Isnin, 27 Februari 2012

Brape sen nih?

koci

Agak2 nye la, brape sen ehh kuih koci nih?

Kecik wok!

Setengah orang  leh makan sekali ngap..

Aku makan... 3 - 4 kali ngap...he3....

Sib baik sedap. Tak terlalu manis, tak terlalu tawar....

Kalau kecik tu 40sen...hmmm....

Melampau tak?

Mood hijau...

De prasan sesuatu tak? ha3... macam ler aku ni famous sangat kan nak tanya soalan camtu... hampeihh... Berangan fofuler le konon...errkkk...

Takpe la... Let me tell you this.... Blog aku... dah tukar kaler... Hari tu kan pink semedang... La ni aku rasa gatal tangan nak tukar kaler... Letih tengok... Meh coba kaler hijoo ( hijau ) lak... amacam? ok tak? he3...

Ingat nak buat beberapa perubahan lain... taaaapi... tak jadi... Tukar kaler background jer la... nampak redup sikit kan?... de ala2 cam vintage sikit tak? ke tak langsung? ermmm... anggap je la cam vintage...hu3...

Dah... aku dah merapu da ni...nanti aku menceceh lagi....

Ahad, 26 Februari 2012

Telatah anak2..

 

Payel... sungguh2 nak panjat...



Kat rumah, pintu grill tu jadi 'mangsa'... baru 2 tahun, dah sampai 'puncak' grill dah dia panjat... 

Opal... dah 3 tahun lebih baru berani... tu pon 'steng' ( setengah ) je.. peh tu turun balik..kih3

Gayat kot!


Nampak cam confident jer nak panjat habih... last2..


tuu haaa... termenung takuk situ... dok leka tengok orang...peh tu turun balik..hehee...

lega akuuu...


Papan gelongsor yg bertakung air...hu3


Ni je la yg dapat buat kat situ... turun, naik, turun naik, turun naik..adeiihh..


Opal...


Payel...


eksyen je lebih... tak gerak pon jungkang jungkit tu... besi tu keras... diorang lak ringan2 belaka... dapat duduk saje je la...


Opal naik 'hangin'..he3... pasal kena paksa pose kat situ lelama..kih3


Smile..!!! ( mood terpaksa senyum...) heheee

Sabtu, 25 Februari 2012

Kopi 'cheroi'


Ni menu aku isnin lepas masa gi bengkel kat Putrajaya... sambal tu nampak macam sedap... tapi manis... diorang la yg cakap. Pada aku, ok jer...laju je aku bedal...heheeee

Cume... air tu je la yg 'kureng'... kat 'tank' zebra tu ditulis " NESCAFE ".. 1 lagi " TEH ". Teh tu tau la camne rupanya. Semua yang aku nampak, diorang pilih nescafe. Termasuk aku.

Bila dah 'cheroi', rasa pon 'kureng' la kan? Confiused... diorang buat nescafe tu letak susu ke letak krimer... tapi kalau gitu ghupenyer... confirm letak krimer... peh tu tambah gula...

Jumaat, 24 Februari 2012

Mood bengang since semalam...

Dari semalam lagi dah ni, tapi aku sabar je... ape2 sikit aku... hari tu aku pi bengkel. Nak ikutkan aku tak payah dah terlibat ngan aset ni. PKN pon dah kabor awal2, tak perlu dah involve. Tolong sikit jer bile ade keperluan. 

Tapi sebab penyelia aku utk tahun ni dah kata, pi je la. Aku thinked positive. Aku anggap utk timba ilmu jer. 

Tapi since balik dari bengkel tu, masing2 lepas tangan. Wat bodoh je... dah aku lak kena uruskan. Sengaja aku wat lengah. Keje aku sendiri pon melambak. De sape nak tolong? takde!

Semalam sehari suntuk aku siapkan keje aku. Bile aku baru nak relax, de la yg mintak aku pi lagi. bengkel utk stor lak.. adeiihh... ape kena mengena aku ngan stor? alasannya, aku bagus keje... katanya bukan nak puji depan2 ( amende la kan?! ingat aku bodoh ke? grr... ), tapi masa ni la aku nak tunjuk yg aku ni memang bagus buat keje... 

Wokeh... pertama - tama sekali... gua tak makan puji beb!! lebih2 lagi pujian yg de udang sebalik batu nih.. cepat je gua dapat hidu beb! haa... kan dah kuar ayat aku. Tu akai nak lepas semua kat aku la tu... tak dapat tu de !

Hari ni aku mention lagi, aku cuma bantu bile perlu. Lebih2 memang tak dapat la. Keje aku sendiri pon melambak... takde pon orang nak tolong. Makin perli de... hingat dah bagi aku markah prestasi tinggi tu, aku dah terhutang budi la? Aku tak mintak pon Cemerlang ke hamende tu... TAK HADAP.!! aku cume cakap bagi markah biar setimpal ngan keje aku...full stop!

Tapi cara orang tu bercakap tadi... wahh... macam mengugut! Aduyaii... pagi jumaat nih... Sesungguhnya jangan sampai aku rasa teraniaya... Demi Allah aku cakap, once aku rasa camtu.... hmmm... sori to say la lepas tu kan? sebab aku bukan jenis gemar nak cari pasal ngan orang. TAK SUKA  tau tak?!!

Korang paham ke ape yg aku mengarutkan ni? Tak paham? hmmm... takpelah. tak payah la baca. aku nak lepas perasaan jer. Korang tak paham takpe. Aku pon tak citer detail. cume nak luahkan rasa marah dan geram je.

Aku rasa sedang dipergunakan plak. Yg salah tetap salah. Yg betul tetap betul. Tu la aku. Aku bukan kaki mengampu, aku cume buat keje aku...! tak payah nak buat ayat2 yg bunyi dah macam mengugut tu... MELUAT tahap cipan tau tak..!!!

Jgan fikir aku takut. Cume bengang... Sebab aku kerja Lillahi Taala.... keberkatan gaji tu lebih penting.

Cute tak?

candidbliss
Tengok jer la Yusri ngan Lisa tu...

Tak perlu kata apa2... senyum...!

Anyway.. tahniah to both of you

and Selamat Pengantin Baru...

Semoga Kekal Ke Akhir Hayat...

Gambar kredit to : Beautiful Nara

Kambas...?!!

( Harap maklum... entry ni ade gambo 18sx... jangan terkejut yaaa... )

First time tau aku dengar perkataan ni. Tu pon lepas kak Za cakap masa tengah sarapan tadi. Korang pernah dengar?

KAMBAS tu ape? hahaa.... memandangkan aku pon baru tau, better aku share ngan korang. Sape yg dah tau tu leh la bagi respon kat entry ni. Sape yg lum tau, meh ler tambahkan ilmu pengetahuan...

Ni rupe KAMBAS...

 

yang siap dimasak... KAMBAS  a.k.a PERIA BESAR...

Dah tau? he3...

Ade gak spesis lain... rujuk perkataan KAMBAS tu ( bukan perkataan peria besar tu tau )..hehee... nak tau?

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Gambar kredit to : google search

Haa... terkejut?! kan dah de warning kat atas tu... kih3.... tak tau la yg mana 1 sebenarnya KAMBAS kat gambar tu.

heheeee.............. haipp.. jgn tenung lama2... ni cume info je... ape2 yg lain aku tak bertanggung jawab yerr...

Khamis, 23 Februari 2012

Hati tersentuh hingga mengalirkan air mata..

Aku cuma sempat baca keseluruhan cerita tentang penderitaan 

si kecil ni... selepas bertarung nyawa selama 23 hari ni, akhirnya hari ni... beliau telah dijemput Illahi... sebaik saja beliau menutup mata, air matanya mengalir ke pipi..

Ya Allah... saat aku membaca entry tu, dan sekarang saat aku menaip entry ni.. aku rasa sebak... bagaimana si kecik tu dengan kudrat yg tak seberapa telah diuji Allah dengan dugaan yg begitu hebat...

Hari ni tepat 10.05 pagi tadi... akhirnya, arwah Faris 'pergi' dengan tenang... mungkin itu yg terbaik buat arwah supaya dia tak perlu lagi menanggung derita lebih lama lagi. 

Kalau nak tau cerita lanjut dari mula arwah disahkan menghidap barah darah ni hingga ke hari ni, korang leh baca di sini : airmata Faris mengalir sebaik menutup mata..

Himpunan Setia..

Memang setiap 2 bulan kitorang buat... hari ni bahagian operasi yg anjurkan... malas nak turun... bukan bermakna aku tak setia. Tapi, better aku tak turun. Content pon tiapkali buat, sama je... ucapan Pengarah, Slide aktiviti pihak penganjur, serahan sijil... ( sijil pertandingan ape2 lah,sijil watikah perlantikan, sijil praktikum, sijil pegawai terbaik bulanan, awal tahun ni de 1 lagi sijil tambahan... sijil Tiru Macam Saya... kalau tak silap aku la... )

Lepas habis bab serahan sijil,  penyampaian hadiah birthday lak...  bab ni yg aku lemau sikit. Since aku datang sini, tak pernah pon aku dapat ape2 hadiah birthday. Bukan la hadap sgt tapi, kalau orang yg dtg sini kemudian dari aku  pon leh dapat, nape lak nama aku selalu missed?

Kecik ati gak la kan... orang lain tiap2 tahun dapat. Aku jer selalu sangat tercicir. Jadi, better la aku tak turun dan jadi penunggu setia kat atas ni ( majlis tu kat lower floor ).. he3... tak kisah beb! macam aku cakap tadi, takde la aku nak hadap nau ngan hadiah hari jdi tu... cume bile tiapkali himpunan setia utk bulan Januari, nama aku WAJIB tercicir... maleh ( malas ) la cakap... benda kecik je pon kan...ape2 je la...

Anyway... hope tak terlambat la...Terima kasih to my hubby coz bagi present utk birthday aku hari tu.... LOVE U...he3...

Note : tgah mikir nak bagi present ape utk en. aus lak nanti...hu3...takde idea...think....think...think....hmmm

Rabu, 22 Februari 2012

formula hujung bulan yg sempit

" hujung bulan + maggi = P.O.K.A.I "

Selasa, 21 Februari 2012

Nape kitorang lebih suka beli makanan fast food?

Ni yang aku dengar dari kengkawan kat opis... Keluhan diorang tentang harga makan kat kedai2 makan area Seremban ni...

Nasi putih... dulu baru = RM 1.00 jer... Untuk nasi penuh la. Sekarang.. ada yang tamak, naikkan lagi 50sen.. Dah jadi RM 1.50... tu Melayu kita sendiri tu...

Keluhan sorang kawan ni, nasi paprik jer... 2 pinggan, plus air minum. Lepas dikira... hahh... RM16.00 semuanya... Mau tak buntang bijik mata kawan tu? Si suami tak puashati... dipanggil budak yg buat kira2... disuruhnya kira semula 1 per 1 depan mata dia... siap tulis atas kertas... sebab dia nak tau apa yg mahal bebenor tu..

Kira punya kira... Ek eleh... Baru RM12.00 jer... Berape beza tu? RM 4.00 kan? Banyak tak tu? Bermakna dia caj RM 2.00 per 1 kepala... melampau tak? Nak kata restoran besar sangat sampai setahun leh cecah 3 juta pendapatan... hmm... tak tau la.. Nak kata de caj gomen.. Takde pon...


Tu kisah pertama.


Kisah yang lagi 1 pon camtu gak... Kawan pada kawan yang 'terkena' ni gak. Makan kat area Seremban 2... Pon harga melampau gak..! Tau apa diorang buat... Amik gambo kedai tu... Buat aduan kat bahagian Hal Ehwal Pengguna... Tak lama lepas tu, kedai tu berjaya mendapat 'habuan' disebabkan sikap tamaknya...! Setimpal @ tak...aku tak pasti...

