Khamis, 16 Februari 2012

Temuduga gomen...

Dah 2 hari dah temuduga pegawai gred 3-1 kat opis aku.. Semalam tak ramai... Dalam lingkungan 18 orang jer calon tapi tak pasti lak samada calon semalam semuanya datang atau tak.

Hari ni ramai! Sampai kena split 2 tempat... Freshies ada, yang dah berkhidmat pon ada... Kalau semalam, soalan simple tapi full speaking... Gasak ler... Speaking pon speaking lah.. Soalan pon tak susah... introduce yourself in english... hellooooo...! speaking please...

Hari ni, tempat pertama full english... Tempat yg lagi 1 masih utamakan Bahasa Malaysia.. Terima kasih Datuk coz tak segan cakap Bahasa Melayu... haaiiippp...!!

Tapi yg bahasa melayu tu, hampir 30minit/calon... Yang full BI tu... 10 minit jer... Agaknya stress diorang yang kena speaking habis tu... Yang bahasa melayu ni pon ada gak yang stress... Tapi masih mampu la bergelak ketawa ngan pegawai penemuduga tu... beza kan? 

Soalan paling top...

Perpaduan... apa kaitannya dengan 1 Malaysia? tak dapat jawab... hu3... nasib lerr....

Meh...relax sikit... released tension sikit.............
Stress temuduga? yeahh...hayun punggung laju2...sesuai utk regangan bahu ke kaki...
Tak cukup... jom... hayun2 sikit tengkok ke kepala... senaman ni utk regang otot bahu ke atas..
Haaipp... jangana lupe regangan ketiak dan pergelangan tangan...hayun penuh santai dan gemalai...
Legaa... hah... jgan lupe buat camni... petanda kamu sudah lega... errkkk... lega?? hmmm....

6 ulasan:

YaYaNsMuM berkata...

Teringat pulak 1st time YM interview...jantung mcm nak pecah!hahah!

lady scooter berkata...

ho3...perkataan yourself tu de error... excited nak menaip punye pasal...tah hape2 punya butang keyboard la sy tekan...

MaryaYusof berkata...

Salam lady scooter,

Thanks sb sudi jenggah blog sy... seronok ek dpt tgk org kena interview...terasa jgk debarannya :)

Spjg kami di sini tak pernah dgr org peru mkn katak ape bagai... tp tak tahulah, di Malaysia pun ada jgk tmpt mkn makanan eksotik ni... kat Perak rasanye... Negara China & Taiwan pun same jgk bab2 menu katak ni :)

lady scooter berkata...

marya yusof : a'ah... kat mana2 pon ade yg makan makanan eksotik ni. cuma kebetulan masa saya tengok tu, diorang tunjuk org Peru...*wink**;-)

zara6149 berkata...

cutelah animasi kartun tu...ish..frust betul x dpt belajar nak buka blog mcm awak ni...

lady scooter berkata...

puan zara : he3.. takpe... nanti2 pon leh belajar...mintak ler tukau kat tempat ni balik...kih3..