Jumaat, 28 September 2012

Bunyi pelik di bilik bos !

Ni kisah 2 hari lepas...ekekek... aku ni suka tul kan citer mende yg dah lepas...peh tu nak mention ' ini citer semalam', or ' ini kisah 2 hari lepas', or...bla...bla...blaa.... Tapi aku nak berkisah jugak kat sini...

Nak kata misteri pon ye gak... cuma aku takde la amik gambar segala tu.. memang tak la... kisahnya begini ye...

Hari selasa, this week gak lah... aku masuk bilik bos yg gred 48 tu. Sebab hari tu de lawatan 5S dari wakil Ibu Pejabat. And FYI, bilik bos ni kemain banyak ngan macam2 dokumen. Nak buang2 slamber radak tu memang tak beran la aku. So aku kemas jekk susun je elok2 biar nampak kemas... lupekan yg tu...

Aku kemas bukan sengsorang. Aku kemas ngan cik Raja. Aku kemas dokumen, dia kemas kerusi tamu yg bersepah tu. Masa tu lagi aku dh dengar bunyi pelik. Air-cond aku cuma buka 1 je. Betul2 kat belakang aku. Cik Raja tu dok kemas kat belakang aku gak.

Time tu la aku dengar bunyi macam bidai tingkap kat pintu masuk tu kena 'tampar'... aku fikir mungkin kena angin air-cond. Mata nak jugak tengok kat bidai tu. Tapi...

Bidai tu tak gerak weihh...

Tapi telinga aku memang dengar bunyi bidai tu kena 'tampar' kat pintu masuk tu.

Pelik kan??

Peh tu aku dengan bunyi...tapi ape tah..aku tak dapat detect bunyi ape... cuma kat hati ni terdetik, " macam2 bunyi plak kat bilik orang tua nih...!"...spontan tau!

Sekejap tu cik Raja kelaur jap. So tinggal aku sorang. And.... again... bunyi bidai tu 'ditampar'... haaiihh... lain macam tapi hati kering jekk... malas nak pikir bukan walau hati dah mula rasa semacam...

Memang bidai tu tak gerak! aku yakin sangat bidai tu tak bergerak...Tapi tak tau la kan kot itu cuma perasaan aku je...

Then

Tengahari hari Rabu, aku cam biasa.... stay kat tempat aku ni sengsorang. ingatkan de la pegawai lain kat bilik depan tu.. FYI, bilik bos kat depan meja aku je...

tengah menyusun nota utk exam semalam tu...tetibe dengar bunyi...

bidai tu 'ditampar' lagi....!!

aiisehh... mata aku time2 tu la tajam merenung kat bidai bilik bos.. dalam gelap tu, aku nampak bidai tu betul2 bergerak..!!!

kali ni bukan bunyi je dah.... siap bergerak lagi............. time tu plak bos memang takde... dia out-station... pintu bilik dia memang sentiasa berkunci... aku sorang je yg de simpan kunci spare bilik tu............ so??

ngko rasa????


masa tu baru 1.30ptg tau!

akak tak tunggu dik..........!!! cepat2 aku sambar bag, otw nak keluar tu baru aku perasan, aku sorang je yg de kat situ.............. yg lain semua dah keluar....... dan semua bilik gelap..!!!!! woooohaiii..............



Apex... and... his amoi...



Amacam? ok tak?

Citer lanjut sila baca di:


Aku malaas nak tapi...he3

Rabu, 26 September 2012

Terlupa 27 september tu adalah esok!

Aku ingatkan 27 Sept tu minggu depan... aiisehh.... dah dapat gaji pon boleh lupa lagi...

Ape bestnya esok?

Takde yg best... tak best pon! sok ade exam... ye... KPSL yg aku kantoi ngan berrr-jaya nye seccara 'berrr-pasukan' ngan kengkawan yg lain pada thun lepas!

Punye la ramai calon... tapi yg lulus cuma 4 orang jerrr... tu pon org  lama..! 

Hairan aku.. memang hairan masa tu... tapi la ni aku tak heran dah... sebab amalan berrr- KUOTA masih wujud!

Ye... biar la jawapan korang betul skali pon, tapi kalau kata Kuota tu nak 4 org je... maka... 4 org je la yg lulus!

So what? 

Adoiiiyaaii...  buku tak prepare... tahun lepas pon tak prepare tapi  berjaya gak la kumpul buku2 akta utk rujukan masa jawab soklan esei tu.. walaupon KANTOI... ko tau? 2 - 3 kali aku ulang - alik dr tingkat atas tu nak simpan buku yg bapak tebal tuhh! 

Aku tau de yg pandang sinis.. ye lah... hari exam tu, aku la yg paling byk bwk buku rujukan... tapi paper petang la... paper pagi tu aku 'goreng' je... buku tak banyak.. Nak menjawab pon dah tensoin!

Mane tanye... member sebelah... jap nak mention, 1 table utk 2 org. Table lipat tu.... Bile org sebelah dah menulis... wahh... aku tukang pegang meja... dia punyer goyaaaang..!! hu3... aku tak bleh menulis! Habis ke laut semuanya..! Habihh!!

Peh exam aku komplain kat cif yg beli meja tu... owhh... komplain tu pon setahun selepas kejadian meja goyang tu..he3... sebab tahun lepas aku belum 'mesra alam' ngan cif tu... keje pon tak de connection ngan cif tu... tahun ni je baru de connection... he3...

Ehh.. ape kena mengena meja ngan exam ni? Lari topik dah ni....

Korang... tenang muka aku sekarang tapi hu3.. bile kenangkan esok nak exam... owhh tidaaaaaaaakk!!! without preparation?! Piiitaaaaaammmm...!!!!

Selasa, 25 September 2012

Picit picit la lagi...

Aku kena dah! Gara2 nak picit sangat... kena sudah!!

Eleh... ape salahnye picitkan!? Aku suka2 picit2... nak tengok yg paling kental... sebab tu la aku picit...

Haaiiippp... korang fikir ape? ni tarak kunig2 haaa... ni BERSIH punye!...he3

Yg aku picit2 tu...ni haaa...
See.... ape nama nih? Portegesee ke apetah... aku panggil tart telur.. yg aku picit2 tu takde lah kuat nau... kang peroi plak tart tu... sape plak nak makan kan? aku picit sebab yg memula aku kepit ngan pengepit tu... tak berapa tebal... rapuh! Tak best! aku mao yg padat! Skali makan... gruuuuppppp...!!! wahh... best!

