Jumaat, 6 Januari 2012

Bukan senang nak lulus interview...

Dari beberapa hari lepas lagi aku kerap jengah blog ni:



Tu gambar ownernya.. nak jengah blog dia? sila - sila kan la...

Beberapa hari ni dia bercerita tentang perjalanan dia untuk interview Bomba bertarikh semalam. Cume dia takde plak nyatakan interview untuk gred ape.

Lepas training semua tu, hasilnya masih menghampakan. Alasan pegawai penemuduga tu dia gagal ke interview seterusnya sebab tulang bahu panjang... 

Ape korang fikir? Mesti akan ada yang mengutuk, cakap macam pasal bomba kan? Aku tumpang simpati la kat blogger ni. Dia dah beria - ia pi training sampai kat balai bomba Taiping tu... tapi tak lepas gak.

Kalau ikut maklumat dari en. aus, kekosongan cuma 100++ jer, tapi yang memohon untuk jawatan tu... 20,000++... rasanya lebih lagi... sebab tu, diorang terpaksa lebih memiilih semasa proses temuduga yang dibuat. Hanya yang betul2 memuaskan hati dan dirasakan betul2 sesuai yang akan berjaya.

Tambahan lagi, pihak dari SPA sendiri ikut sama memerhatikan proses temuduga ni.. Jadi, memang ketat sikit la syaratnya.

Anak buah en. aus  tu perempuan. Dia pon gi gak interview bomba tu kelmarin. Ujian kecergasan semua dia lepas... tapi bile sampai kat berat badan je dia kantoi... syarat lulus temuduga, berat mesti 46kg. Tapi berat ia cuma 45kg... alahai... kurang 1kg jer kan? Pun kena reject gak...

Kan... bukan senang nak lepas temuduga tu sekarang... dulu boleh la guna 'kabel'... sekarang... hermm... lu pikir la sendiri...

3 ulasan:

cinnamon.com berkata...

kesiannya bagi2 le..1kg je..skrg pun masih guna kabel lg..tuh semua sedara..mana dtg berkatnya..

lady scooter berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
lady scooter berkata...

betul tu.... lebih baik usaha sendiri... elbih 'manis' bila rasa hasilnya...^_^