Isnin, 30 Julai 2012

Tercincang sekali...ouwwcchh

Pedih lagi ni. Padahal kejadiannya semalam. Nak siapkan makan utk anak2 le masa tu. Opal tengah tunggu kat sebelah... ralit tengok aku buat keje. 

Tengah sedap mencincang bawang2 kat papan pemotong sayur tu.....chopp...chopp...choop...chop...chop... sekali tu.... zasssss....!!!!

Uihhh.... tergamam jap. Jari telunjuk kanan tu ( i'm kidal.... pegang pisau dah tentu la tangan kiri kan?! ) dah mula rasa pedih..... hu3..... baru aku sedar.... kuku jari telunjuk kanan aku dah hilang!!! Peeeedih!!!

Dlm kepala memang tak pikir mende dah... blank terus! ape nak buat? darah dah terbit dah tu...hu3.... cuci! ye... aku letak bawah pili.... dah hilang darah...terbit lagi darah.... letak balik bawah pili biar kena air... hilang jap...peh tu terbit lagi... pedihnyaaaaa... aku genggam ngan tangan kiri. Pi tengok balik kat dapur... dok tercari2...

Ye.. kuku yg dah tertanggal dari jari aku de kat situ...ngerii??!! uihh... idak ler sgat... aku tengok sisa kuku yg tertanggal tu dah macam rupe sisik ikan! tapi time tu memang aku takde siang ikan. Yg de....sotong!

Bila aku tekan ngan jari... keras! warna pon agak keruh dari warna sisik ikan yg jernih tu...confirm...mmg kuku aku... terus aku campak... ke mana tah...

Tak terpikir pon nak letak ubat, aku terus je balut...bagus tak?!!...hmmm.... dah pas balut baru terpikir nak letak ubat... tah hape2 la...terserlah kesengalan diri masa tu....hampeiihh....!!!

Tapi sekejap je aku balut... sebab bila balut peh tu... bile tempat yg dah luka tu tergesel2 lak ngan pembalut ( bukan handy-plus... tapi kapas and pita pembalut je yg de kat first aid kit tu...hu3...blasahje la.... )...lagi sakit wooo...!!!!

Aku cabut terus pembalut tu...baru la letak ubat...minyak gamat Langkawi...  Lagi pedih sebab kena angin tapiiii.... tahan je lah... cikit je kan?

La ni dah ok tapi...tempat yg terdedah takde kuku tu kan luka sikit...kulitnya pon terhiris gak sikit... yg tu la pedih...lebih2 lagi bile kena air...oooo.... memang sakiiit...!!!

Harap2 cepat elok....sib juga darah dah stop..kalau meleleh tadi...perghhh... tak tau le nak koba  ( cakap ) camno!

See.... hilang dah kuku aku.....sikit!... tak sangka plak pisau tu tajam... haaiihh...cuai!

4 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum syu...alamak tak terasa ke masa mencincang tu...:)

nur anis berkata...

adoi..sampai terhiris terus tu...

lady scooter berkata...

maszull : tak sedar sebab masa tu tengah terkejut tengok semut api merayap kat lengan..heee

lady scooter berkata...

nur anis : sakit plus rasa sengal peh tu rasa cam keras je jari yg terhiris tu..hu3