Tapi dek kerana terlampau nak memicit nau... gini la yg jadi...

Tak sedar weeiihh... tau2 dah terrrrr-jadiii... baru aku terrr- sedarrr yg tangan aku dah msuk ke dlm sgt kat tempat display tart telur tu... terrr-lampau dekat ngan lampu pemanas... tau2 dah pedih!!!

Dah rupe macam roti bakar kan? eeeeheeeeee...... sakit woooo..!

Nasib baik la tart tu...sedap! Rangup dinding tebal.... nasib baiiiiikkk sedap!
uiihhh..... warna gold yg marrrr-belesssss!!!!

terliur... nak macam nih? korang cari kat sini je...

King's... not the King Kong! Only King's... ehh... promote free plak... de sape nak upah aku jadi promoter camni tak? teeeheee.....

Misteri Tangan Berbulu..

Ni kisah... memang kisah benar... benar2 terjadi... percaya atau tak... memang sungguh - sungguh terjadi... tapi jangan harap aku nak tunjukkan gambar... he3... sebab... ok... baca citernya dulu...

Kejadian ni terjadi dlm tahun ni jugak kalau tak silap aku. 

1 hari tu ade 1 keluarga anggota nak bermalam kat tempat keje hasben. So diorg ditempatkan kat bilik rehat yg de kat situ. Awl2 semuanya ok... tapi anggota kat balai memang dah tau la... bilik tu memang de macam2 citer. Takkan nak heboh plak kan? bukan kat bilik tu je... seluruh kawasan balai tu memang berrr-misteri... macam2 citer ade. 

Entah macam mana... petang tu... sedara perempuan ( not sure kakak or adik... ) kepada pegawai ni ternampak sesuatu kat tingkap.. ape lagi... terkejut + takut.... time tu jugak dia menjerit sekuat - kuat hati

Heboh kat seluruhan warga balai... sedara perempuan tu kata dia ternampak sesuatu.. katanya, ade tangan berbulu tiba2 muncul di tingkap bilik rehat tu... wahh... kecoh sekejap kisah " misteri tangan berrr-bulu "

Sejak kejadian tu :

- keluarga anggota tu minta dipindahkan ke bilik rehat di balai lain.

- " misteri tangan berbulu " menjadi topic hangat di seluruh anggota yg bertugas di situ....

Hihihiiiii.... ( * gaya cik pon mengilai! )

Dah la balai tu berrrrr-misteri...! Tambah lak 1 lagi kisah seram... tambah la serrrr-ram! hu3...

** Kalau la la diorang tau yg sebenarnya di sebalik kisah " misteri tangan berbulu " tu... he3.... confirm seram diorang tu bertukar... ke mood bengang...ha3.... tak leh aku bayangkan! tapi...memang... peh aku dgar kisah disebalik kejadian... ia sebenarnya..1 salah faham ajee... he3.. **



Isnin, 24 September 2012

Tak reti bersyukur ke?

Ni citer Jemaat lepas... Semalam aku dah buat 1 entry.. tapi sebab emo sesangat, aku rasa tak best nak post kat sini... bior lerr jadi entry peribadi aku. Tapi hari ni aku buat summary je la dari entry emo tu..

Ni kisah pasal antara Pengasuh anak2 aku ngan sorang lagi makabah budak yg dia bela. Ni bukan sekali aku dgar kisah antara pengasuh tu ngan makabah budak tu tapi dah byk kali kot... Korang tau, aku ngan akak tu dah kenal dari anak sulung aku tu umur 8 bulan. Now Opal dah nak masuk 6 tahun and aku masih menggunakan khidmat Pengasuh tu utk jaga Payel pulak dr usia dia 2 bulan... now Payel dah nak masuk 3 tahun dah...

Setakat ni memang aku paushati... walaupun harga upah dia agak mahal... RM 250.00 sebulan /anak. Opal je kurg sikit. RM 200.00 jek sebab masa aku hantar tu dia dah pandai jalan sampai Opal umur 4 tahun coz tahun ni Opal dah start skolah kat PASTI tu.. Pengasuh OPal sekarang dah lain.

Termasuk yg ni dah 3 orang yg jaga Opal... and antara 3 orang tu, pengasuh ni la yg paling the best aku rasa! Memang aku paushati.. bab bayaran tu aku buat2 pejam mata je lah... janji dia jaga anak2 aku tip-top!

Tu yg aku sentap bile dgar makabah sorang budak yg akak tu jaga asyik je nak merungut pasal akak tu... ape kes?? Aku kenal je mak abah budak tu! jiran sedepan rumah jekk.. Aku yg kenalkan akak tu ngan mak budak tu sebab kesian... now nak byk komplain plak.

5 tahun aku guna khidmat akak tu tau! ok je... yg diorg ni je tah hape2... nak je aku suggest... ' eh.. kalau tak puashati, anta la anak kau tu kat orang lain..tengok berapa lama boleh tahan?'.. giitu!

Tapi tak kuasa la plak, aku pon bukan baik nau pon ngan mak budak tu. Tak kuasa! sejak kes dedulu - dulu tu... tak kuasa ehh..!

Dulu abah budak tu komplain... anak dia makin tak dengar cakap. Dia nak salahkan anak akak tu... bengong! jgan la nak salah kan org...tolonglah! check dulu silap tu kat diri sendiri...

peh keje, amik anak lambat2... kekadang aku tengok anak tu dah jadi macam anak terbiar dah... masuk meluru ke rumah orang.. peh tu mintak makan kat orang...aduhh! 
Giiitu tau!

Baru2 ni bapak budak tu komplain lagi, " kak, anak sy bile balik rumah...malam tu dia ngadu lapar...."

Haa... beerrrr-hantu akak tu dibuatnya... kena sound, akak tu cakap " time akak jaga budak2 ni, akak bagi makan sorang2 smpai kenyang! tapi bile dah blaik rumah, pandai2 la korang nak jaga pulak!"

amacam? best tak kena 'smash'?! Balik keje tu...masak lah! Dah tau anak korang tu kuat makan... oiihh.. aku pon hari2 peh balik keje, sedaya upaya aku masak utk anak2. Takde aku berrrr-serrrr-ah sepenuhnya kat pengasuh... walaupon kebiasaanya diorg tak makan pon sebab dah kekenyangan.

aku plak yg risau bile diorg tak mau makan. Bile selidik, rupanya akak tu dah siap2 bagi diorang makan. Bukan 2 kali sehari  macam pengasuh lain tu... 3 kaliiiii..!! byk kan?

