Rabu, 27 Jun 2012

Sahut cabaran?!

Tahun lepas lagi Pengarah dah kata cawangan yg aku keje skang ni kena pindah opis. Dari tingkat 2 ke ground floor... Masa tu takde cakap pon de yg anggota yg mesti stay kat tingkat 2 tu. So we assumed semua kena turun! Totally...

Taaapi, penyelia aku ni ( favourite Pengarah wokeh.. ape2 sikit penyelia aku ni ler yg Pengarah dok cari... heran aku! sib baik penyelia aku ni lelaki gak.he3.. ) berat nau nak turun. Kisahnye sebab Pengarah tak turun. Masa tu maybe... peh tu kata Pengarah dah siap halau dah dia turun..

Aku lak dah excited nak turun, tak pikir mende dah. Trun la ngan semangat wajanya... alih2 semalam

" hahh... awak syu... pasni pindah balik tingkat atas sebab saya tak leh pindah ke ground floor... Pengarah tak bagi saya turun. Awak kena naik atas! "

Hohohooooo...... Penat woiii....! jap pindah bawah...jap pindah atas... Ingat sikit2 barang ke nak angkat...??!! boss...boss... mood keje dah ke laut dah ni... hampiehh.. 

Tapi aku kan memang degil. Puas le aku bagi macam2 alasan. Katanya 

" Ehh.. kalau awak kat bawah, sape nak selia awak? "

Eleh... penyelia kedua ade ape?!! tu jawap aku... tapi pelahan lerr.. tak tau la dia dengar ke tak...last2 penyelia aku cakap

" Takpe, awak leh duduk ground floor... tapi kalau saya panggil awak suh naik jumpe saya kat atas..jap turun naik..jap turun naik...awak sanggup? "

Cepat je kepala ni mengangguk. Tapi kepala 'blur'...mampu ke aku buat macam tu? Hati kata... agak2 kalau kena camtu leh kurus tak aku? aiiseehh.... bleh gitu ehh?? ha3..

Peh penyelia aku sambung lagi...

" aku dok atas sementara dia ade je. peh dia takde nanti, aku turun la bawah! Dia tak kan lama kat sini "

Aaaaaapeee...!!!!!

" Dia bukan ..... ( isyarat jari belah leher... ) tapi pindah tempat lain ler.. "

Boss... bukan soal dia pegi mana tapi soalnye...bos kata peh Pengarah pindah, bos nak turun bawah...! hallololohh... kalu gitu gayanya, aku pon kena turun gakla.... hahh? ape kess? jap pindah bawah, peh tu pindah atas balik...peh tu balik semula ke ground floor... do u know tuan? it's wasting my time u know... to pull up all the files...computer...bla...bla... blaa..... sape nak tolong tu?

Takpe...sebulan katanya... selama 1 bulan ni larat tak aku turun naik turun naik jumpe penyelia tu kat tingkat 2... katanya kalau tak larat

" pindah balik ke atas!"

Aaayyooo....!!!!!

2 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum syu...yes sahut cabaran tu k...:)

lady scooter berkata...

maszull : insyaallah...de member cakap camtu gak.he3... tu pon kalau Pengarah tak bagi arahan suh pindah ke atas la...kalau tak..hu3