Isnin, 17 Disember 2012

Ejen celcom penipu!?

Well.. tak tau la kat korang.. de sesape yg pernah terkena tak dgan ejen2 tepi jalan a.k.a kaki lima yg gigih menjual nama celcom kononnya ade package free...??

ha... free la sangat kan? bila tak nak layan, ejen2 terdesak ni makin menjadi2... bersungguh2 benar pujuk rayu org... de plak dah macam thap memaksa... mangsa... paling diorg gemar, budak2 yg baru habih skolah dlm lingkungan 18 tahun.. 

aku cakap ni bukan cakap kosong... my sis dulu pernah terkena dgan ejen jahanam cam gini... desak2 mintak i/c.. bile buat aduan kat celcom centre kat seremban tu... cik kak tudung ape tah tu jawab, nape bagi..? ngan muka tak bersalah.. panas tak hati kau? of..course..! 

budak tu umur baru 18 tahun... memang de budak yg umur 18 tahun dah matured.. dah tau menilai penyangak2 pe'el cam gitu.. tapi macam my sis... dia  tak tau.. i believed ramai lagi yg macam dia... sebab masa tu dia baru nak belajar hidup berdikari... but still... masa tu duit dia mak bapak aku yg tanggung... tapi kemain sedap akak tu jawab, " sapa suruh bagi? u bukan bawah umur lagi... kitorang tak leh buat ape2.. "

lebih kurang gitu lah... aku short formkan ayat akak tu pasal tak berapa ingat sgat...

hari ni... salah sorang pegawai kanan kat department aku citer... anak dia pon terkena gak... baru je dia balik dari 'serang' celcom tu...

padan muka! tau nak untung je.. tapi lepas tangan....!

---------------------------------------------------ll----------------------------------------------

UPDATE : paling tak leh lupa, peg. kat kaunter tu boleh cakap " dah 18tahun, takkan adik awak tak reti pikir sendiri masa bagi i/c tu? "..huiihh... kemain sedap dia bahasakan org masa tu....


Dik..! lepas ni jangan suka - suka bagi i/c ngko kat orang.. ever...!!!!

Kalau kena paksa sekalipun, jangan sesekali bagi..........................

6 ulasan:

Kesuma Angsana berkata...

tq share this ye

Mas Zull berkata...

assalamualaikum syu...ada juga orang yg mcm tu ek...:)

lady scooter berkata...

kesuma angsana : ok...he3... tq kerana sentiasa melawat blog sy dan sellu tinggalkan komen....tq 33x..he3

lady scooter berkata...

mas zull : ade mama... rupanya dah ramai mangsa and staff kaunter celcom centre pon dah tau... tapi kalau mangsa yg dtg sendiri buat aduan, staff diorang wat tak reti jek.. melainkan kalau dtg bawak parent.tu pon kalau diorng tak tau parent keje ape, sama gak.. wat acuh tak acuh je..

Nina min hee berkata...

Sy umur 18...sy pn tkena...tp kalau x byr ..n dh terminate..xkne ape2 kan?? Ade ke org celcom kata kt sy..umur dh 18 xkn x berakal kot..

Ara Nur Madinah berkata...

Hai nina min hee.. ape jd dgn kes awak lpas tu? Ade ta awak dapat surat kononnye bil utk termination?
Saya pun kne tipu gak .. tapi dah terminate .pastu sy dpt surat kononnye bil utk termination.skang da dapat surat merah konon nye peringatan terakhir .

Sy nak cte jugak kes kawan sy .. pun kne tipu .. tapi dy ni jns relaks .
Wat bodo je.bil dy 900 cm tu .
Memg smpai skg dy wat bodo.at last celcom bg diskaun suh byr 300 .. pun kwn sy ta byr jugak ..