Tapi... yang pasti... Harga beras tak naik !!!!! So, knape nasi sepinggan tu nak naik sampai 50 sen?!! Tanak pakai minyak masak ke? nasi putih jer pon!!! 

Tu belum lagi yg lain2... Belum kira saiz ayam tu haa.. Seciput jer... Macam saiz puyuh je... Kekadang tak sampai pon... mahal jugak.. Diorang caj sampai 4 hengget !!... Giler peniaga kita dengan duit pelanggan ni kan? Hadap betul! Kalau tak hadap, nape nak up harga melampau camtu eh?

Untung la aku dah lama tak beli makan siap kat luar... Masak sendiri lagi puashati... Tak reti masak? Aku sudi belajar... Lepas tu bahan2? nak tambah apa pon tambah ler... asalkan sedap.! he3... Takut lak nak makan kat kedai sekarang ni.... cekik darah sangat...!

Note : tips nak jimat kalau makan kat Fast Food restaurant...: datang time lunch hour..! he3... berbaloi...! 




Rahsia di sebalik nama " Muhammad "

Ada banyak makna yang tersirat disebalik nama yang sederhana itu. Sama ada ini merupakan salah satu mukjizat atau sekadar kebetulan saja, yg pastinya ada fakta menarik disebalik abjad / huruf-huruf yang tersusun dari nama itu: 

1. Perkataan : Muhammad - jika kita gabungkan dalam bentuk normal mim ha mim dal, maka akan nampak seperti rangka seorang manusia. 


- sudah maklum adanya bahawa sebaik-baik makhluk / ciptaan yang pernah dicipta oleh Tuhan di alam semesta ini adalah manusia dengan kelebihan aqal mereka, sementara makhluk hanyalah hayawan dan planet-planet yang penuh rahsia.-


Manusia Sempurna:


 


2. Perkataan :  Ahmad -  jika kita perhatikan satu-persatu hurufnya maksud huruf-huruf itu akan mengambarkan susuk orang yang sedang melakukan solat.

- tahukah kita bahawa solat merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yang pernah diperintahkanNya. -


Ahmad Terpisah: 


 

3. Perkataan : Muhammad -  jika digabungkan huruf-hurufnya maka akan berbentuk seperti manusia yang sedang sujud dalam solat. 

" dlm. solat, Sujud merupakan inti dari semua rukun-rukunnya. Ini kerana semasa sujud, manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti kepasrahan kepada sang pencipta. hmmm betapa rahsia Tuhan sangat menggetarkan hati, saya yakin masih banyak tersirat rahsia-rahaisa lain di sebalik sosok, nama dan semua yang berkaitan dengan sang kekasih sejati ' Habibullah: Muhammad '. "

 


Sumber ( credit to ) : ~Akak Disebalik Pintu blogspot~ 

Mengungkit kesalahan..

Kalau korang kena camtu, sedih tak? kesalahan tu katalah dah lama dah.... tetibe diungkit semula... katalah seseorang tu tengah marah2... tetibe ungkit balik kesalahan tu... ape korang rasa? oren?

Marah tak? Kalau aku... confirm la marah... ye lah... dah lama jadi tetibe bile dimarahi, orang tu ungkit balik silap lama... tak kira la silap besar ke... kecik ke... geram kan?

Kalau korang kena camtu, korang buat ape? marah balik orang tu? atau 'makan dalam' jer?... kalau orang tu orang korang sayang camne lak? kalau orang lain dah tentu la korang marah balik.. ke tak? ke korang diam jugak? Aku.. kalau laki sendiri cakap gitu, mungkin aku diam jer la...'makan dalam'... sebab malas nak gaduh... nanti meleret2 merapu - rapu kan...lagi haru..! tapi kalau orang lain... confirm aku marah... 

Tak ape2 la kan?

Note : semalam kelam - kabut punye pasal sebab dah lambat nak gi opis... aku hampir2 lupa pakai helmet....argghhh...!!!! sib baik tak jauh lagi... terpaksa la patah balik... siap gelak sorang2...kih3....