Dah la anak sakit asma spai dah macma nyawa2 ikan pon masih nak anta kat akak tu.. kalau la ape2 jadi...camne? Bukan sekali dua... kerap kali tau! Dah tentu la aku risau...kang sebab kecuaian diorg tak pasal2 je pengasuh aku yg tanggung...sape plak aku nak upah jaga anak aku peh ni?

Aku syg giler kat pengasuh ni... sebab tu aku overrrr sentap bile akak tu ngadu kat aku camtu...! berrrr-angin sioooott!!!





Jumaat, 21 September 2012

Bloglist Kesuma Angsana

Asalnya aku tersilap taip tajuk.... dari 'Bloglist Kesuma Angsana' --> 'Bloglist Kesuma Angkasa'....ha3......

Acaner la leh tersilap tu? sebab... aku terr-rajin nak taip buukannya copy-paste okey! tu yg terrr-jadi tu...ha3

1 lagi segeman aku mao join! yg simple giler...giler pon tak se-simple gini ehh...

Tuu diaa...


Cik kesuma ni mao tau 1 jek.... Kenapa mao follow dia?

Jawapan aku...senang jekk... sebab dia juga blogger seperti aku.... makanya... as a blogger... bile tengok ramai yg sudi dtg menjenguk blog kita...aduh...seronoknya! gituuu....

Mao join sekaki ? mao join sepayung? jom!! klik jekk sini... ---> http://kesumaangsana.blogspot.com/

Mudah kan?

Khamis, 20 September 2012

To be beautiful You

Haaa.... here we are again! hari ni terrr-rajin nak review citer kat tv yg aku rasa best... mane la tau kot2 korang pon terrr-minat nak nonton kan?!

" To be beautiful You " 

Asal cerita ni dari manga Jepun popular nih --> 'For You in Full Blossom' a.k.a 'Hanazakari no Kimitachi e';

 
Dari versi manga... becomes drama series.... korean syle! so... korean lover... korean fan... dah tengok ke citer nih? 1st time aku tengok citer ni..kat HD plak tu..wahh... 

Sinopsis :

Choi Seol Ri as Goo Jae Hee
Goo Jae Hee, awek korean tapi tinggal & membesar di United State. 1 hari tu, dia terrr-tengok acara sport... ala2 Olimpik tu la... peh tu terrus terr-tarik ngan pemenang pingat emas acara Lompat Tinggi tu.. nama dia Kang Tea - Joon.

Choi Minho as Kang Tea-Joon
Terrr-tarik punye pasal... dengar je Tea - Joon dah hilang semangat nak bersukan lagi gara2 kemalangan yg boleh menggugat prestasi dia.. Jea-Hee nekad! Up.. up...on the way! " Korea... here i come!"..teehee... tu ayat aku...bukan dialog drama...not included ehh..

Taaaapi.... sebab skolah tinggi tu cuma utk boys school.. camne Jae Hee nak dekat2 dgn Tea-Joon...

Done! Kerana itu... Jae-Hee harus menyamar! Dari budak perempuan ke...--> budak lelaki yg digelar si Lembik!...ha3...

Kawan pertama  Jae-Hee di korea, Cha Eun Kyul
Cha Eun Kyul yg gelarkan dia camtu without knowing yg Jae-hee tu sebenarya budak pompuan... keadaan jadi kelam kabut dlm hidup Eun-Kyul bila tiba2 dia rasa dia macam dah jatuh cinta kat Jae-hee yg dia sangka lelaki iteww... so...dia sudah manyak konpius lah...!

Satu2nya org yg tau Jae-hee tu adalah budak perempuan.... Dr. Jang Min-Woo.. selaku doktor khas utk sekolah sukan lelaki tu... doktor kan?! takkan lerr dia tak tau beza tekstur tubuh lelaki ngan perempuan... tapi.. dia diamkan jekk... dialah pelindung Jae-hee yg terbaik!

Haa...jeng..jeng...jengg... agak2 camne la kan bile rahsia Jae-hee kantoi nanti?!

ok...ade dah rasa terr-minat nak nonton? yg dah nonton..amacam? share la kat sini kalau dah yekk...  aku suka nak review sebab... he3... dah tentu la sebab aku suka... citer ni pon ringan... sesuai utk aku bile nak relax...he3...

sumber gambar :
http://2sao.vn/

sumber lain :
http://To_the_Beautiful_You

UPDATE :  tajuk citer tu sebenarnya ' To The Beautiful You'...bukan ' To Be Beautiful You'...de silap sikit kat situ..teehee...

Rabu, 19 September 2012

Tukang tanya...

Aku kan...dulu la... bile tengok en.aus tu bersiap - siap cam nak keluar rumah... rajin tau tanye...

" Nak gi mane?"

Korang yg dah bersuami pon selalu tak tanye camtu kat suami tersayang? selalu tak? pada aku itu normal...sikap ingin tahu mesti ade punye lah kat dalam hati sebagai sorang isteri... tul tak?

Tapi penah sekali tu... memang bulan tu mood dia ke laut je hari2... berrrrrr-angin je... aku lak tak pikir mende... tanye gak la cam biasa...

" nak gi mane?"

Memang dah nak terkena la masa tu kan... heeee... hangin lak dia... tak pasal je aku kena marah masa tu...

ooomang-aiiii.... sentap siiuuuttt....!! time tu laaa... 

tapi sekarang... aku tak payah sangat nak tanye2 dah sebaaaaab..... teehee...


Anak bertuah ku ini telah take - over...ha3... malahan... terlebih over... memanjang je dia nak tanye.. walaupon en. aus pakai short - pant je (  means... berlenggeng ye! ) kuar takat pintu pagar depan umah tu jekk... mesti dia nak tanye

" abah nak gi mane?"

kwang..kwang..kwannggggg!!! over kan?! senang keje aku..ha3.... aku dah de tukang tanye... walaupon tak dilantik secara rasminya...ha3... hillang sentap aku! he3...kui...kui..kuiiii.....

Keracunan Makanan..

Tu kisah semalam tapi cuma sempat post hari ni...he3

Puncanya, malam tu dlm around kul 11 lebih ( a nite before yesterday )... aku buat air.. peh tu teringat kat sup ayam bawah tudung saji tu... sambil hirup2 nescafe O tu.. jari ni laju je dok kutil2 daging ayam tu... then....ngaappp!!

