Selasa, 12 Mac 2013

Loya2 bukan sebab ade 'isi' tapi..

Sejak semalam tekak ni dah rasa semacam. Sakit. Dan macam de sesuatu...

Hari ni makin terasa sesuatu yg kat dalam tekak tu... jap... aku nak poe kodai jap yo! nanti sambung balik gosip... rasa sangat lah.. macam nak ter- beluekk pun de gak ni... tadi dah makan gula2 utk sakit tekak tu.. taaapi... hahh.. nanti sambung... den poe dulu.. bye2..


UPDATE :

Sambung citer balik... pasal gula2 utk sakit tekak yg banyak jual kat market2... brand... strepsil jenis peket tu... perasa oren... tergesa2 nak membeli, lupe tengok cop HALAL... dah abih sebijik baru teringat nak membelek peket gula2 tu... tengok2..

ni haa...


alcohol... 1.2mg...?? sebijik atau kesemua 6 biji? belek2 lagi... okey... takde cop HALAL... 

sudahnya... aku campak 5 biji lagi ke dalam tong sampah... yg sebiji tertelan tadi tu... aduhaii... lain kali belek dulu kandungan gula2 tu.. memang tak memabukkan.. tapi... rasanya... aduhai.. pelik giler! + tak sedap langsung! 

lepas ni... cek dulu betul2... rugi beli!

6 ulasan:

Mas Zull berkata...

assalamualaikum syu...yer la selalu main makan jer x cek pun kali ni kena cek la...;)

Cik Puan Rara berkata...

yg mana ni eh? strepsil ke?

lady scooter berkata...

mas zull : itu;ah... jd macam kes sy... dah abih sebijik baru teringat nak tengok..hu3.. naya je

lady scooter berkata...

rara : a'ah.. strepsil... rasanya pelik sgat! better dequadin jenis hard candy.. tu ok.

Ameh Wahab berkata...

selalunya kalau ubat ni susah nak dapat yg ade cop halal and alcohol free kn? especially ubat-ubat yg kite dapat dr klinik...tapi kebiasaanya ubat batuk mmg ade alcohol..huhuhu..

shafiq din berkata...

Aah..ubt2 semua ade drug n alcohol..memang tkde tanda halal.vitamin pun tkkn ade tanda halal tgk pada ingredientnye