Selasa, 31 Julai 2012

Zoo, Opal & Ulser…

Kejadiannya… a week b4 pose a.k.a Ramadhan… Aku yg teringin sebenornye. he3… ye le…aku tengok masa kat MAHA hari tu and b4 b4 this ler… Payel tu gemar sgt tengok hewan2 nih… tu yg aku teringin tu. Kepala dah terbayang dah…mesti Payel excited bile gi zoo…

Dgn tak plan amende ape pon, en. aus terus drive ke KL… Tu pon lepas bawak Opal gi klinik sebab ulser penuh gegila dalam mulut. Kat lidah, bawah lidah, kagtt dinding pipi sebelah dalam tu… kat anak tekak…uiiihhh….. ngeri tengok. Doktor siap check lengan dia bagai… kot la Opal terkena jangkitan sakit tangan kuku & mulut tu kan!

Tapi alhamdulillah… tu cuma ulser biasa je. Mujur la dia tak demam masa kena tu. 
Kitorang gi jugak sebab Opal dah tuntut nak gi jalan. okey….. vvrrooooommmmmmm…..!
cats
Ais krim satu…! Ubat mujarab utk melegakan sikit kesakitan mulut Opal. Biar mulut dia sejuk je… tapi tu la…sampai cair ais krim tu dibuatnya. Sib baik aku balut sikit hujung aiskrim yg dia pegang tu. Kalau tak… siap! melekit la ngko sepanjang jalan! errkk
cats1
Rasa macam orang baru pas bersalin jek bile pakai tag nih… heeee.. ini tandanya kitorang dah bayar ehh..
cats2
Moh tengok… menatang ape yg kita nak tengok!? Lama sikit singgah kat badak air ni. Kekonon nak tunggu badak tu naik tapi gitu je badak tu. Hampeih punye badak!
cats3
Hehh… ais krim opal! tah punye ‘berjimat’ dia makan ais krim tu! sikit… sikit… je dia makan. Kitorang? Tak sampai 5 minit…. ngap…ngap..ngap… habis!
cats4
Payel yg dah mula teruja.. he3… kan aku dah cakap tadi. Payel mesti excited! Betul pun! Opal je kureng… dia memang xminat… penakut lagi ade…! he3… macam mak dia nih! ha3… pernah le de kambing tu nak bermanja2 ngan aku dulu, tapi sebab takut… aku jerit macam kambing tu nak tanduk aku jekk….ha3…
cats5
En. aus tu senyum bukan sebab bininyer nih dok cibuk snap2 gambo dia tapi sebab dok dengar si kecik tu cakap

“ hamik kau!”

Ape je yg badak kecik tu buat… tu la yg dia cakap…he3
cats6
owh… ini aku..he3…hai semua! serius.. aku memang jarang nak interframe sebab aku ni pemalu uolls… yawww..! hehee… amik gambo orang ke hape ke…aku suka la.
cats7
Si kecik ni kena selalu dijaga sebab pernah 1 masa dia pi tarik ekor kambing…di picit2 muka kambing tu… sib baik kambing tu dalam kandang… kerana tu, ‘bodyguard’ harus sentiasa dekat…ha3
cats8
Lebih kurang gini ler kambing..ehh..?! he3….
cats9
Gambar nih…ape kes? ha3… kitorang tak naik pun bas kecik tu tau. Jalan kaki je… lenguh gak ler…rasa gak kaki tu macam nak tercabut… peh tengok kambing tu kitorang jalan lagi ke depan. Terpandang la kat bas open air tu… ape tah nama menatang tu!?

Macam kenal je…. artis nih! Makin lama bas tu makin dekat…. baru aku perasan..tu la Ozlynn… baru la aku perasan mamat yg duduk mencangkung atas lantas bas tu… JOHAN raja lawak!

Ozlynn… memang macam kat tv tu ler… ngan rambut karat ehh…. make up tak tinggal langsung! tebal wooo… gi zoo je pon..he3… Johan je dressing sempoi. Sebab tu aku tak perasan dia mula2 tadi.

Dpt la tengok anak kesayangan diorang! pergghh…. punye la gebu anak dia…putih giler kulit ehh… tapi dari jauh je la kitorang tengok.he3…

Gambar? ni pon dah cukup. Menghormati privasi diorang! ecehh…
cats10
Muka sedey sebab kena paksa amik gambo kat tepi buaya tu…he3
cats11
“Mak…Afal tak nak! Afal takut buaya!… “

heee… tu gambar je la! Bukan buaya betul!
cats12
Haaa… yg ni baru betul2 buaya…! Kalau Opal nak berdiri tepi boye nih posing…. baru la mak Opal ni tak bagi…. harus aku tempik sekuat tarzan kalau itu yg terjadi…siap!
cats13
Bile ‘bodyguard’ hilang fokus… siap! Si kecik ni punye la berlari… habis orang2 kat situ dia redah! semata2 sebab nak jumpa cik gajah ni punye pasal… terpaksa la aku ber-marathon kejar dia dari belakang. Brader yg jaga gajah ni dari jauh lagi dia dah senyum tengok aksi emak dan anak ni marathon! uihh… punye la laju si kecik ni lari…adeiihh… semput jap!
cats14
Ni buktinya… punye la dia excited! siap nak lepas pagar besi tu… kalau aku tak tegah… kalau longkang besar tu takde…mau dia peluk kaki cik gajah tu agaknya! he3
cats15
Opal ? haa… setiap kandang yg dia pergi…jarang antara dia ngan kandang tu… camtu la… tak maunye dia dok dekat2…he3

“ afal tak nak! afal takut!”

Haiihh…
cats16
Ehh…. K-pop pon de? Tepi sikit leh tak? aku nak amik gambor nih…! halluuuuuu………
cats17
Last but not less… comel jek tengok muscle mende nih… ape nama dia eh? lupe lah!
ok lah… kita sambung next entry ehh! so far… ok la since dah lama bebenau tak datang Zoo nih.. 20 tahun lebih de kot! hmmmmm……………………………….

Tiada ulasan: