Isnin, 22 September 2014

Hari Malaysia @ Batu Pahat

batu pahat, homestay, hari Malaysia

ooopsss..... haha... tajuknye tertulis Batu Pahat.... tapi gambarnye...... Muar....

Ye... memang betul, aku ke Batu Pahat.... tapi sebab adik aku suh susur ke exit Pagoh.... tu yg muncul gambar nih....

Dari highway... kita selusur ikut jalan dalam..... katanya lagi dekat...

aku pikirkan maksud lagi dekat tu..... maksudnya kalau ikut sini, homestay tu lagi dekat.....


rupanya.... idak dik!

45 minit ke pekan Batu Pahat a.k.a bandar Penggarang..... aiisehh... lama dah aku tak jejak kaki ke situ.... dulu aku sempat gak le tinggal di Batu Pahat tu sekejap.... tapi lama dah.... duluuuu....

tu ke pekan...! belum ke homestay yg nak diterjah ni.... jaaaauh hoiii.........!!


sebab.....


aku penah pegi dulu.... homestay tu lagi dekat dengan Pekan Air Hitam..... Dekat sangat hooo..... sempadan je kot....


tapi sebab angah aku nak belanja makan udang balut nestum kat pekan Batu Pahat tu.... gigih le redah dari Pagoh tu ikut jalan dalam yang berliku2 tu.... haduhh...


then..... terjadilah  1 perkara yg buat aku rasa cam best je journey kitorang hari tu.... ape dia? nanti... entry lain....


yang penting..... perjalanan kitorng selamat... pergi dan balik... al-hamdulillah.....


kita pegi sana pun bukan sebab nak bercuti - cuti Malaysia sangat... bukan nak enjoy sangat.... tapi sebab nak menghadiri.... majlis cukur jambul anak buah aku.... satu2nya anak buah aku.. heee.....


 tu le citernya.....





3 ulasan:

safurara berkata...

ahahaha sampai krem2 duk dlm kete ye kak.sy pon g ke pasir gudang haritu.jenuhhh.haih.

skuterlady berkata...

safurara : hu3....sabar je...

Umie Sapidah berkata...

Sy suka balik batu pahat(kpg husband).. sb kat bt pahat ada kedai fast food yg hanya di sarawak jer ada.. namanya Sugar Bun.. skrg ni di kawasan johor dan sarawak jer yg ada..