Selasa, 24 Disember 2013

SMS punye pasal...

Hari ni aku gi keje lambat.... tak sengaja!

Asalnya aku bawak scoot2 dgan harapan.. otw tu hujan makin kurang...!

taaapi......... wuuuu... menjadi jadi plak hujan... makin lebat...aiisehhh...

penyudahnya patah balik.. heheee........ akibatnya... aku lewat hari ni...sob...sobb

tu baru intro nyee...

kisah sebenarnya..........

lunch tadi kuar jap... nawaitunya... mao carik makan... pepagi makan mushroom sup semata... lapar weiihhh....

enjin kunyit besi tu aku dah start... mao undur la nihh... dah masuk gear R dah... ehh... patut keta mengundur kan? ni takk.... makin ke depan. tak pijak minyak pun..aaaaa..... suudahh....! sah! gear R wat hal dahh!

try lagi skali..pon camtu...... last2 tipon suami, baru leh mengundur... phieewww........... maacam lega, tapi sebenornya....... masa main2 tekan minyak nak bagi enjin tu panas tadi.. kaki menggigil tak semena - mena.... aduhai................tu tandanya aku cemas giler... hu3.... tak best!

peh tapau... kena benti jap sebab triffic light tu tengah merah... line pnjang le jugak... hasben sms. haaa.. masa nih lerr....

aku perasan tadi barisan keta tu kemain panjnag. lampu trafik tu nampak cam kesayupan bintang je.... perasan cam lama lagi nak hijau, aku capai nset... lepas tonyoh nset tu sikit2... tergerak nak pandang depan............

haaamikk...............

laaapang!... keta yg berderet2 tadi dah kemana pegi dah... rupanya lampu trafik dah ijau... tah bile masa la lampu tu hijau...tah bile masa gak la keta2 depan aku yg berderet2 tu 'hilang'..............ha3.......

lagi best bile keta belakang langsung tak hon.... cam redha je kat belakang tu.... he3..... // ke aku yg tak dgar bunyi hon diorg?


MORALnya... jangan ulangi kesilapan aku... tumpukan perhatian pada pemanduan.... // bye bye cik putih... terpaksa let you go atas sebab2 yg tak dapat dielakkan.....sigh!

Tiada ulasan: