Jumaat, 26 April 2013

Murtabak Singapore Muar

Pernah makan tak?

kalau dak angah tak beria nak makan murtabak Singapore ni... maknanya seumur hidup lerr aku tak rasa.

Lepas insiden kat Wetex yg menyakitkan hati yg hamat tu... kitorang ke sini dulu. Pekena murtabak yg first time ever dapat makan. Sebab lepas tu kitorang nak serbu Bazar Baitulmal pulak.

Meh order murtabak dulu...

3 menu utama :


sumber gambar : http://zouldahanblog.blogspot.com

That day, kitorang ikut pilihan dak angah... dia kata nak yg special 1. hmm.. , " 1 je...? "

"Besar... makan sorang tak abih.."... uihh... leh makan 5 org katanya... kita ni manelah penah makan murtabak tu kan? mane le tau rupa parasnye camne... igtkan macam saiz murtabak biasa tu.

Sebab masa tu yg de, me.. my husben, my kids ( 2 org hero tu... ), angah and my mum... plus semuanya... 6org.. kitorang minta lagi 1, tapi saiz yg paling kecik tu..


Tadaaa.... yumm.. yumm... tengok sepinggan cam ni.. perghh... hilang jap rasa marah. Tak sabar nak terkam... hehee


ok... hahh... dah selesai..! sos merah tu dia punye pencicah.

kata dak angah... murtabak singapore ni antara food yg popular kat Muar, selain dari Mee Bandung Muar...

Kalau korang nak tau... yg special tu... diorg tabur daging extra kat atas. Rasanya agak dry sikit... tapi still nice... so kalau terliur dah kat tekak tu.. leh datang ke restoran ni...



Location:
No. 1-4 Batu 1,
Tanjung Agas,
84000 Muar
Johor


Read more: http://traveldine.blogspot.com/2011/01/dining-murtabak-jd-muar-johor_29.html#ixzz2RXYa4c5d

1 ulasan:

Mas Zull berkata...

assalamualaikum syu...sedapnya kalau dpt makan murtabak singapore ni...:)