Khamis, 27 Disember 2012

Terkunci...

Ceritanya............

Minggu lepas, member se-opis bercerita.... minggu tu giliran dia bertugas utk kunci semua pintu keluar masuk pejabat2 kat bangunan kitorang bertugas nih...

Lepas kunci semua pintu, brader ni trus pi kat mtor dia.. tentulah nak balik rumah... keje dah selesai... nak tunggu ape lagi kan?

Tiba2...

" ehh... *Koroy... laki den ( aku ) kek ( kat ) dalam tu laee ( lagi )... laki den terkunci dalam tu!!! " *nama sengaja ditukar bagi melindungi hak asasi penama sebenar...kih3..

^_^.... rupa - rupanya itu adalah suara salah seorang staff yg juga berkerja di pejabat kitorang yg sebenarnya sedang menunggu suaminya. Sang suami rupanya masih berada di dalam..

" Lahh.. mano den tau! Den ingek ( ingat ) takdo orang dah... golap ( gelap ) yo! ( je! ). Den kunci lah..!"

Tu citer en. Koroy... yg telah aku tukar namanya.. kah3...

en. koroy berkata, 

" tu la... yg suami gilo ( gila ) kojo ( kerja )... yg bini tak sabar nak balik rumah..! nasib baik bini dia ado ( ada ) tunggu kat luar... nasib baik den bolum ( belum ) balik umah laee ( lagi ).... kalau tak.. selamat !... buek ( buat ) kojo dalam golap ( gelap )! Mano den tau de orang! Lain kali pasang la lampu..."

FYI.. semasa kejadian, masa adalah selepas jam 5.30 petang... kalau tak pasang lampu... memang dalam pejabat agak gelap.

Aduhaiii... moral of the story... kalau pon seronok bekerja...... pastikan lampu pejabat menyala... supaya tak terjadi kes seperti dia atas... he3


credit gambar to : http://www.flickr.com/photos/azri/4189585749/

UPDATE : jawapan khas utk mama Maszull... he3...^_^

* suami isteri tu staff kami kat sini. Yg isteri dah tunggu kat keta sebab masa tu dah after 5.00pm... nak balik dah, tapi yg suami leka lagi kat dalam. buat keje. dalam gelap plak tu..tak buka lampu... yg Koroy ( telah ditukarkan nama..he3 ) ni Pembantu Pejabat... memang tugas dia tutup semua pintu lepas habis waktu keje... masa tu dah dekat kul 6 ptg, tgok gelap je kat dalam... so dia fikir takde org lah kan!.. tu yg dia kunci je pintu tu dari luar... lepas tu la yg si  isteri ni sedar suaminya terkunci kat dalam.. he3....

2 ulasan:

Mas Zull berkata...

assalamualaikum syu...nape jadi mcm tu...:)

eintan nurfuzie berkata...

hye lady.. yeke ke nk copy paste entry tu.. cik en terlepas pandnag la tu.. copy paste la.. mmg cik en nak semua tau...
:)
http://www.nurfuzie.com/2012/12/daging-yang-dimakan-hari-hari-boleh.html