Khamis, 2 Ogos 2012

kesinambungan : debaran 18 july...hu3!!

Ni kesinambungan daripada episode : debaran 18 july 2012.....ape-tu?!

Flashback at 18 July...the day happened :

Today 18 july... aku de test JPJ utk lesen D... haiipp... jgn gelak... he3... betul...umur dah lebih setengah abad ni baru nak gi amik lesen keta... korang kat luar sana tu mesti dah lama berzaman dah de lesen keta kan? zaman sekarang...umur 18 tahun je dah de lesen keta... aku je lambat. Anak dah 2 orang dah baru ler kial2 nak amik lesen keta... 

Ni tengah menunggu yg lelain mendaftar. Ramai wo... pengajar tu cakap, diorang ramai nak test hari nie sebab tak mau test bulan pose. hmmm... takut penat kot! Bahagian 2 memang agak memenatkan. Banyak nak kena pulas stereng kan?! kaki plak selalu nak kena control clutch ngan brek...

Aku dpat sesi pagi. Punye la awal... aku yg ke-14... awal sioott..!!! Lagi... ramai plak yg muda. hu3... tetiba terasa diri ini macam tua bebenor plak aiihh... cettt... 

Nape aku rasa gigil semacam nih...ayyooo... mula dah... gubra dah nih... hayun2 tangan...gerak2 badan... pandang kiri kanan..tiba giliran aku....memula start enjin je dah rasa tak best. Nape? entah le... tapi mmg rasa tak best...aaarrgghh... sudah! takkan la kot.... takpe...buat derk...aku buat2 cam takde pe... 

Atas bukit.. ok...! success.... clutch keta nih panjnag giler... puas la aku tarik sikit2 sikit2 tapi keta cam tak mau gelak...aaiihhh....

Masuk parking.... huwaaaaaaaaaa......! Tang ni la aku kantoi! Keta tak masuk betul2 dlm petak! Aku plak masa tu 'blur' giler... padahal leh adjust kan?! tapi sebab otak aku ni blank...blur...zero... 1 hape pon aku tak terpikir... nak watpe pon tak reti dah... last2 aku surrender! ku angkat tangan... time2 la de sorang instructor yg de kat situ baru sedar aku de kat situ... katanya

" La... nape angkat tangan dulu?! betulkan la dulu baru angkat tangan...!"

Jawapan aku

" Mane saya tau!"

Intructor tu tanye balik

" Pengajar awak tak cakap ke sebelum nih? "

Ate...masa belajar last day hari tu aku dah buat camtu. betulkan kedudukan bile keta tak masuk kotak....intuctor aku cakap tak boleh!!! Acanerr tu?

Kandas..!!!! sedeyyy... tapi kat road ok...ha3... siap JPJ tu tegur..

" aiihh... akak ni macam dah biasa bawak keta je nih..."

Ha3... puji ke ape tu.... tapi de la mende yg kelakar masa tu.. ha3.... lain arah yg dia suh pi, lain arah yg aku pi...kes terlupa...kih3...best nau drive siap sembang sakan ngan org JPJ tu.... masa ni kan pakai keta lain.. dapat lak yg memang best...cluth lembut jer...pergghh... tu yg naik syeehhh tu...sampai tersilap...sib baik lulus.he3...

So retest... aku booking siap2... minggu ke -2 pose... 1 Ogos.... haa.... time tu...siap lah..! aku balas dendam balik kat parking tu!! Retest kena tambah lagi RM 80.00... so jumlah kesemuanya... dari kelas Pra-L 'D' hari tu termasuk latihan and test JPJ....bla3...jjumlah = RM 680.00

2 ulasan:

nur anis berkata...

hari tu saya test, time bukit tu sangat berdebar...

lady scooter berkata...

nur anis : ye ke? kan3...saya pun gigil tang bukit tu...takut sangat mengundur...hu3