Khamis, 19 Januari 2012

Pencen ke tak ni?

Ni tentang our senior staff... rasanya last week masa aku jumpe acik tu kat luar, dia nampak santai jer... maklumlah... dah start pencen 1hb hari  tu... ngan t-shirt lusuhnyer... jean lusuh... bersepatu...rambut serba putihnya... meronda2 kat econsave tu ngan anak bujang dia...

Baru2 ni aku jumpe acik tu lagikk... kali ni bukan kat luar tapi kat panty opis... santai tapi dia kata...

" Aku kena masuk keje semula !"

Aiiihh.... bukan ker dah pencen? Bukan acik tu jer.... de lagi sorang... sepatutnya dah pencen start from this week.. tapi aku tengok tadi elok je senior tu lengkap beruniform keje lagikk... Pencen ke tak ni?! konpius jap...

Owh... ayat acik rambut putih tu de sambungannya lagii..

" Tapi sebulan yo! S.B.P.A punyo pasal..."

Padan la... Kata acik tu, jabatan suh bertugas semula sekejap. Dia ikut jer... katanya... kalau S.B.P.A ni, duit pencen aku plus lagi 3ratus... sapo yang tak nak! 

Iyo lah acik oii... 

2 ulasan:

eintan nurfuzie berkata...

sbpa punya hal..ehheh..
p/s:tqbgi semangat kt cik en

Kamalia berkata...

haha.macam2 sbpa ni punya ksiah yo..dah dapek 3ratus extra duit pencen,mmg bestkan..

terima kasih psl komen tu.mmg,org kita susah sangat kan bab beratur suma ni..