Burrppp... kenyang... sambil layankan si kecik yg baru je sembuh dari demam... uihh... demam dia berulang balik tau! sebab tonsil dia masih bengkak.. nak tak nak aku kena gak la amik cuti emergency... walaupon keje menimbun atas meja kat opis tu... sayang anak punye pasal...tak pikir dah!

Rasanya 2 minggu yg lepas kerap jugak aku amik cuti sebab nak jaga Payel tu. Bile dia dah ok kelmarin... lega sikit. alhamdulillah... 

Sambung balik.... --> sambil layan si kecik tu tetibe... adeiihh.. aku rasa angin kus2 dalam perut tu berdendang! ber-dendang sakan lak tuuu... aahh sudah! Masa tu jugak aku perasan..si sulung, Opal... badan dia plak dah mula mem-bahang...aloloh... ulser dia dah mai dah! kemain besar menepek kat gigi depan...

Peh bagi ubat kat anak2... tepat pukul 1 pagi! wahh... angin kus2 tu makin menjadi... memulas - mulas sesuka hati dia jekk... tak leh tahan... haibh semua yg aku makan keluar balik.... adeeiihh... nak ter-buang - buang  yg besar... peh tu kat mulut pon kuar gak...

Habih! semua ehh kuar... sampai lembik la perut nih jadi ehh... aduhhh... time2 tu la rasa nyesal makan ayam tu.. tapi tu la... masa makan tu aku tengok cam elok lagi... ape nak buat?  dah nak jadi...peh kuar semua tu baru la lega... sib ada pil chekke-tek-aun tu!

anak2..? elok si adik, Payel tu sembuh, si abang, Opal plak demam...alalalahh.... TQ tu my en. aus sebab offer diri nak jaga Opal sementara aku siap kan keje aku yg menimbun semalam... Opal...get well soon haa... hope esok dia dah leh la gi sekolah... hari ni cuti lagi... tak confident nak anta..takut demam dia naik balik... tadi sbelum pi keje, rasa dia dah makin ok...

Ragam Payel sebelum demam dia 'datang' balik... layan blues ehh??

" Jom tingkatkan followers sampai lebam "

Lama tau tak join mana2 segmen cenggini...
Tak hingat dah bile last aku join... 
Cibuk pon ye gak...
Peh tu lagi 1... kebanyakkan segmen aku jumpe...
Banyak syarat lah...
Stakat copy banner...link blog tu... aku ok lagi..

Tapi bile masuk bab kena like... like tu..
Tak dapat lah sebab aku penah kabor kat blog ni dulu..
Yg aku... takde Fb..tu semua... jadi...
Memang agak berpayah-payah la jugak nak join bile ade syarat cenggitu...

Tapi yg ni..he3... aku suka!
Suka sebab tak payah like... like...bagai tu!
Mudah je... copy banner... 
peh tu... brape jumlah follower kamu2... ?
Tepek jerr...
Cam aku buat nih

Wokeh...?

Tu la jumlah follower aku sekarang...
amacam? senang tak?..haaa... senang kan!
Aku dah.. korang bile lagikk?

Nak join?
Jgan lupa follow!

Rabu, 12 September 2012

Ku lihat.... hijau!


JOm.... sesekali kita cuci mata... lihat kehijauan alam....

Mensyukuri nikmat yg Allah berikan kepada kita...


Hijau..............jerrrr


Hijau sangat sawit.... meninggi sudah!

Buah tangan dari PD

Semalam kan aku dihantar ke PD utk My-SPATA tu... takkan pegi saje2 je kan! makanya...

Sambil menyelam... minum air skali...

Hasilnya....


Taaadaaaa.....

Mem-pelam! bukan sikit2 ehh...

Tu diaaaaa..... sekampit!

Hampir penuh!

Memang syiookk...!! Memula tu memetik dulu... tapi dapatnye seciput je...

Cari2 galah tak jumpe... penyapu je yg de...! rembat!

Takuk2 tangkai... de gak la ter takuk buah... de la yg pecah...teeheee...

Jumpe tangga, drebar panjat...dapat le takuk tinggi sikit... dah ber-lelah takuk memanjat tangga tu... baru perasan... ade galah rupanya...!

Betuuuul kat tepi tangga tu tapi sape pon tak sedar... he3

Tukang kebun tunjuk baru kitorg perasan... bile dah jumpe galah.. haaaa...hamik kau! seguni...!

Tapi aku hamik sikit je... buat jeruk pon sodap tu kan! peh tu buat lak sambal gesek letak pelam tuhh... huhhh... meletopsss!



Mood menyampah!

Ko tau... baru jap ni penyelia aku menggelupur... sebab....

tetibe katanya Pengarah Pejabat ke....tuuuutttttt.... nak datang!

Yg jadi punca dia menggelupur.... diorg yg dtg tu nak hape tah tapi kitorg nak kena siapkan laptop ngan speaker ke hape segala macam jadah tu!

Masalahnye... laptop full - booking dek K.I.K kesyangan 'bapa' kitorg kat opis nih...

Aku takde masalahnya sebenarnya tapi bile mende cam keje last minit camni peh tu nak tense bagai.. memang buat haku hangin!

Sungguh daku hangin... woiii... apesal bile org yg pangkat tinggi dtg... org yg stakat 'ikan bilis' ni nak kecut bagai?

Tah hape2 lah... malas nak layan!

Selasa, 11 September 2012

Ke Port Dickson

Ke mana kome hari ni? aku? semalam dah diarahkan, pagi ni kena ke PD... sebab...

ni haa....


sori.....i gambo tak jelas... dipinjamkan dari google search tu.... 

semalam dah sehari suntuk membetulkan yg tersilap... 

settle yg tu..

yg ni utk bangunan pejabat kat PD plak...

Skali la tu ngan di Lukut + kuartes.... lum-sum terus!

settle je ni... 

ni haa plak nak kena buat!


ye.... 5S!

pon nak kena siapkan minggu nih jugeeekkk!!!

adeeiihhh...

Sejak pindah ke tingkat bawah ni... malas bebenau rasanya nak buat....

adeiihhh.. giler malas sebab...

dah susun dah kemas...dah sisih... 

tapi sebab tak berapa nak amal... jadiiiikkkk balikk!

maaaaaaala....ssssss!!!!


Ahad, 9 September 2012

Zizan pemalu?

Pemalu... penyegan... ke... penggeli?

1 sisi lain yg berbeza bile aku tnegok Zizan dlm Mega Lawak... ala... yg tgah tayang kat astro box office tu...

Yg diorg present kat Singapore tue... he3...

