Isnin, 21 Januari 2013

Kisah hantu di asrama.

Tetiba aje rasa nak citer hal ni lepas aku baca entry blogger ni : http://cthoney.blogspot.com : : kisah hantu di uitm lendu... betul atau khabar angin?

Masih ingat lagi.... Dulu lerr, masa zaman2 dok asrama.

Bukan kat Uitm Lendu je... Kat mana2 U.. Alah.. pendek kata yang de asrama... Mesti ada lah citer2 seram ni. Time tengah kecoh.. Camtu la yang jadi. Rasa macam huru - hara je idup kat asrama masa2 camtu.

Takut punya pasal! Macam2 la pikir... 

Pernah gak terfikir nak cabut lari je dari skolah... Bayangkan ler.. Masa tu serangan histeria kat asrama aku punye lah 'meriah'... Besar - besaran you!

Sampai kan tingkat tempat bilik aku menginap tu terpaksa dikuarantinkan. Selepas 6 petang tak boleh naik melainkan ke surau sebab surau kat tingkat tu... Tingkat atas sekali.

Masa tu nak Raya Haji plak tu... perghh... Tapi kesudahnya, aku tak jadi nak 'melarikan diri'. Aku gigih gak stay ngan kengkawan yang tak dapat balik kampung tu. Hadap gak la rasa takut tu...

Tu histeria... Pukau pun ada.. Sampaikan kitorang terpaksa tido malam bersilang. Camne tu? Katil dulu double - decker... Yang atas kepala kat utara, yang bawah kepala kat side selatan... Pakai baju pon terbalik. Time tu memang rasa takot je... Seram sejuk jekk... Sebab takut diri sendiri plak jadi mangsa.

Tapi... al - hamdulillah, walaupun takot.. Aku tetap berjaya tido ngan nyenyak nye sepanjang minggu ketakutan tu berlangsung... heheeee...

Tapi apapun... Episod citer seram kat asrama ni sebenarnya macam durian... bermusim! Kebiasaannya, freshies yang baru nak menempuh alam ber-asrama... Tu mangsa kegemaran 'depa'!

Tu ikut pengalaman aku la... Tapi tak payah takut lah... 

Buat adik2 yang dok asrama or yang 1 hari nanti tinggal kat asrama, sila kuatkan semangat! Solat 5 waktu tu dah tentu lah kan?! Plus.. rajin2 la amalkan baca al-quran di bilik... inshaallah... Kita akan dilindungi selalu... 

Nak happy2 boleh, tak salah... Tapi kena la berpada - pada sebab bukan kita je yang hidup di bumi Allah ni... kena ingat tu. (",)



5 ulasan:

Kesuma Angsana berkata...

mmg seram

Aw Yong SaN berkata...

KENA RAGGING OR TORTURE MCMANA? HEHEHE...KAKAK2 NAMPAK CUTE BILA RAGGING JUNIR PMPUAN KAN

lady scooter berkata...

aw yong : hi...sorry... but for me... ragging are not something that we can call as a cute thing.ramai yg pernah kena ragging biasanya akan mengalami trauma...(",)

terima kasih kerana sudi tinggalkan komen di sini..

Aw Yong SaN berkata...

ragging or torture mcmnana kat asrama awak?

faina sharil berkata...

X fhm la!!! ~_~