Khamis, 5 Julai 2012

Pentas kilauan emas 2012 -- final!

Aku tengok.... memang aku nak tengok... dulu takde la nak layan sangat tapi sebab suara salah sorang peserta akhir ni mengingkatkan aku pada penyanyi ber'suara emas' kita... Jamal Abdillah...

Aku beria layan. Memang layaaaannnnn.... Sempat gak aku jeling jeling red carpet diorang... Hampir terjuling bile tengok keta2 antik yg peserta2 tu naik. Wuhuuuu..... jeles tengok diorang dapat merasa kereta2 antik mewah tu...

Bertambah ter'teleng bile terpandangkan sape tu...errmm... Ramzeila ehh? Bukan Zeila Jalil... ramzila rasanya... penyanyi seksi tahun 80-an dulu... pergh... baju retro...kaler pelangi... berbelang2... dah macam kain balut nangka...superb sendat...sori to say but i have too...ahaksss...

giler ketat... dari badan ke kaki...uuuuu.....!!! with selendang hitam dia pakai as skirt la..alah...camne tu...ikat kat pinggang kasi tutop dia punya botot tu... wergghhh... ana raffali....you cute!! sape kata berhijab tak leh entertain orang...kan!!! sweet2 candy perrr...

Nape? korang ingat aku pi tengok live ke? Memang aku tengok live tapi kat tv je.. ha3... 

Zahid, Jac, M.Daud Kilau... best... Mas Idayu yg berduet ngan Jumat...hmmm... tak power la diorang duet lagu 'Penasaran' tu... Rasa cam something wrong somewhere lah...

Mawi uollss....!! ade...tapi suilan dan jeritan peminat dah tak sama macam dulu. Dari pada 10...leh kata sorang 2 je yg jerit masa dia kuar duet ngan sape tu??...ermm... aiseh...lupe la.... Fadzil...


Rasanya lama gak le si botak ni tak perform kat tv.... ehh... lama kan?!! Sorang lagi...Atilia.. she's good actually tapi sayang... aku tak minat genre lagu2 dia.... Pasangan duet dia... untie Salina. Undian untie memang tinggi tapi performence untie not good enough la untie... 

Fuad... the winner! Qasidah dia dalam lagu 'syair laila majnun' memang superb... !!! Kalau tak, takde la Datuk Ramli M.S tu puji.. jarang non Datuk tu nak puji orang.... kau ade?!!

3 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum syu...betul la pemenangnya mmg best semalam...:)

lady scooter berkata...

Maszull : Wa'alaikumsalam... berbaloikan dia memang..

ieda berkata...

dia dah gemuk dan akk rasa molek sgt lah kalau dia bergerak belakang tabir sahaja .. huhhuu