Selasa, 13 Mei 2014

Berbaju kurung ke bengkel motor

Tersadai tengahari buta kat bengkel motor dgn berbaju kurung...... Bukan 1 pilihan tau... Itu adalah 1 ke - ter -  paksaan semata - mata...          


tayar skuter , bocor

See........................!!!!

Dulu cracked kecik.... sekarang.... sudah membesar bagai johan.....................................


ngko ingat best ke bawak motor / skuter tengahari terik.... matahari terpacak ateh kepalo plak tu....??

Kat tempat yg sunyi kiri kanan.... sib baik laluan tu byk kenderaan lalu lalang termasuk la lori.... erkkk....

Maka kerana itu aku bertabah hati bawak le skuter tu pelan - pelan sampai kedai motor yg bukan dekat dik ! bukan jaraknya sekangkang kera dik...!

tapi ber - kerak - kerak tau nak control handle jangan sampai tertelungkup kat tepi jalan tu..............

udah le pakai baju kurong.... watnye terselak...ehh... ehh....ehh..... tak pasal je..... naya tau!

abih lemak2 yg aku mencair.... sampai jugak kat kedai tu....

aku tak jumpe tauke kedai tu... takut kena kapur! hasben dah pesan dah....

'sampai kedai tu... tunggu saya!'

ok....! memang le aku mengharapkan hasben tolong settle kan semua...... ^_^

nak harap aku... memang tak reti................

tak sampai sejam... kojap yo selosai..... sempat le aku nganto kan si abg gi makan n kafa... lepas tu terus berkejar gi amik skuter tu kat hasben....

hasil nya :

harga tayar tu : RM70.00.................... seeeketui..!!!

tayar baru pasangkan kat depan.... tayar depan yg asal hasben minta pomen tu alihkan ke belakang, gantikan tayar yg bocor tu............

ooo.... ooo.... baru ai tau..... tayar tu tubeless..... ^_^





5 ulasan:

azizah :) berkata...

org2 lelaki je tau kan bab pomen2 ni.. harapkan kita ni mmg tak la.. tp kalau terpaksa kena gak la buat snediri

azizah :) berkata...

org2 lelaki je tau kan bab pomen2 ni.. harapkan kita ni mmg tak la.. tp kalau terpaksa kena gak la buat snediri

nurbijen berkata...

Kalau crack yg dah jadi "johan" tu, baik tukar terus...
Hanya orang laki yg pandai deal dgn pomen... Kalau saya pun tak berani, kena tunggu husband jugak...

skuterlady berkata...

nurbijen : memang camtu.kalau pompuan yg pegi, diorg suka2 seronok meng'kapur' kita.

skuterlady berkata...

azizah : kan3.... sebab penah try pi sendiri, kena gak 'kapur'....sib baik seciput jekk... ^_^