Rabu, 3 Oktober 2012

ATM lawan Negeri sembilan

Tak rancang pon tapi dah alang2 mak aku dstg singgah umah peh balik dari Perak... dia kata nak tengok ATM lwn N9 kat stadium... tak mau tengok kat tv katanya!

Ye lah.. aku pon ikut gak ler ngan anak2.. selalunya en.aus lebih gemar pegi sorg2 jekk sebab dia cukup tak gemar ddrive time sesak2 camtu.. tapi kali ni dia bawak kitorang smua tgok ramai2 secara live!

Sampai pon dah lambat sebab nak isi perut dulu.. lapar weiihh... 


Ni yg payah bile dtg 2 keta... 1 parking kat timur... 1 lagi parking kat darat... tempat jumpa, tu ha... pintu 11..! ngan network coverage macam hampas..! adeiihh... bebudak lak dah bising nak msuk dlm... excited la kunun!

Kat dalam, diorg dah bersorak sorai dah.... cepat...cepat..! masuk jom!


Nampak tak? yg baju kuning sana tu... penyokong nogori... yg merah... penyokong ATM... kttorang sokong sape agaknye eh? teehee


Lautan penyokong nogori... ponoh seat! kunig yo semuo ehh... meriah je tengok...


Penyokong ATM? alahai.... seciput jekk... anggota tentera yg terdekat jekk...  tempat pon tak penoh... tu yg terrrr-geng ngan penyokong ATM...he3


Elok je aku snap gambor nih.... tak sampai 5 minit lepas tu, negeri sembilan dah sumbat gol pertama... nak jerit gak berr-sorak macam diorg yg baju kuning tu tapi sebab port kat penyokong ATM kan... yeayyy dalam hati jekk..uhuk..uhukk...


Polis FRU yg setia berkhidmat...he3... time diorg jalan reramai masa time rehat lepas perlawanan separuh pertama... budak ATM baca timing... kiri..kiri... kiri  kanan kiri! hamik!


Cheerleader team! siap bawak geng oksestra.. ehh... pancaragam diorg skali...dumm..dumm...dumm.... ngan trompet bagai...siap de maskot lagi tu... walaupon diorg cuma minoriti je tapi tetap meriah! kedudukan di sebelah kanan kitorang... peh tu hilang...


See... penyokokng negeri sembilan..majoriti... ATM dah balas gol... 1 - 1... 


Payel... 1st time...kecik2 dah dapat masuk stadium...aku dulu? takde! dah skolah baru dapat rasa gi stadium! tu tercengang tengok org bersorak2...


Cam-woaarrgghhhh...! Orang dok jerit " A-T-M...A-T-M..."

But this two kids jerit..." Nak...Air!...Nak...air..!"....ayyooohaiii...


Budak lesek! Tak reti dudk diam...skali dpt air...macam kereta lumba baru pas charge batery.... adohaiii...

Ngan selipar tah kemana - mana dah...


Opal... with muka yg super duper boringnya! ha3... tension je aku tengok... dia ajak pi jalan tempat lain!


Payel... time makan je dia dok diam... lepas tu....


Tak ingat dah masa nih gol ke berapa utk ATM... kalau tak sebab off-side...de la jugak sebijik lagi mata utk negeri sembilan...


Eh... mana cheerleader ATM? dah clear? lari balik ke?  ha... jeng3...


Takde balik de hai... ade tu ha... diorg tukar tempat...kat sebelah kiri kitorang plak...dekat ngan pentas utama. Selonggok je nampak...


My sis... angah! sementara aku leka tgok game... dia la yg melayan si kecik yg tak reti dok diam tu... ade je mende dia nak buat... haiih...aku sabarrrrr je....


Rehat! Tapi Zaquan paling byk ke asak... 2 - 3 kali gak la dia injured...siap kena "booooo..!!" lagi kat penyokong negeri sembilan...kwang3...!


Separuh masa pertama... 2 -1, ATM mendahului... penyokong nogori dah tak terkata apa...senyap je semua... de gak la yg baling botol minuman ke tengah padang...hampir2 terkena pemain...sape tah...


Mohawk plastik! iron ke? de sape nak pinjam? leh jumpa diorng..


" Mak...takit ( sakit ) !!"... tak reti dok diam... tapi tu luka siang... dah kering dah pon!


Me..!! that's way why la masa negeri sembilan dapat gol bola masa memula tadi aku jerit dlm hati jekk...yeayyy.....sshhh!


Separuh masa kedua.... dapat la tengok Zaquan dgn mata kepala sendiri... biasa je... tak encem pon!


Kecewa kot! de yg dah beransur2 balik awal.. kalau tadi penuh, sekarang dah lompong lompong  dah...


sshhh... sleep well my sons! *whispering*.... penat kemain... macam diorg plak yg dok tengah padang tu...he3...

~ happen semalam...tapi dikisahkan pada hari ini...he3...~

2 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

ooo peminat bola yer.. best gak kan g tgk kt stadium :-)

lady scooter berkata...

intan berlian :tak minat sngat tapi bile dah tengok rerami camtu...best jugak! he3