yupp..... sebulan lebih lagi noksss.... ai akan bercuti panjang..... kali ni 3 bulan... tahun dulu masa ngandungkan anak kedua, tak sempat nak rasa sebab belum berkuatkuasa lagi cuti bersalin 3 bulan tu...

ya looo.... cuti bersalin maaaa.....

kerja? alahai.... adalah lebih baik aku pikirkan hal masa berpantang nanti dari memikirkan hal kerja..... lagi pun aku tengok dema dema yang di atasan nuuu relax jekk.... aku awal2 lagi dah pukui canang.... ai mau cutikkk 3 bulan noksss......

mungkin takde masalah kot kat dema tu..... ^_^



Dalam hati rasa tak sabar je nak kempiskan perut ni balik.. tapi dalam masa yang sama...... seriau bila mengenangkan kisah di labour room nanti..... waduh waduh waduh....

yang 2 orang tu dulu, abahnya tak dapat tengok... yang sulung tu, doktor tak panggil hasben aku masuk masa kat labour room... padahal laki aku tunggu kat luar tu dah berjam jam doktor oiiii...... dah sain segala borang ke hape tu... tapi tak dipanggilnya...

Yang hero kedua tu..... tak sempat plak... tau2 masa dia dtg melawat petang tu, baby dah keluar..... muahahaha..... tak dapat lagi la dia nak temankan aku dalam labour room tu....

kali ni? wallahualam.... kalau ikutkan dia memang nak temankan.... harap2 kali ni boleh lerr.... tapi aku dengar yang last dulu, diorang dah tak bagi hasben2 temankan wife masa kat labour room.. ukk aloohh.... jangan la gitu.... kesian laki ku......



Persediaan untuk berpantang nanti? ahh... masih ada yang belum lengkap. takpe... slow2... untuk baby stakat ni al-hamdulillah semua dah ada..... ^_^

yang penting2 semua dah ada la kot... insyaallah....... untuk maknye ni?

1 yang belum lengkap..... minuman untuk diminum masa berpantang nanti.... tengah pikir.. jenama makanan untuk ibu2 berpantang sekarang dah banyak sangat...... gitu jugak la dengan harganya.... yang pastinya, aku takkan amik set.... ohh... tidak!!

kompem tak pakai.... kompem membazir..... ooohhhaiii.... rugi sangat!




2 ulasan:

ahkak gojes berkata...

bila start cuti? sy pun xcited nk cuti...yeah...tp set berpantang apa pilihan sis?

skuterlady berkata...

inshaallah awal bulan 12...mungkin tak amik set tapi tengah try skodeng produk Atikah Beauty.... ^_^