Jumaat, 17 Februari 2012

Masuk gomen, guna 'kabel'... naik pangkat... pon 'kabel'...

Ape cerr? Tengok kengkawan yg dah lepas temuduga ni berdiskusi tadi... ade sesuatu yg buat aku rasa cam ber'bulu' jer kat hati... dalam ramai2 yg berdiskusi ( 3-4 orang ), de sorang ni memang kami dah sedia maklum.. Dia ada 'kabel'...

Lagak dia bercakap tu yg buat aku rasa getik semacam tapi... aku malas nak menyampuk... aku biarkan jer diorang sampai habis berbincang, bercerita. Yg sorang lagi ni plak rasa sangat rendah diri... dari awal lagi...dia lah yg paling kalut... paling bersungguh2... sampaikan lak yg pening kepala tengok dia.. 

Lepas diskusi tadi... kawan yg dok pening2 ni dok cakap, dia takde 'kabel'.. sape yg de tu, untung la... lebih kurang gitu la yg dia cakap...owh... aku rasa panas je kat dada... sengaja aku kuatkan volume suara aku yg memang dah sejak azali lagi dah nyaring ni...

" Tak kisah la... kalau Allah dah tetapkan kau de rezeki, kau akan tetap dapat... walaupun kau takde 'kabel'... yg de 'kabel' tu... kalau Allah dah tetapkan bukan rezeki dia... letak la 'kabel' tu kukuh mana pon... memang takkan dapat.. "

Baru la nampak kawan aku yg pening ni lega. Air muka dia nampak tenang balik. Aku dulu pon dapat je soalan cepu mas ni masa mula2 dapat keje ni. Diorang cakap 

" kau guna 'kabel' eh..? kalau takde 'kabel' memang susah nak dapat keje ni..."

Ho3... memang aku pakai kabel. yg paling terbaik di seluruh alam.

hanya 1...yg paling berkuasa lebih dari segala2nya...

ALLAH yg maha Kuasa...

p/s : tak dapat bayangkan kalau yg ber'kabel' tu dapat jawatan ni nanti...kih3... kepala otak aku mula la nak menggonjeng nih...ha3... mula pikir yg mengarut3...he3...ho3...la3... tapi ye la... aku takkan sekali2 nafikan tu rezeki dia... cuma...hi3... takpelah...otak aku dah biol sekarang...lariikkkk!!!

Khamis, 16 Februari 2012

Temuduga gomen...

Dah 2 hari dah temuduga pegawai gred 3-1 kat opis aku.. Semalam tak ramai... Dalam lingkungan 18 orang jer calon tapi tak pasti lak samada calon semalam semuanya datang atau tak.

Hari ni ramai! Sampai kena split 2 tempat... Freshies ada, yang dah berkhidmat pon ada... Kalau semalam, soalan simple tapi full speaking... Gasak ler... Speaking pon speaking lah.. Soalan pon tak susah... introduce yourself in english... hellooooo...! speaking please...

Hari ni, tempat pertama full english... Tempat yg lagi 1 masih utamakan Bahasa Malaysia.. Terima kasih Datuk coz tak segan cakap Bahasa Melayu... haaiiippp...!!

Tapi yg bahasa melayu tu, hampir 30minit/calon... Yang full BI tu... 10 minit jer... Agaknya stress diorang yang kena speaking habis tu... Yang bahasa melayu ni pon ada gak yang stress... Tapi masih mampu la bergelak ketawa ngan pegawai penemuduga tu... beza kan? 

Soalan paling top...

Perpaduan... apa kaitannya dengan 1 Malaysia? tak dapat jawab... hu3... nasib lerr....

Meh...relax sikit... released tension sikit.............
Stress temuduga? yeahh...hayun punggung laju2...sesuai utk regangan bahu ke kaki...
Tak cukup... jom... hayun2 sikit tengkok ke kepala... senaman ni utk regang otot bahu ke atas..
Haaipp... jangana lupe regangan ketiak dan pergelangan tangan...hayun penuh santai dan gemalai...
Legaa... hah... jgan lupe buat camni... petanda kamu sudah lega... errkkk... lega?? hmmm....

Salah ke nikah di masjid?

Tak paham betul aku ngan pemikiran sesetengah orang... nape mesti nak samakan setiap perkara yg kita buat tu ngan sesuatu yg lain?

Nikah kat masjid pon salah ker? Nape nak samakan gak ngan ajaran Kristian? Nape? Dah tau kan adat agama kristian kawin camne...? biasa tengok tak kat tv? Tau tak cara penganut agama Islam ni dinikahkan? 

So...apa kaitannya? apa persamaannya ? sebab nikah kat tempat ibadat? camtu ke? nak tanye sikit... apa perkara yg paling penting dalam urusan pernikahan ni? tempat ke atau lafaz akad?

Aku dulu pon nikah kat masjid... sebabnya, masa tu kitorang takde pilihan. Tok kadi kata serentak ngan kitorang tu ade 1 lagi pasangan nak menikah.. hari yg sama, masa yg sama, Tok Kadi tu je la sorang... takkan nak buat kat umah aku...? mesti pasangan tu tak nak... umah aku kot..! takkan diorang nak nikah kat situ... aku pon.. kalau tok kadi tu cakap... eh... nikah kat umah couple tu la... mau ke aku? dah tentu la tak... umah orang..wat mende kan?

So... keputusannya, to be fair... hahh... hamik... kita himpun kat masjid. Senang... Tapi masjid kan...kena la hormat... tempat ibadat. takkan nak buat riuhkan? Salah ke camtu? macam orang Kristian ke camtu? 

Kitorang pun lepas nikah tu takde la nak menempel lelama kat masjid tu... dah tau tamu semua datang kat umah. Watpe nak dok situ lelama. Bawak sedara - mara yg rapat jer... selesai nikah, terus balik...

Pada orang lain tu, aku tak tau la pendapat diorang camne. Ni pendapat aku jer..

*** kata org2 tua, elok nikah kat masjid... berkat! tapi bile dah sampai lupa nak menghormati masjid... tu memang tak patut la..... agak2 sikit la....

Rabu, 15 Februari 2012

Nape aku rasa frust semacam?

Ntah la... tetibe aku rasa macam frust sgt... bile de kawan pejabat ni mengusik.. katanya..

" tahun ni si polan ni ni panjanglah batch di dadanya..."

Tu merujuk pada seseorang yg pernah buat aku rasa marah sesangat satu masa dulu... aku cemburu? tak... tapi aku rasa terkilan... kalau lah si polan tu betul2 dapat anugerah cemerlang tahun ni.. argghhh...!!! tidakk..!! nape aku rasa camtu?

Sebab aku rasa ada yg lebih layak lagi utk dapat anugerah tu.. penghargaan selepas bertungkus - lumus melunaskan kerja2 yg diamanahkan dengan sehabis baik... aku? tak lah.... aku tak hadap pon anugerah tu. rotate jer pun... sape2 pon leh dapat... sama ada yg btul2 layak atau tak layak... tak telus pon kat situ...huhh... getik..!! 

Si polan tu? bile aku dgar dia mgkin layak sebab dia lebih menonjol hanya dalam bidang yg luar dari skop tugasan... mane la adilnya kan? takkan menilai hanya dari segi tu jer... aku tau dia menonjol sebab menang anugerah pemidato terbaik... gah jap nama dia...takpelah... aku tau pon, dia memang handal bab tu.. tapi takkan tu je kot.............. eh.. ape aku mengarut nih? tu cuma usikan kengkawan jer... nape lak aku yg sentap ehh?? hoi2... aku tak mau la perasaan hitam ni bersarang dalam hati... tak sukaaaaa...!!! aku bukan macam tu... bukan jenis dengkikan kejayaan orang....tak laaaahh...