Serius... cerr la korang tengok... lebih2 lagi bile Johan galak nak tarik bju dress putih yg Zizan pakai tu...ha3... saje nak bagi dada zizan terdedah...kah3.... meggeletis zizan dibuatnya.... mmg giler lawak!

Baju tu lebar kat dada... de la nampak seciput yg kat dada Zizan tu kan.. yg Johan plak, bile dah dapat point nak kenakan Zizan... galak bebenar dia nak tarik2 dress Zizan tu...kih3....

Episode ombak rindu versi JOZAN tu agak kurang sbenarnya sebab aku leh nampak Zizan macam tak selesa ngan watak Hariz tu... Johan pulak nampak sgt slamber mengenakan Zizan yg memang nampak sgt kekok ngan watak tu...

Tak percaya? try la tengok....

Mega Lawak di Astro Box-office....

Mana kunci rumah?

Pagi nih niat nak le ke Famili Stor kat depan sana.... heeee...bayangkan je lah ehh...

Dah siap2 dah ni.... sampai depan pintu baru teringat... mane kunci rumah ehh? tengok kat tempat simpan kunci tu... takde... ingat2 balik... semalam...... *blup...blup...blupp....bluupppp...!!! ~sound efek! ha3

Hah... semalam kan aku pi open house. Semalam jugak aku pegang kunci tu kat tangan... peh masuk keta.. hmmm... tak hingat. rasanya aku memang tak masukkan dlm handbag...

okehh... dahh... aku main letak je kot dalam keta... yg bestnya tu...keta tu sekarang kat K.L

Bagus! aku kat Seremban... en.aus dah ke K.L since malam tadi... ni masih blum balik... stand-by utk ADIDAS runner championship ke hape tu... tapi cik Adidas yg anjurkan....

Abih tu camno? mane nak keluar nih? adeeiiihhh.... peh call en. aus, mintak tolong dia tengok2 kan kunci aku tu...de dlm keta tu ke tak? hope ade la...  aku cari kunci dapur... yuppp!!!

Pintu dapur! Nasib baik le rumah aku ni...ehh... kuartes nih atas tanah! kalau atas langit camne? kalau umah flat ke apartment ke camne? tak ke haru camtu?! barang dapur dah habih.... mau tak mau... terpaksa la pusing pi depan ikut pintu dapur.... sib baik jugak la rumah aku paling dekat ngan jalan nak ke lorong belakang...adeiihh.... dah jadi 1 keje lak...

Balik dari Famili Stok... lepas parking motor kat laman umah... kena lgi pusing kat lorong belakang tu ngan hero2 kecik tu...sib baik berteman...hehh.... peh ni kena pastikan betul2 mane aku simpan kunci?

korang pun... pastikan kunci disimpan dgan betul di tempat yg betul ehh... jgan jadi macam aku...teeeheeeeee.....

owh...tidak! kain yg berbasuh semalam aku tak sidai lagi...tak kan nak melintas lagi kot! alololohhhhh...... tidak lerr.. kena la tunggu my lucky balik duluwwww......tak kuasa mak!

Penumpang misteri....

Gini citernya.... tenghari tadi pi open-house... dok sembang2 ngan bini tuan rumah terkeluar la citer nih.... camne tah leh terkeluar sebenarnya.... tapi saje la nak share... sila teruskan membaca jika anda berani...hi3...

Anak tuan rumah ni keje SAINS... sape2 org negeri 9 mesti tau la ape tu SAINS.... ape keje dia...jgn tnye... sebab aku pon tak tnye...he3

2 minggu lepas.... dalam around 4 pagi, anak akak ni yg baru abih keje... terlelap la jap kat dlm keta... tetibe dia rasa cam de org lalu kat keta dia... bila dia buka mata... de sorang budak perempuan umur dlm lingkungan 16 tahun kat luar keta. 

Bile ditanye

" nak ke mana pagi2 nih?"

Jawabnya, nak ke rumah nenek... tempat... kat !@!$... ( teehee.... sori, aku lupe nama tempat tu...kata la kampung A lah yek... )

Dengan hati ikhlas... nawaitu cume 1, nak tolong the girl... so anak akak ni bermurah hati nak tolong hantar kan...

" Takpelah, naik la... sy tolong hantarkan... daripada merayap sorg2 ni... "

Kan?! langsung tak terpikir ape2 dalam kepala...giler jujur anak akak ni.... maka, budak pompuan tu pon masuk dlm keta... cuma 1 je anak akak ni hairan, nape pulak girl nih duduk seat belakang... tapi... dah kata jujur, takdelah dia pikir ape2...

Girl tu kata rumah nenek dia pagar warna ooren kat kampung A tuhh... tapi bile dah sampai kampung A... girl tu kata bukan... pulak dah! tadi kata kat kampung tu.... ni dia kata tak pulak... kampungnya B pulak! bile tiba kmpung B pon gitu gak... dah patah balik kampung A pon dia still kata tak jugak..

Aiihh... budak pompuan ni biar betul! main2 ke?... anak akak ni mula rasa cam budak pompuan tu nak main2... sbab pas dah ulang alik camtu... last2 dak pompuan tu cakap, dia lupa mane kampung nenek dia yg sebenarnya....

So anak akak ni nak hantar dia ke balai polis... ye lah...fed-up la jugak kan?! dah ulang alik peh tu kata tak ingat... memain ke kan?!

Tapi budak tu cakap, tak payah... anak akak ni tak jadi nak hantar ke sana... memandangkan masa tu dah kul 5 lebih... nak Subuh dah kan... last2 dia hantar ke surau yg terdekat. Elok je sampai surau, anak akak ni pon cakap...

" turun la. dah nak subuh nih. sy nak balik. kat surau tu ramai org. mungkin diorang boleh tolong..."

Abih je cakap, anak akak tu toleh ke seat belakng.... budak tu hilanggggggg.....!!!

Cepat2 dia tengok depan balik.... tapi takde pape!

anak akak tu dah mula rasa semacam... cepat2 dia tekan minyak, bawak keta laju2 balik rumah.... seram punye pasal!

Sib baik tak demam.... 2 hari peh tu, sorang lagi anak akak tu ajak kgkawan dia cari umah pagar oren tu... memang TAKDE....!!

yg diorg jumpe cuma... kubur yg berpagar oren...!




Sabtu, 8 September 2012

Sebab aku tinggalkan majlis awal...

Dah kata nak sambung kisah sambutan hari raya tu kan....

Nape aku kena ballik awal? nape aku tak betah duduk situ lelama?

