Rabu, 8 Februari 2012

Kawan aku 'terkena' dah...

Kan dah byak kali bank2 tu pesan... jgan klik link2 melibatkan bank2 kat Malaysia ni melalui e-mail... walaupon diorang anta e-mail camni..


ehh... tak nampak eh..kecik? hah.. meh aku besau kan...

Nampak macam diorang caring sgat nak inform pasal our account secure kan? well...yess... they do... do really care tapi care nak rembat duit jer la... perasaan kita? takde maknanya...!! perasan sendiri la...

Ni aku hamik dari email aku... and i love to share this with all of you out there...


eh heh... tak nampok lagi derr... hehee..


Tak nampak lagi? takpe...biar aku terjemahkan : 

<Http.....warongbaby.com....dot..dot...dot... bla...bla... blah...!>
;
;
;
, We currently notice that your account was access from another location so we suspended... your online access for security safety is ..dot...dot... bla.. blaa... blah...

Ha... ni nak kabor ler sikit... bile masa tah aku de account ngan bank ni tah... aku dah delete dah pon... ade je cara diorang ni nak keruk, nak copet duit orang... 

Tu yg bile member aku sendiri pon terkena gak...adeiih... masak!!... bukan sikit2... rm400..!! time sengkek tengah2 bulan ni pada aku..memang banyak ler tu kan?... Buat kawan aku yg 'terkena' tu... sabor jer la bebanyak... Ni semua cobaan....

8 ulasan:

nUr aDiLa berkata...

adehhh....jaat btol diorg ni..

Pok Amai-Amai berkata...

Alahai...jgn bt pasal. Dah byk kali bank remind kan. Ishh...diorang nie mmg licik betul la. Suke2 je nak amik hasil org tau.

lady scooter berkata...

NUR ADILA : memang jahat... sedap betol merembat duit orang...sian kat kawan yg terkena tu..

lady scooter berkata...

pok amai2 : tak tau la camne kawan sy tu leh terjebak gak click2 link tu.. nak tanye, tak spai hati... biar dia cool dulu...nanti baru tnye...

:: Cik Nur :: berkata...

pas ni kena hati2 la..jgn klik sebarangan...

senang je diorg nk amik duit org eh..

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara berkata...

senang citer, email2 spam jangan layan..jgn mudah terpedaya...terus delete je...gerenti selamat...

zuk zuhaiza berkata...

bahaye zaman skarang kan? naseb bek takda akaun cimb. eheee

padahal bank lain pun same je

lady scooter berkata...

cik nur : yupp... jgan la klik sembarangan..

erin : tu lagi bagus... delete dan ignore jerr...

Zuk : tak kisah la bank ape pon... never klik2 pautan yg mencurigakan...ecehh... dah macam iklan lak...hehee..