Selasa, 22 Januari 2013

Tahun baru, penyelia baru!

Acik ingatkan penyelia sekarang cuma agih2 kerja kat pegawai baru yg akan masuk cawangan kitorang ni seminggu 2 lagi.

acik buat tak kisah je lah. peh tu pagi tadi, Pengarah tanye masa acik tengah sarapan kat pantry pejabat.

" kau tak buat jamuan perpisahan ke? kan penyelia kau nak pindah... "

acik igtkan pengarah cuma bergurau kosong... acik pun wat derk je lah.. skali tu... tghari tadi, masa tengah tunggu giliran nak photostat dokumen, acik terjumpe surat penempatan pegawai.

sah!---> acik bakal dapat penyelia baru!

sebab nama penyelia sekarang de kat dlam surat tu. tul2 nama dia sorang je... ok... nothing to say. adat tu... rotation akan sentiasa berlaku dalam jabatan acik ni.

cuma.. tu lah... sebab acik selesa dah keje ngan penyelia ni... acik cakap atas urusan keje la ehh... takde kena mengena dgan hal peribadi langsung... acik sgt selesa sbab belaiu sgt fleksible dalam penyeliaan. sgt mudah berurusan. argument tu biasa... kena sound direct tu pon acik biasa...

bile dgar beliau kena tukar.. acik dah mula jadi cuak plak.. acaner lah penyelia yg baru tu punye pe'el nanti..? boleh ke fleksible macam penyelia yg ade ni? minggu ni last acik bertugas dgan beliau sebab next week beliau poe kursus.. then minggu lagi 1 beliau dah ke cawangan baru!

acik?! adeiihh... byk benda nak kena tunjuk ajar kat penyelia baru.. camno lah nanti gamaknya!?

***
kat whiteboard kedatangan, acik nampak beliau tulis begini.. " dah tukar...huhu ".. acik tegur, beliau buat tak reti jekk.. adat tu bos! adat..!!

6 ulasan:

Ema Blog berkata...

harap dapat penyelia yng sporting juga kan

Kesuma Angsana berkata...

dpt bekerja dgn org baru.... seronklah yer

wantie berkata...

tak pe ilmu yg ada diperturunkan. dapat pahala.

lady scooter berkata...

ema : itulah... harap2 gitu lah...

lady scooter berkata...

kesuma angsana : belum tau lagi... jap2 rasa cam ok, jap2 rasa cam tak jer.. ape2 pun penyelia sekarang memang best! he3

lady scooter berkata...

wantie : insya - allah..he3