Jumaat, 24 Februari 2012

Mood bengang since semalam...

Dari semalam lagi dah ni, tapi aku sabar je... ape2 sikit aku... hari tu aku pi bengkel. Nak ikutkan aku tak payah dah terlibat ngan aset ni. PKN pon dah kabor awal2, tak perlu dah involve. Tolong sikit jer bile ade keperluan. 

Tapi sebab penyelia aku utk tahun ni dah kata, pi je la. Aku thinked positive. Aku anggap utk timba ilmu jer. 

Tapi since balik dari bengkel tu, masing2 lepas tangan. Wat bodoh je... dah aku lak kena uruskan. Sengaja aku wat lengah. Keje aku sendiri pon melambak. De sape nak tolong? takde!

Semalam sehari suntuk aku siapkan keje aku. Bile aku baru nak relax, de la yg mintak aku pi lagi. bengkel utk stor lak.. adeiihh... ape kena mengena aku ngan stor? alasannya, aku bagus keje... katanya bukan nak puji depan2 ( amende la kan?! ingat aku bodoh ke? grr... ), tapi masa ni la aku nak tunjuk yg aku ni memang bagus buat keje... 

Wokeh... pertama - tama sekali... gua tak makan puji beb!! lebih2 lagi pujian yg de udang sebalik batu nih.. cepat je gua dapat hidu beb! haa... kan dah kuar ayat aku. Tu akai nak lepas semua kat aku la tu... tak dapat tu de !

Hari ni aku mention lagi, aku cuma bantu bile perlu. Lebih2 memang tak dapat la. Keje aku sendiri pon melambak... takde pon orang nak tolong. Makin perli de... hingat dah bagi aku markah prestasi tinggi tu, aku dah terhutang budi la? Aku tak mintak pon Cemerlang ke hamende tu... TAK HADAP.!! aku cume cakap bagi markah biar setimpal ngan keje aku...full stop!

Tapi cara orang tu bercakap tadi... wahh... macam mengugut! Aduyaii... pagi jumaat nih... Sesungguhnya jangan sampai aku rasa teraniaya... Demi Allah aku cakap, once aku rasa camtu.... hmmm... sori to say la lepas tu kan? sebab aku bukan jenis gemar nak cari pasal ngan orang. TAK SUKA  tau tak?!!

Korang paham ke ape yg aku mengarutkan ni? Tak paham? hmmm... takpelah. tak payah la baca. aku nak lepas perasaan jer. Korang tak paham takpe. Aku pon tak citer detail. cume nak luahkan rasa marah dan geram je.

Aku rasa sedang dipergunakan plak. Yg salah tetap salah. Yg betul tetap betul. Tu la aku. Aku bukan kaki mengampu, aku cume buat keje aku...! tak payah nak buat ayat2 yg bunyi dah macam mengugut tu... MELUAT tahap cipan tau tak..!!!

Jgan fikir aku takut. Cume bengang... Sebab aku kerja Lillahi Taala.... keberkatan gaji tu lebih penting.

Tiada ulasan: