Jumaat, 10 Ogos 2012

Duit Raya...dah tukar ke belum?

Dalam banyak2 perkara yg wajib dan mesti ada or buat every Raya Puasa........Duit Raya! Yeaayyy.... bebudak la yg syoiikkk!! sebab duit tu utk diorang.... 

Tapi tahu kah kamu duhai si cilik yg comel2 belaka.... betapa kaum yg dewasa ini terpaksa berlumba - lumba mengejar bank...errr.... banker utk tukar duit dari not besar ke not kecik yg sehinggit... ke 5 hinggit tuh...

Korang dah tukar lum? Aku semalam kim kat member je... untung de member yg kawin ngan orang bank nih...ha3... time2 ni le nak amik kesempatan mintak tolong.... nak gi sendiri ke bank kekadang tu tak berapa nak sempat... kekadang pi...banker tu kata

" sudah abih....kena tunggu ( tak sure biler ) beberapa hari lagi baru ade balik duit kecik "

Padahal kita ni baru nak kuarkan dompet nak belek berapa ratus yg de dalam 'lepat' kulit tu..ha3... lum sempat cakap

" err... nak... tukar duit..."

Banker tu dah announce gitu... dasyat...terror lah banker tu... macam psikik leh baca minda orang...kuang3... ( padahal diorang dah tau tiap2 tahun memang tu la mende wajib org dok buat...tukar duit raya! saje nak puji..kih3 )

Member tu janji nak bagi Isnin nanti... takpe...aku ok je... tup2...pagi ni dia dah panggil dah... 

" Ha... meh amik duit kau! "

TQ...!!! Bajet duit raya tahun ni sama cam tahun lepas. Takde penambahan anak buah...ahakkss...! RM 200 jugekk kali ni... 

RM 5.00 x 30 keping = RM 150.00
RM 1.00 x 50 keping = RM   50.00

Jumlah ...................... = RM 200.00

RM 5.00 tu untuk anak2 buah suami yg jumlahnye tahun ni = 

1. anak2 Along              = 10 orang
2. anak2 Angah             = 4 orang
3. anak2 Kak Cik          = 2 orang
4. anak2 abg. Padir        = 2 orang
5. anak2 abg. Ali            = 3 orang
6. anak2 abg. Fuad         = 5 orang

TOTAL                         = 26 orang

He3.... ramai tak? Sekali diorang balik.... riuh umah mentua... balance yg lebih tu...anak2 sepupu ke..kengkawan ke... mane2 yg jumpelah... 

Tu side en.aus...side aku...he3... aku lak jadi collector duit raya utk anak2...alalalaa... sebab yg lain lum kawen. ha3...bestnyah!!!

** memula tengok duit singgit tu...aku ingatkan sampul duit...he3.... chantiknyerrr...!!!**

Tiada ulasan: