Selasa, 26 Jun 2012

MAHA 2012 datang lagi!


Tahun 2010 aku pi... tahun lepas aku pi gak....tahun ni...aku pi lagi..

Tahun 2010...pi time dah hujung2 sebab masa tu tak tau lagi amende yg de kat MAHA tu..best sangat ke? ade hebat cam Jom Heboh tu ke?

Tahun 2011... first day lagi aku dah pi...best? hebat? yg best sebab de mini zoo...yg tu korang leh baca kat sini : MAHA NS 2011.. Hebat? biasa2 je. Mini zoo pon macam hujung2 je diorang letak. Kawasan utk Petting Zoo pon nan hadoo je... 

Tahun 2012...? Tahun ni agak bagus sikit.. sebab? Tapak utk Mini Zoo dah semakin luas... zone Petting Zoo pon dah makin semakin besar... Nama pon Mini Zoo... yg de kat situ cume Lembu gedang2 dgan kambing big2 je la ehh... unta gajah zirafah tenuk tapir tu... korang pi kat Zoo Melaka. Sana ade...

Sebab aku pi malam, gambar memang tak berapa nak cun. Nasib la...nak wat camne. heee


Payel suka la tengok. Si abang...


" Mak...busuk la... busuknyerr...! "

Tu je la... tapi memang sangap pon..aku pon tak tahan...kih3...


Kambing tak tau ape nama. Tapi area kambing gedang ni..baunye...memang superb! Tak terkata oleh ku betapa 'wangi'nya  mereka... 

Serimbun berbulu... kambing oh kambing... kalau besar nih.. berapa la gaknya harga sekor tu kan?


Dalam bebanyak kambing tu.. yg ni lain macam lerr... bunyi dia mengembek macam bunyi orang lelaki panggil " mekk..!! " Huiihh...


Sesape nak tengok persembahan kawad kaki pon leh jugak. Dibarisi para - para landak perkasa yg gigih mengawal kawasan...he3... 2 didepan ni memang berdisiplin...yg sekor dibelakang tu...memanjang je tercicir... ha3

Tu je la antara gambar yg ade. Sesape yg free leh la datang... Macam2 de...jualan ape je sume ade. Nak tudung? Blouse..pakaian... barang2 pertanian... buah2an... kraftangan... alat2 IT... nak beli rumah.. insurans... ape2 je... semua ade... takde tiket masuk...free of charge!

Rasanya MAHA yg kali ni memang grand compared dgn tahun2 yg lepas... Datang le reramai...de blogger yg buka outlet kat situ...sape? 


A Walk To Remember

6 ulasan:

fieda berkata...

maha dtg balik ye..

Ann Ishak berkata...

berminat jugak nak pegi ni, tak pernah lagi datang MAHA

lady scooter berkata...

fieda : rasanya dah dijadikan acara tahunan MAHA nih..

lady scooter berkata...

ann : kat tempat lain tak tau la de ke tak MAHA ni...

maszull berkata...

assalamualaikum syu....wah best nyer...:)

lady scooter berkata...

maszull : best... sambil tgok haiwan leh shopping produk tempatan skali..murah2.