1. Perut aku tetibe memulas.... cam nak membuang.... adeiihhh....

2. Payel baru nak elok dari kisah muntah2 tu... tenaga dia baru nak pulih balik.... masa majlis tu pon dia dah kemain berlari2 cam tak cukup tanah.... redah tah mane...eehhhh... 

3. Majlis tu pada aku...boooo-wink! kat diorang tak tau lerr....

Tapi 1 la.... salute la kat gegirl yg berhias sakan.... yg bergaya sakan tu... de yg ikut tema gerai masing2, de yg macam tak ikut tema pon ye gak...teeeheeee... ape pon....korang cantik...Yat....cun giler kau! tapi bukan gerai kau tu temanya ala  retro kerr? hmmmm... macam tema tahun lepas jerrr....errrkkk...!

Baru jap ni Payel termuntah... sikit! tapi sangat2 buat aku risau... 

Sambutan hari raya di pejabat.

Malam ni de sambutan.... yupp... sambutan sempena hari raya yg lepas. Awal2 lagi en. aus dah bagi 'green light'... katanya

" Gi je lah... bawak anak2 skali. "

Dia kebetulan malam ni keje... sebab tu yg keluar ayat cenggitu. aku memula memang rasa cam maleh ( malas ) je... nak kawal hero2 2 orang tu...aduhaiiii... poning acik nih... camno la roman eh nanti tu....

Tapi sebab dah berulang2 en.aus dok ulang ayat tu.. aku pi jugak la... tu pon sampai sana dah dekat kul 9.

Peh parking kat tepi jalan..jauh gak lerr... jenuh menapak! bimbit lak hero2 kecik tu...adeiihhh.... tau je lah..kalau dah budak2 namanya! jalan ikut suka je... dah le jalan tu banyak keta... longkang kat tepi tu pon leh tahan je kedalamannyer!

Sampai je opis... nampaknya aku yg terlambat... food banyak outlet yg dah tinggal baki2 je.. elehh.... seciput je? air pon tinggal ais je... airnya dah kering! tak de tokok tambah! pentas... tah mane2 DJ tah... ok lah... tapi stakat celoteh je.. boring ahh..!!

Penyanyi... 'tempatan'!! ha3... bermaksud.... warga2 opis jugak... tahniah sebab berani ke depan walupon nyanyian ikut tekak masing2...he3... tak mampu buat bontot aku terpaku lama di kerusi lorrrr...!!! sori ehhh... jujur punye ayat tu....

1 jam je aku leh bertahan.... peh tu...jom ank2...kita balik..!

Memandangkan duit raya pon dah dapat.... cha-loooo.... Opal kata nak hadiah.... owwhhh... hadiah cabutan bertuah tu...hmmm.... tangan aku ni mane penah bertuah.. lagipun DJ tu kata tadi.. nak kena cari sape tah utk dptkan nombor tu... alahhhh.... leceh la... nape la diorang tak letak kat kad jemputan tu skali?

Balik... en .aus tany... via s.m.s

" nape tak tunggu? tah hape la..."

Malas... lagi pon banyak faktor kenapa aku tak leh tunggu lama kat situ.,... nanti aku citer di entry lain...

To be continued....

Jumaat, 7 September 2012

Midnight at hospital...

Semalam hari yg stress sangat.... ingatkan malam semalam Payel dah takkan muntah lagi... tapi elok je pas dia minum susu... muntah dia bertabur atas tilam tu... aduhaiiii.....

Kesian sangat... semalam en. aus keje siang, so... malam baru dia ade. Aku plak dah stress punye pasal... otak leh jadi jammed plak bile en. aus tanye..

" tak nak bawak ke spital besar ke?"

Sungguh aku tergamam... ngan keletihannya gara2 tak lalu makan...aduuiihhh.... tapi bile Payel muntah yg last tu.... tak pikir panjang dah... terus kitorang gerak ke spital besar Tunku Jaafar tu...

Sampai sana... mak aiihh... sekuat - kuat angin.. Payel masa tu nampak cergas plak...padahal sebelum tu kat rumah dah muntah belahar dah.... takpelah.... pi gak jumpe doktor kat bahagian kecemasan...

Uiiihhh... punye la ramai doktor berkumpul kat kaunter daftar tu.... de la sorang doktor muda.. pompuan... ramah orgnya.... tanye sape sakit.... jari aku ngan jari en. aus tunjuk ke Payel. Payel plak masa tu tgok doktor tu wat muka 'blur'... macam2 doktor tu tanye... last skali dia cakap

" Tapi kena tunggu la... sebab hari ni ramai patient. De yg diorg dtg dari hospital Port Dickson sebab hospital tu black-out!"

" Hospital PD black-out?"

Tu aku yg tnye...cehh... dah doktor tu cakap tadi kan?! watpe tanye lagi kan? adeiihhh...

" A-ah... patient diorg byk yg terpaksa tolak ke sini. Leh tunggu...mungkin dalam 2 - 3 jam lagi baru diorang dapat check anak ni..."

Ehh...eehhh.... 2 - 3jam... owhh... aku blur lagi! caamne nih? melopong jap mulut tapi hati kata... takpe! tunggu gak!

Fine.... kitorang decided nak tunggu gak... dalam pada tu.. Payel nampak cergas je.... jalan sana jalan sini... sesekali je batuk... batuk tu la yg jadi punca dia termuntah...

Rupanya kitorang tak payah tunggu lama pon... tak sampai 1 jam... semua selesai... en. aus yg bawak Payel masuk. Aku masuk gak tapi kena halau pasal patient ramai. Bilik no.2 kat zon Hijau bhgian kritikal tu... bilik tu lerr... 

Peh en. aus keluar...cepat2 aku kejar si kecik tu yg dok tersengeh2... oooiihhh.... kamu tau tak dak kecik...mak kamu nih punye la risau teramat -amat yg teramat...segala teramat tadi bile kamu termuntah2...?!!!

Rupenye dalam tekak dia... ulser...errr.... tonsil... kemain besar...jap... ulser...yupp... ulser... tu  sebab bile dia makan... semua makanan tu tertolak keluar semula!

Doktor bagi ubat antibiotik 2 botol... mesti habis dlm tempoh 1 minggu... kalau tak habis...lepas 1 minggu jangan makan lagi dah sebab ubat tu expired!

