Jumaat, 3 Ogos 2012

Kenapa?

Dulu memula aku bina blog ni... aku agak 'meroyan ' sikit... banyak entry ber-emosi pasal kisah kat pejabat ni aku luahkan kat sini. Sebab aku anggap blog ni macam diari. Antaranya yang ini : 'BLOOD SUCKER'

Yg tu memang aku meroyan giler..he3... sekarang ni aku ok dah... dapat lak member2 seopis semuanya jenis sempoi je... lagi la aku ok... 

Orang aku gelar blood - sucker tu biarlah aku gelarkan dia kat sini as MINAH je ekk... Sejak kejadian kitorang ber-konflik tu... aku memang tak ngam dah ngan dia. hal engko, hal engko... hal aku, hak aku ler. Ape jadi kat engko, ape ngko nak buat...aku tak peduli sikit pon. Kalau bukan sebab urusan keje, memang aku tak de la nak tegur sapa...bergurau macam dulu...memang tak la... minah tu pun anggap aku ni menyakitkan hati dia kan? so... fair lah... 

Tapi baru2 ni... ntah camne, aku leh dudk bersebelahan je ngan minah ni. Masa tu baru abis keje & aku terpaksa tunggu en. aus dtg amik. Skuter aku tgah elok 'tido' kat umah...heee

Mula2 tu mmg aku dok sorang2 je kat situ. tetibe minah tu muncul dari belakang... aku tengok dia dtg kat aku. Alamak...!! serius.. masa tu aku memang terkejut sesangat.... Ya Allah... 

Minah ni tegur dulu

" Laa... kau rupenye! tak balik lagi? bukan ko bawak motor ke pagi tadi...aku rasa aku nampak kau bawak motor pagi tadi...."

Peramah giler...muka...aku jeling sikit.... selambe je minah tu. macam takde pape2 padahal memula peh kejadian tu, dia dulu yg tak mau tegur2 aku dah... time tu aku baru niat nak wat camtu ....tau2 dia yg boikot aku dulu. tapi kali ni? hangin ape ehh?

Aku jawab gak la. Tu pon kekok... ayyoooo........... dalam hati ni ko tak tau camne?! Ya Allah....ape ni? dulu sekali...ni sekali lagi.... owh tidak!!! Mimpi ke aku?!! Korang tau tak, sampai ke malam aku terkenang kan kejadian petang tu tau! Dok memikir... kenapa?

Dulu camtu gak... masa tu punye lah aku sedih ngan perangai sorang member sekerja ni. Sampai aku niat pada Alah...aku tak mau jumpe lagi budak pompuan tu sampai ke mati... biar la ape nak jadi kat budak tu..aku tetap tak nak tengok muka dia langsung...

Tau tak ape jadi? 1 hari, aku tengah solat jemaah kat surau... lepas je solat... masa berzikir tu aku tertoleh la ke kanan...rupanya orang sebelah kanan aku tu...member opis tu!!! tergamam sangat... Ya Allah... ape ni?? Dalam surau... dalam 1 barisan saf... masih bertelekung, Allah temukan aku dgan orang yg paling aku tak nak jumpe seumur hidup! cerr bayangkan la ape yg aku rasa masa tu.................

4 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum syu...mesti terkejutkan tapi buat mcm biasa jer...:)

Cik Puan Rara berkata...

then apa yg sis buat? kalau rara pon ntah lah,xtau nk buat apa.kalau dye hulur tgn baru salam kot.

lady scooter berkata...

maszull : memang terkejut and...buat2 macam relax...he3...dlm hati..Ya Allah...

lady scooter berkata...

rara : speechless at the beginning & dlm hati tertanya.." ape yg Allah nak tunjkkan sebenarnya ni?". Pas diorang tegur baru akak balas..if not mungkin akak senyap till the end kot! he3...