Khamis, 20 Disember 2012

Laptop dah 'sihat'...yeaayyy...!!

Finally.. lepas sekian lama menunggu.. akhirnya.... semalam.. err.. malam tadi... laptop aku dah boleh digunakan semula...yeayy.....!!! suka sangat...!! he3...

lega rasanya.. tapi tu pon kopak gak la poket ni kan.. RM 300.00 ++... tukar hard disk baru... RM 219.00, window masih sama... Window 7.... apek tu..err... entah.. apek kot... pasal my en. suami yg pi Low Yatt tu semalam ngan kawan dia.... aku tak ikut.. keje maa...

apek tu suggest aku pakai window 8... katanya laju sikit... hayya... tak pa la... wa mau yg biasa2 punya... bukan nak buat ape sangat pon.. mungkin next time la aku upgrade. kalau window laju tapi beruk-band tu masih tahap se-laju siput.. tak guna gak kan? oh.. tu yg aku pikir lah...

window je dah berapa... adeiihh... bonus ohh bonus... takde la nak shopping sangat. habis kat situ je la... tapi takpe... laptop dah sembuh.. ok la tu kan?! ;-)

tu baru laptop... semalam.. kereta pulak... brake pump sebelah kanan bocor plak dah!! brake pad kiri plak dah habis.... warrgghhh..!! duit lagi...!!! duit... duit.. duit... kejap je habis... yearrgghhh....!!!

yg best tu, dulu en.suami tukar rim keta tu... tokey workshop tu leh bagi kitorang nut yg cikai je.. last2 kena cungkil ngan pahat... ape kah??? cungkil nut rim keta pakai pahat jekk?? ape kes? sebab nut tu dah loose... tu pasal la... teruk tokey tu kan...?

sib baik la en. suami de simpan nut2 spare... pakai la yg tu... kalau tak... duit lagiiiiiiiiii..............


2 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

alhamdulillah~

lady scooter berkata...

mrs eady : al-hamdulillah..;-)