Rabu, 26 Disember 2012

Vokal... bukan sekadar rupa

Malam ni kan final... walaupun awal2 tu tak minat nak tengok... tapi bile en. suami dah buka... layannn je lah.


Vokal.. bukan sekadar rupa ehh? hmm.. betul lah tu... bukan rupa yang jadi ukuran tetapi sebaliknya bakat menjadi sandaran.. .wahh.. hebat ayat aku...he3.. ** macam pernah dengar je ayat tu.. tapi di mana ya?hmmm**

2 peserta... 1 lelaki... 1 wanita... pendapat aku... yang wanita tu.. sape? Mar... ok... dia... entah kenapa aku rasa nyanyian dia biasa2 je... ala kadar... kenapa ehh? takde kepuasan bile dengar...

Peserta lelaki... wahh... pusingan kedua... Dipenjara Janji & Opera Hidup... susahkan nak hilangkan bayang2 Awie dalam lagu2 tu..? Masih ada.. kalau tak, takkan Hattan selaku juri boleh bercakap " Awie hanya seorang... tak perlu ada 2 Awie.."

Sesiapa pun lah.. kebanyakkan peserta lelaki kalau bawak lagu Awie... mesti wujud lagi bayang2 Awie kat tiap2 bait lagu tu... tak boleh padam!

Ooohh.. tidak! ternyata kehebatan penyanyi otai masih hebat! Zamani... Salem... wahh... tulen! asli..! real...! vokal diorang... ternyata masih hebat...! masih memukau...


Aduhai Zamani... kenapalah kurus sangat? boleh kata dah tinggal tulang dgan kulit... aduhai... 

Pusingan ketiga.. aku suka part ni...ha3... Uchop.. peserta lelaki itu... kan tak reti sgat nyanyi lagu inggeris! malam ni kena pulak dicabar nyanyi lagu pilihan Mar.... so far... ok ape! takdelah teruk sangat bunyinya.. walaupon Datuk Hattan dah gelak2 kat bawah stage tu kan...!! Not bad! u rock!!!

walaupon..ziana zain kata... sebutan tah jadi caca merba... tapi still ok! Datuk Hattan kata, " aku pon tak reti gak nyanyi omputih... aku pon tak reti diction segala mende tu.. tapi bile dgar suara kau Uchop...."

Terpesona Datuk Hattan!

Pusingan ketiga... bak kata Datuk Hattan, " Mar... tak sangka u boleh nyanyi lagu rock dgan baik"... napelah pusingan pertama dgan kedua tadi macam kurenggg mantap?

Tapi..

Rasanya dah boleh agak dah kan siapa pemenang Vokal malam ni...ha3....

sumber gambar : credit to google search


2 ulasan:

Knor berkata...

tgh mkn capati kedai mamak tadi..tertengok juga zamani....kurus mcm papan..

lady scooter berkata...

kurus sangat kan? macam rjerangkung pon ade