Khamis, 21 Mac 2013

Hill park Seremban 2

angan - angan saya ketika ke sini adelah nak berjogging demi mencairkan lelamak 'manja' yg ade.. >__<
laluan kedua - 2nd entry ( the view )

Selama ni kalau pi park kat Seremban ni.. kalau tak Taman Tasik Seremban tu... mesti ke City Park... tapi lepas de kenalan kitorang citer pasal Hill Park ni... teringin jugak nak tengok ke sini..

Cara apek tu citer macam tempat ni cun gilerr babun! Ate... moh lerr kiterr tengok.. betul2 cun ke?

Awal2 lagi apek tu dah kabor... parking keta jauh sikit dari park ni... kena jalan kaki.. dia tak cakap pun park ni atas bukit...

playground

Bila dah sampai situ baru la kitorang tau... jarak antara parking dgan park tu 2km ! Keta tak leh masuk sampai ke taman tu sebab diorg dah block ngan palang besi...

Sib baik security guard tu bagitau pasal jalan kedua. katanya dekat sikit ngan playground atas hill park tu.. kaatanya....tima kasi pak guard!

aku pilih jalan kedua... jogging?? lain kali boleh tak?he3.... *hasben membalas dgan gelengan... teeheee

FYI, second entry tu adalah agak jauh dari entry utama. sila pandu kenderaan anda ke sana...


lepas pendakian yg membuatkan tempurung lutut ni cam nak tercabut... hah... hamik.. selonggok dinasour... besar2... leh tengok sampai gayat. 'depa' dok elok melepak dalam kandang... diorg tak makan orang.. takpe!
sunset view from the hill park... is it beautiful?

Masa on the way naik tu pun sebenarnya hujan dah rintik2.. tapi sebab nak tengok taman yg katanya cantik ni.. gigih jugak la kitorng menapak... bagus utk proses memecah lemak badan... see.. walaupun tak jogging...

tapi hasilnya....


amacam?? cantik tak ???!!!!!

yg ni kat zon 3... kat atas hill park tu de 3 zon... zon 1 dan 2 yg de playground + dinasour park... yg zon 3 tu.... de kawasan lapang yg de view cam kat gambar tu.. amacam? cun tak?

okey... jom kita balik... lain kali kita datang lagi.. kali ni betul2 punye jogging... he3... hari tu gi saje2 je.. nak ber'kenalan'... tak kenal.. maka tak cinta...giiiitu la....

***

hujan boleh kata renyai... ruyup! sib baik de tempat teduh... lepas tu.. kembang kasut ku!! huhuuu

Basah luar dan dalamnya..

10 ulasan:

Ayu azmir berkata...

wah macam seronok jugak kan... tema dainasour..

aLyNnZ berkata...

eh mcm menarik jer..ada dinasouor tu.. kalo bwk hero alynn sure dia suke..alynn dok seremban tp tak pernah tau kewujudan hill park ni..boleh bgtau kat area mana..? tq sis..

:: Mrs.Eady :: berkata...

syok aihh....

lady scooter berkata...

ayu : yupp.. macam real... budak2 memang suka..

lady scooter berkata...

alynnz : hill park ni kat S2 Height.. kawasan tu tengah rancak ngan pembinaan rumah2 besar... lepas Jusco Seremban2 tu..( AEON ), cari signboard S2 Height... de skali ditulis Hill Park kat bawah s/board tu... nanti jumpelah....(",)

lady scooter berkata...

mrs. eady : seronok... sambil2 tengok sunset... tengok anak2 main2.. ade security guard lagi...

aLyNnZ berkata...

Jusco naik flyover kan..pastu s2 height tu sebelah kiri kan..erm kena ronda2 ler gamaknyer nie..ok tq

lady scooter berkata...

alynzz : yupp... peh tu trus je follow signboard... yg penting de words hill park...

Muhammad Khudri berkata...

Jauh turn 2km parking.... Banyak denasor x..

Muhammad Khudri berkata...

Jauh turn 2km parking.... Banyak denasor x..