Khamis, 5 Julai 2012

Keluarga Iskandar - sitkom terbaru di astro

Ho3... 1 lagi sitkom yg aku rasa mampu buat aku terpacak depan tv lelama bertemankan jerit Naufal...

" Makkk... tukar la citer lain...tukar la maaakkk..!! tukar laaa.......!!!"

Yupp... confirm punye lah...! Dia mampu ulang2 ayat tu sampai beratus kali macam kaset rosak tu... selalu macam tu la... sampai rasa bernanah telinga nih dibuatnya...

Sinopsis citer nih korang leh tengok kat sini -- http://buzzera.blogspot.com ::sitkom drama komedi keluarga iskandar.html

Ape yg aku boleh cakap citer memang sitkom yg lain dari yg lain... pelakon2 yg berlakon pun sesangat le santai semacam tak berlakon pon ye gak... giler natural diorang bawak watak masing2... 

Ape yg diorang lakon kan tu sememangnye aku rasa dekat sangat dgan kehidupan harian kita. Contoh macam semalam... episod 1 tentang persiapan perkahwinan Azlan Iskandar yg dilakonkan oleh Zain Ruffege.

Punye la si Azlan tu tak mau bersanding atas pelamin tapi mak dia beerkeras gak nak si anak tu bersanding atas pelamin sampai merajuk2 le si mak tu...yg best tu si anak jawab

" Makk...tak payah ler bersanding...haram hukumnya..!!"

Mak yg dah hangin jawab

" Oh... yg tu pandai lak kau kata dosa, habih yg tiap pagi tu kau liat sgat nak solat subuh tu tak kira lak dosa pahala..."

Ekekekee.... rasa ayat tu pernah ku dengar... tapi di mana ya...?

Tapi memang aku suka citer ni... Dialog2 diorang memang dekat dgan kehidupan masyarakat kita dalam keluarga. Boleh kata bukan lawak slapstik ke hape ke mende tuhh... tapi lawak memang real dan ade yg sinis tapi terbaeeekkk...!!!!

Lovee ittt..... rugi korang tak tengok..!!!

Best...memang best.... dari ranking 10.... aku bagi 9/10 utk 1st episode ni...he3

Keluarga Iskandar
keluarga iskandar, astro prima
Picture credit to : http://www.budiey.com ( review penuh semua ada kat blog budiey nih... cekitdauuuut..!!! )

** info : anak2 Anita Baharom semuanya ade berlakon dalam citer ni as anak2 Azura ( Anita Baharom ) and Kamal ( azhar Sulaiman )....

7 ulasan:

munna berkata...

kak munna pun tgk 1st eps.... mmg kelakar je.... dah lama x tgk susan lancester berlakon

lady scooter berkata...

munna... kan kak kan....jarang nak ade citer yg betul2 dekat dgan kita camnih...

maszull berkata...

assalamualaikum syu...mmg best...;)

lady scooter berkata...

maszull : wa'alaikumsalam...kan3

Mohd Farid Suleiman berkata...

mmg best citer ni.. kalau sesiapa yg biasa tgk citer The office atau modern family.. mungkin biasa dgn konsep sitkom.. apa2 pon tahniah kepada pengarah pelakon penrbit dan perkerja belakang tabir yg menghasilkan cerita ni.. cuma.. kalau dpt di pindahkan waktu siaran awal sikit maybe lagi meletup kot..

Mohd Farid Suleiman berkata...

mmg best sitkom ni.. kalau sesiapa yg biasa tgk sitcom The office atau modern family, pasti biasa dgnkonsep sitcom sebegini. apa-apa pon tahniah di ucapkan kepada semua barisan pelakon, pengarah, penerbit dan bekerja belakang tabir yg mengeluarkan sitcom ni.. cuma, kalau dpt dipindahkan waktu siaran lebih awal, kompem meletup!!!!

amirhisham berkata...

Lagu ringtone apa yang digunakan oleh Azlan pada handphone dia?