Selasa, 7 Februari 2012

Orang tua pon lum tentu tau budi bahasa…

Bukan nak kata apa la… tapi baru jer terjadi 1 peristiwa yg buat aku rasa nak share kat sini ngan korang semua… if you alll sudi bacalah.. tiada paksaan… ehemm..

Hari ni de pasar malam, hasben pegi sorang jer ngan keta… jarang sgat dia nak pi pasar malam yg sesak tu ngan keta besau tu… errkkk…besau? he3… tapi sebab td petang hujan, dia bawak ler gak keta tu…

Balik tu dia dok hangin 1 badan..alamak… apa kes?.. keta dah bercalar kena gesel kat keta lain… tapiii… bukan sebab kesan calar tu yg buat dia marah…

Dia marah sebab org yg buat keta tu bercalar takde budi bahasa.. Katanya, pakcik yg bawak keta tu… dah ler bawak keta sampai keta kitorang bercalar, siap marah2 kata hasben ai yg parking tak betul…

Ayyooo… pakcik, kalau van yg lebar tu leh lepas lalu kat situ, takkan ler keta tak leh… awat… pakcik bawak keta toyota appard tu ka? Besau sgat ka acik oii? Dia yg rosakkan keta orang, dia lak yg maki orang…ada ka patut?

Instead of mintak maap, dia marah2 lak… padan la my laki bengang habis… ingatkan orang muda ( segelintir ) jer yg berperangai tak tau budi bahasa… orang tua pon lum tentu okey..!






Tiada ulasan: