Isnin, 4 Mac 2013

Sulu... vs... Lahad Datu..

Aku tak minat langsung benda2 macam ni sebenarnya... bukan tak minat nak amik tau.. bukan .. tapi.. perang2 ni.. aduhaii... tempur senjata ni.. kat Malaysia pulak tu... alahai... aku memang tak gemar...

dulu aku belajar gak sejarah... tapi tak pernah pulak dgar pasal Raja Sulu ni.. ke aku yg lupa?

takpelah... nanti aku review ingatan ni balik pasal sejarah PMR dulu... ohh.. sebut pasal sejarah... aku dgar... sejarah yg blajar kat skolah tu dah diubah... tak tau la bile.. masa zaman aku belajar dulu ke?

yg aku tau... aku nak negara aku aman...! aku tak nak negara ni tergadai kat siapa2 pun.. hanya kita rakyat Malaysia berhak atas negara kita... bukan org lain... politik tu.. nak gasak camne pun.. nak hentam org camne sekalipun.. buat lah.. tapi... jgan sampai 'jual' tanah air kita ke bangsa luar...

10 ulasan:

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

akak pun tak penah dengar tentang kesultanan sulu ni .. masa sejarah tak penah lak mention berkenaan org sulu ni tapi setahu acik org sulu ni adalah lanun sejak dulu lg ..

aizamia3 berkata...

baru sekarang nak tuntut..?
dah cukup maklumat ke dorang tu..?

lady scooter berkata...

mayang : kalau dilayan tuntutan tu... aiihh.. macam2 masalah boleh timbul.. macam pertikaian akan timbul...

lady scooter berkata...

aizamia : itulah.. persoalannya kenapa sekarang kan? time2 nak PRU plak tu... hmmm

:: Mrs.Eady :: berkata...

semoga semua berlalu dgn segera..
al-fatihah pada yang gugur..

Hazmin berkata...

Harap perkara ni dapat diselesaikan secepat mungkin dan tidak berlarutan dengan lama...

Mieza Jhaa K berkata...

Ulasan yang bagus

lady scooter berkata...

mrs. eady : mudah - mudahan gitulah

lady scooter berkata...

hazmin : yupp... insya-allah

lady scooter berkata...

mieza : just being honest...hehee