Ubat batuk and ubat demam.... balik2 rumah sebab Payel dah terus terlelap... tak dapat la nak bagi dia ubat tu.. Kul 5 pagi tadi baru dapat bagi pas dia merengek mintak susu.... dan.. al-hamdulillahh... setakat ni... now dah dekat 1.30 ptg... takde muntah lagi dah.... aku bagi skali ngan ubat muntah tadi... 

Hope dia terus ok... cepat sembuh!

~ now.. aku plak yg rasa tak sihat...aduiihhh..... berdenyut plak kepala nih... anyway.... HAPPY BIRTHDAY to my EN. AUS. Today his birthday actually...;-)

Khamis, 6 September 2012

Payel muntah2...

Semalam kan aku ke Putrajya. Letih wokkk!!! Menaip kat kerusi empuk tu kononnya best! tapi sebenornyer.... sakit2 badan... adeiihhh...

Tapi mengenangkan pagi ni planned nak turun ke pejabat PD, aku pi jugak keje. PAgi2 tadi Payel dah meragam.... aku sumbat susu, baru dia selesa tido.

Elok je tengah siap2kan Opal, Payel bangun... bueeekkkk....!!! ber-duyun2 susu coklat tu terjun keluar dari mulut dia. Aku igkan takat tu je. AKu hantar le dia ke rumah Kak Roha... pengasuh Payel cam biasa.

Kul 10 aku dapat sms... akak tu cakap Payel dah lembik sebab asyik muntah2. Nak makan, tapi asalkan makan je, muntah balik... de la dalam 2 - 3 kali camtu... aku dah cemas... akak tu pon sama.

Bawak ke klinik... pilihan aku... klinik Dr. Kassim kat taman ape tah tu... klinik gomen aku dah jenah dulu. Ramai!!! kes Opal dulu yg dapat doktor lembab giler bab* tu.. uihh... serik!

Rupanya kat klinik Dr. Kassim pin ramai gak pesakit. Tengah dok tunggu tu... again... PAyel muntah... owhh... takutnya! berbuih2 muntah dia sebab takde ape dah dlm perut. Yg keluar semunya kahak... semata - mata! Aduiihhh... giliran kitorang lambat lagi plak tu!

Doktor kata hari ni ramai tul budak2 lebih kurang baya Payel ni yg kena muntah2 & cirit - birit! No wonder la tadi ramai mak bapak yg bawak anak2.

Kata doktor, semua ok kat Payel. Takde masalah lain katanya. Peparu ok... abdomen pon ok... leher dan anak tekak semua ok. demam pon takde! Doktor decided nak bagi ubat punggung utk tahan muntah. Kalau doktor tak bagi pon, aku akan mintak. Sebab ni kali ke2 Payel kena camni. Doktor yg mula2 dulu pon bagi ubat punggung utk kawal muntah.


OTW balik rumah, tgah drive.... Payel muntah lagi... Ya..Allah... siksanya aku tnegok Payel masa tu! mesti dia sakit! Teruk sangat gaya dia nak muntah tu.... aduhaiii.... berderai air mata nih tengok Payel macam tu!

Now... dia tengah makan gula2... tadi dia try makan... still termuntah lagi... tapi milo O yg dia minum sebelum  makan nasi tu tak keluar.... de perkembangan baik kat situ....

Takde ape yg lebih baik selain daripada kesihatan anak2 kan?!!

Selasa, 4 September 2012

Esok...

Takde citer sebebenornye... saje nak kabor kat kome semua... esok...

kami ke HQ...!!!!!

Muahaahahaaaaaa.....

Penin! mane nak rembat laptop nih! jabatan punye semuanya dah kena kong-kerrrr dek bebudak K.I.K...

Ngan drebar pon kalau leh diorang nak kong-kerrrr..... gggrrrrrrrrrr.......eerrrrr.......!!!!!!!!

Sib baik dapat gak booking..! tapi laptop?!

Chipsmore


Sedap! 

Tapi... dulu aku tak leh makan... manis sangat!

Gigi ngilu giler..!!


Tapi skang dah de yg less sweet...

Dah leh makan! yeeaayyy....!!!







Basikal baru


See... ini adelah beskal en.aus... de 1st ever!!

sebab en. aus pernah cakap... dia tak pernah de beskal sendiri... pasal dulu kecik2 dia hidup susah...

aku pon tak penah de beskal sendiri tapi pernah la mempunyai...wlupon beskal tu mak aku yg punye... tapi aku lenjan macam aku punyer beskal! ahakksss...

so... tak dikira la kan?! teehee...


Gigil lagi!!!! harga kedai RM 980.00... buatan China katanya

De yg sejibik camni.. buatan Malaysia...

Harga murah la sikit... RM 780.00 giteww..

Tapi biasalah... kawtim punya kawtim... en. aus dapat harga lagi rendah.. jimat!

Siap dapat 'tumbler' tu...


Pam tayar... leh lerr pam tayar scoot2 aku tu skali...teeheee...


And... beg tomei nih! siap ngan cover hitam tu as cover...

RM 700 ++ semuanya...he3.....

sekarang... en. aus dah de beskal sendiri.... yeaayyy... tapi...aku tak yeaayy... pasal aku tak leh pinjam beskal tu..s.ebab kalau aku pinjam pon... aku tak brani nak pakai... palang beskal tu tinggi giler... 

Aku dah try... kalau la terhentak kat palang tu....yeeewwheewwwheeeeewww! sakit siooottt!!! ngam2 je ngan paras ketinggian aku yg tak berapa nak tinggi ni! confirm senak seminggu!

tapi...owwhh... aku dengki... sangat dengkiii....!!! jaki semua adaaa...!!!! en. aus kata

" Beli lah 1 kalau nak." 

Boleh beli tapi bile kala pulak aku nak membawanya? yg 2 hero kecik tu... mane nak letak? owwhh... Naufal dah pandai beskal... pandai dah brek... tapi si adik tu! 

Tu la... hari tu aku kata nak beskal dalam rumah... yg leh gerak tangan ngan kaki tu... en. aus cakap

" apeeee baraaaaang!!!!!"
* dialog sebenarnya panjang! tapi aku pendekkan versi aku...teeheee...

Chetttt...!!!!

Isnin, 3 September 2012

Sambutan hari kebangsaan peringkat negeri sembilan 2012

Kalau raptai hari tu, aku tumpang keta jabatan... tapi kali ni aku nekad nak pi sendiri ngan scoot - scoot kesayangan tu... merempit wooarrgghhh...!!!

Dekat2 kul 7.00 aku 'pecut' dari rumah... parking kat Seremban Parade... 

