Isnin, 15 Oktober 2012

3 story

1st story...

Hari tuk na aku de mention about my biras yg keguguran. Masa tu kan aku tak citer detail. Just wondering... like..errmm... twin?

Semalam baru dpt sua muka ngan biras aku tu.. sebab dia nampak ok... aku pun buat muka toyer tanye pasal kisah keguguran tu.

Katanya, dia tak tau pon dia mengandung kembar ( tak sure la sama ada masa ni dia dah buat buku or belum.. rekod yg dia dapat pon masa check up kat bilik emergency tu sebelum di tolak masuk ke bilik khas utk ibu mengandung )

Masa masuk emergency room malam tu pon doktor tak mention yg kandungan dia tu kembar. Doktor try scan tapi takde ape2 sebab macam janin tu kena balut... so nampak 'blank' jekk.. lepas tu la doktor kata yg kandungan dia tak menjadi.

So doktor bagi ubat and wait... keesokkan harinya... kul 7 p.m... kat tandas, she's bleeding. Time ni janin dah keluar. Igtkan 1 je... skali bile doktor check nak pastikan rahim dah bersih... rupanya belum selesai... doktor said... there was another one inside her womb.. hehh...

Ooo... masa ni la baru dapat tau.... yg kandungan dia tu kembar!

Punca keguguran tu... according to the doctor... kandungan oksigen utk baby tak cukup. Jamtung ibu gagal mengepam oksigen yg secukupnya kepada baby... disebabkan si ibu ade t.i.r.o.i.d...

ok... de tiroid ehh? aku pon baru tau yg tiroid tu boleh sampai effected kat kandungan camtu skali... 

2nd story...

Kak Amu... my breakfast member...ha3... dgar khabarnya...+ve... *wink!

She's pregnant...!! 

akhirnya lepas berusaha mencuba... ade nampak harapan utk ade anak sendiri... twin jugak! 

tahniah yeaaa...!!!

3 story..

Last but not least............ to............ Pn. Aidill..... i'm wish you a big congratulation sebab akhirnya.... 

Impian nak dapat anak perempuan akhirnya termakbul... al-hamdulillah... lepas ni boleh la beli gaun2 yg tomel2 yg cute2 utk gegirl tu ehh...!!


4 ulasan:

Kesuma Angsana berkata...

semua citer2 ttng wanita & kehamilan ye !

maszull berkata...

assalamualaikum syu..semuanya menarik ceritanya..;)

lady scooter berkata...

kesuma angsana : he3... kebetulan!

lady scooter berkata...

maszull : teehee... sebab tu sy kongsi ngan semua kat sini... kalau tak menarik, sy simpan sendiri...he3