Isnin, 18 Jun 2012

'Lembaga' tanpa kepala..

Bulan lepas aku de wat entry pasal ni  ~ berkampong ~  De la aku selitkan gambar nih...


Time orang dewasa berbincang, diorang pon sama gak 'berbincang'... ikut cara diorang lah.. he3.. Lena nau yg sorang tu tertido. Rupanye ada kisah. Semalam baru aku tau...

Kisahnya, masa kitorang yg dewasa nih tengah berkumpul nak mula kan perbincangan... err.. yg tido tu namanya Mijan ( sempena nama Tuanku Mizan masa dia jadi Agong dulu.. ), Jehan ( yg baju kuning belang kat dada ) and Saleha ( pinky girl wearing pink + black 'tudung' )... diorang bertiga nih asyik main2 kat luar. Time tu memang dah malam. Memang nampak gelap je la kan? Lau tak silap aku time tu tak switch ON lampu luar.

Memang aku perasan sebelum Mizan tido tu dia macam diam je. Aku ingatkan dia betul2 penat. Tapi sebenarnya time tu dia tengah ketakutan. Tengah syok main2 kat luar tu tah camne leh ternampak lak lembaga tu wat lintas langsung... 

Hu3... tak scary ngko? cuma badan dgan kain putih lusuh... kepala takde !!!? agaga...! Tu yg masing2 dok ontok2 je peh tu.. sampai la si Mizan ni terlelap. Takut sesangat.. padan le dia senyap je!

Actually malam yg sama masa nak balik umah dalam around kul 11 lebih tu, elok je kuar ikot pintu kat dlm gambar tu, Opal cakap,

"Mak... de antu kak limah kat situ! "

OMG..!! time2 tu dia leh sebut! Tangan dia siap tunjuk lagi tu kat mana mende tu ade.... Tak seram kau rasa?!  Perghh... Dah la hasben dah jalan dulu ke keta yg parking nya pon kat tempat gelap. Terpaksa la aku suh Opal senyap jangan cakap pape..! hu3... Seram!

Dah sampai umah baru aku berani2 takot tanye kat dia..

" dia kat pokok tu! "

Jawab Opal... uihh.. dah le korang...aku dah seram2 je nih...bye!



1 ulasan:

Gen2Merah berkata...

hahaha.. seramnya plak kan... kadang2 kanak2 ni ada anugerah utk melihat benda2 yang halus.. uisss, saya pun keseraman ni... haha