Sebab katanya hari ni nak kena jalan berarak dar tepi kuil kat sebelah padang MPS tu sammmmmmpai ke padang sekolah KGV...

2 kilometer! lagi jauh dari masa separa RAPTAI tu...


Peh parking... kena lak menapak sampai ke dewan MPS sebelah nun! 

Gigil tangan masa hamik gambor keta kebal nih! 

Bukan takut ngan brader2 askar tu... teehee... tapi sebab lenguh tangan bawak beg...

Dlm beg tu de air botol Lipton.. kengkonon nak sponsor sikit utk geng2 kawad...!


Suasana awal pagi...


Jalan yg kitorang akan berarak.... permarkahan utk kontijen yg bertanding... bermula dari sini lerr...

Tak tau la tahun ni leh syarat ke tak... tahun lepas tak cukup...!

Syarat bertanding : pasukan mesti ade sekurang - kurangnya 35 org yg berarak...

Kitorang short 2 org! chan nerr tu?


Pentas Utama... persiapan terakhir sebelum acara bermula..


Gigil lagi gambo nih! adeeiihhh.... 

Antara pasukan yg bertanding... TNB! *ehh... parkson!!!

Diorang ni pepagi lagi dah warm-up... kontijen lain relaks je... diorang... perghhh.... yoyo oooo!!!


Kami! 

Siap kena tegur kat brader askar tu...

" ramai pompuan jer nihh ?!!"

Ketua kontijen kitorang jawab

" Operasi tuan!"

Memang pon! 

Diorang!

Sape? ntah! main hamik je gambor nih...

Time ni tengah tunggu tetamu kehormat datang... 7.30 pagi kitorang dah terpacak kat tengah padang MPS tu... 


Bebudak kadet... lebih ramai dari masa separa RAPTAI hari tu...


 Pagi... redup lerr.... masuk kul 9 pagi... ngadap lak matahari tu... uiihh... rasa macam nak lari balik jer...he3..

Still waiting... pagi ni menu sama gak cam hari tu... sandwich...! tapi selesai kang... dapat KFC! F.O.C...!

 7.30 pagi - 10.30 pagi...tigo jam kitorang kono ( kena ) berdiri.... terpacak eleok2 kat situ... adeiihh... mane lah tahan...

Tapi steady la brader2 askar kat belakang kitorang tu.... he3... askar...kena la tahan lasak kan!? aku rasa kalau diorang mencangkung.... konpemm.... balik kem nanti.. menjawab le korang ehh! hew3


Antara wakil orang asli yg de... jgan memain! tombak tu! pacak kang! waacchaaaaaaa...!!!!


Time ni aku dah lari ke tandas! Perut memulas...adeeiihhh... 


Saat lagu JALUR GEMILANG dinyanyikan dek pasukan koir... yg lain pon ikut nyanyi.. Jalur Gemilang kita dijulang tinggi! Berkibar megah di udara! Kami megah dgan Jalur Gemilang!


See... kibaran Jalur Gemilang... gah di udara! * kebetulan masa nih angin dah mula bertiup sepoi - sepoi bahasa...owwhhh...*

~ aku tak paham kenapa mesti nak siap tukar2 bendera... ape kena mengena bendera ngan politik? negara lain... yg teruk tahap kritikal situasi politik diorg tu pon tak de sampai nak tukar2 bendera negara...nape kat tempat kita mesti ade macam tu? malu ke jadi rakyat Malaysia? sungguh aku tak paham! ape dosa bendera tu? ape dosa Jalur Gemilang?! ~

Jujur aku cakap... sangat lagu NEGARAKU  dinyanyikan... aku juga nyanyikan... terasa meremang seluruh tubuh... seakan ada 1 semangat yg sangat berlainan... semangat...mengatakan... aku CINTAkan Tanah Airku..!!

Raptai sambutan hari kebangsaan peringkat negeri sembilan 2012

Review sebelum sambutan hari kebangsaan ke - 55 kat Padang MPS hari tu :


Seawal pagi kitorang dah kena ada kat Padang MPS nih... acara RAPTAI katanya..

ok... malas nak naik kenderaan sendiri, aku tumpang keta jabatan...

pagi tu de la 2 bijik keta.. dari opis kitorang kat Jln. Paroi - Senawang tu..


Sarapan pagi... sandwich... pihak MPS cuma bagi roti bungkus tu je... yg 6 posen sepeket tuh


Aku... ape ke teruk nau aku sengeh? yee... sebab time ni konon nak buat peace tapi tak jadi... hampeiih!


Amacam...? de gaya cam akak kawasan tak? teehee... sebenornyer nak jadi model..tapi tak berapa menjd plak! Adeiih....

Tapiii...hencenm tak? teehee..... *sengal!


Ni hakak yg tolong hamik kan gambar akak kawasan yg perasan nih tadi..he3.... tawun nih dapat gak t-shirt..

kaler hitam... line oren! sib baik tak amik kaler merah... sebab............

Hah... lupekan minah yg dok renyeh tu! tetibe lak aku rasa gambar ni terfokus kat dia....heeee... jangan pandang lelama..nanti senyum minah ni hilang... kalau tak caya.... korang cerr try tenung lelama...!

Hahaaa.... senyum sape yg hilang sekarang?heeeee


Sib baik tak amik merah...kenapa? sebab ramai pasukan yg datang raptai hari ni pakai baju kaler merah!

Jap2... nampak merah! jap2...nampak merah! saameeeeee jeerrrr....


Ni wakil dari Pejabat Tanah Jempol... saje hamik...motip?!! saje ngengade nak hamik...tu jerr..he3

Ingatkan raptai penuh! rupenyer...raptai sekerat penuh jekk... 

Habis raptai.... dapat lagik makan... nasik lemak!

Sedap!

Habih makan kena tunggu turn utk balik semula ke pejabat... sebab opis kata, drebar takdo!

Adeeiiihh... ni yg rasa nak datang sini sendiri je nanti nih!

tengah dok tunggu tu... de orang tegur... org tu tanya..

" amacam? best tak suara saya masa baca sajak tadi?!"

aku pandang junior aku yg 2orang tu.. masing2 buat muka 'blur' je pandang pakcik tu!

Pueh ( puas ) la orang tu tunggu... last2 aku jawab..

" boooooleh laaaaaa....! "

Muka pakcik tu terus jadi 'ketat'... senyum pon macam tak berapa jadi jerr...

Naape ehh??


Huduh benar aku senyum dalam gambar nih... ape kena tah!!!!