Lebih2 lagi orang  camtu... tak mau lah nak dengki2... buruk perangai..!!! duhai hati... tenanglah di kau... ya Allah.. sucikan la hati aku ni.... sebelum meng'hitam' tak tentu pasal...aduiihhh...!

Isnin, 13 Februari 2012

Lagu baru Yuna...love it...!

Aku takde la minat sangat ngan si Yuna ni... tapi lagu2 dia, trully i said... memang unik dan lain dari yang lain...

kredit to google search

Dalam banyak2 lagu dia yg aku penah dengar, lagu yg ni memang aku suka... 

Lirik:
Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu

Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi

Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…


Sayangku

Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu


"Terukir Di Bintang"... ho3... memang best... aku jatuh cinta sungguh dengan lagu ni.... sekarang ni dok ulang2 dengar kat sini : www.weblagu.com..jom dengar ramai2...

Jumaat, 10 Februari 2012

Aku gilakan novel ni dulu...

Novel ape..? Sampai sekarang aku masih ingat tajuknya... Saat Rindu Berdetik... tulisan Zuraidah Othman..

kredit to seminar buku filem

Sinopsis novel ni ade kat sini :  blog Seminar buku filem. Kredit pada pemilik blog itu..

Ni ler fav. novel aku masa sekolah menengah dulu... tapi ending tak best...sedih..hu3... de kengkawan siap karang novel sendiri based on novel ni.. konon2 buat sambung part 2 lerr... he3.. happy ending gitu... nak puaskan hati punye pasal... dasyat kan? amatur..tapi kitorang bantai gak baca...dah kata nak puaskan hati... belasah je la... tapi bukan utk dijual... just ngan kengkawan kat hostel jer... dok hostel...mane la de hiburan sangat... novel2 tu jer la yg jadi hiburan kitorang...

Ingatkan takde sambungan... eh...ade lah..ni sambungan offical punye... bukan yg kwan kitorang tu punye ok.. ni yg zuraidah othman sendiri tulis... tapi kata penulis... that story will never have happy ending ok.. sebab... hero ngan heroin will never be together again... hu3... hampa...

Owh... ni yg offical part 2 novel tu... Rindu Berdetik Lagi... review sinopsis di sini...

Korang lak suka baca novel ape eh?

Khamis, 9 Februari 2012

Buat Surat Resign Utk. Aku...

Tu bukan aku yg mintak...tapi..baca citer ni sampai habis..

Hari ni hari yg serba kelam kabut... dari bos aku sampai le ke kitorang yg 'kecik2' pgkat nih... macam2 hal.. kat ade bengkel.. tapi bos sederhana kecil pgkat (S.K.P)nya takde... aiihh... ke mana? ni org HQ yg dtg nih nak lead bengkel tu...

Rupenye.. bos S.K.P tu baru pas eskot our big bos..the biggest pgkat here... jenuh menghadap meeting sampai ke tengahari... bos S.K.P ni dah gelisah nak balik dulu.. nape? hmmm... penat nak tunggu pengerusi habiskan meeting tu... 2-3 meeting dibuat sekali gus katanya...

Last2 dia cakap ngan bos besar kitorang tu...

" Tuan, saya balik pejabat dulu la.."

Meeting ni kat stesen lain... Nak tau ape our big boss jawab? Hahaa... Ni haa..

" Hah..boleh.. tapi kau buat surat dulu... dalam surat tu kau cakap kau tak nak aku jadi boss kau lagi...!"

Kih3... Skali big boss jawab gitu daaa.... pedih???heheheeee......



Pink is not my actual favourite colour...

Bile aku gunakan template pink... Diorang yang tengok blog ni pikir that.. i'm a big fan of pink colour...

Tak... Pink not my favourite colour... yet... not ugly colour to me... Favourite colour aku lain.. tak sesuai diletakkan kat blog ni... Bukan mata korang je sakit nanti, mata aku pon sakit jugak kalau aku gunakan warna fav. aku tu... he3...

Sengaja aku pilih pink..ala2 vintage sikit... ala2 roses lover sikit... but i'm not really roses lover...

Tapi... sengaja aku letak bunga ros seciput tu... sebab... aku suka blog aku nampak nice di mata aku... tak sakit mata memandang... tak tension nak tenung lama2... hehee...

Rabu, 8 Februari 2012

Tanjung Resang… Mersing

Walaupun cuti2 Malaysia aku tak meriah mane… Tapi ade gak la gambo yg aku snap utk tatapan korang semua… enjoy it okey…!

DSC02662
Lepas geram… kuar laman tak pakai kasut… kat rumah…huhh… memang tak dapat ler nak mcam tu.. hehee…
P1060155

Kena masak sendiri… Tempat ni takde kedai makan ok… kalau nak gi kedai makan kena pi Mersing… 10 minit dari situ…
Aktiviti malam? Takde… melainkan santai2 & sembang kosong jer… Ape pon takde… sib baik penghuni chalet sebelah tu pasang radio… yupp… radio keta… takde la sunyi sgat… pantai…jauh sikit…100meter ++ menapak..Tapi.. tak dapat mandi…pantai keruh!! errkkk….

DSC02675

Semua gambo nih aku snap gunakan hp sony Hazel J20 kesayangan aku jer… kecuali gambo my laki yg tengah siang ikan tu…yg tu model renyeh tu punyer DSLR… Lumix..

DSC02679

Pantainya lebih landai kalau nak dibandingkan ngan Pantai Pasir Lanun tu…

DSC02682

View cermin yg sgat mengagumkan pandangan mata aku…

DSC02685

Model kecilku… ingat DSLR je ker leh wat camni? he3…

DSC02687

Nape si kecik ni jer yg always interframe? ha3… Opal gayat… dia lebih rela dok diam2 kat bawah pokok nun…

DSC02692

Tu haa… jauh kan? Opal dok situ ler ngan his abah…en. aus..

DSC02696

Bola ajaib…he3… kena sedass… ICU perginya… ingatkan bola… skali angkat… mak aiihh… berat!

DSC02706

Mood ‘Ombak Rindu’… Rindu ker??..he3..

DSC02709

Langit Biru…

DSC02712

Lagi… membiru bijik mata ko..!

DSC02723

Dah penat, yokk.. balik masak lunch lak… plastik tu asalnya nak buat ala2 layang2… tapi kat bawah jer dia sebab dah bocor..dipunahkan dek si kecik tu…

DSC02725

Kawasan Chalet yg sgat tenang…

DSC02726

tapi..sikap pemiliknya yang ambil kesempatan tu… tak sukanya..!! ‘Busuk’… *Semua gambar diambil menggunakan my Sony Ericsson Hazel J20

Kawan aku 'terkena' dah...

Kan dah byak kali bank2 tu pesan... jgan klik link2 melibatkan bank2 kat Malaysia ni melalui e-mail... walaupon diorang anta e-mail camni..


ehh... tak nampak eh..kecik? hah.. meh aku besau kan...

Nampak macam diorang caring sgat nak inform pasal our account secure kan? well...yess... they do... do really care tapi care nak rembat duit jer la... perasaan kita? takde maknanya...!! perasan sendiri la...

Ni aku hamik dari email aku... and i love to share this with all of you out there...


eh heh... tak nampok lagi derr... hehee..


Tak nampak lagi? takpe...biar aku terjemahkan : 

<Http.....warongbaby.com....dot..dot...dot... bla...bla... blah...!>
;
;
;
, We currently notice that your account was access from another location so we suspended... your online access for security safety is ..dot...dot... bla.. blaa... blah...

Ha... ni nak kabor ler sikit... bile masa tah aku de account ngan bank ni tah... aku dah delete dah pon... ade je cara diorang ni nak keruk, nak copet duit orang... 

Tu yg bile member aku sendiri pon terkena gak...adeiih... masak!!... bukan sikit2... rm400..!! time sengkek tengah2 bulan ni pada aku..memang banyak ler tu kan?... Buat kawan aku yg 'terkena' tu... sabor jer la bebanyak... Ni semua cobaan....