Ahad, 2 Oktober 2011

“Karoks” sampai letih…

Lepas insiden piring alcopal tu pecah seribu petang kat rumah ayah semalam, aku decided nak pi rumah mak pulak.

Lepas aku citer kat mak, dia pon heran. Camne piring yang dah berbelas tahun guna, jenis alcopal plak tu…boleh pecah berderai ?

Sampai rumah mak, tinggal aku anak – beranak dengan mak jer. En. aus kena keje. Katanye kena standby dari 3 pagi till 6 pagi kat ner tah… Standby untuk larian ape tah kat Seremban tu…aku lupe dah…

Ape lagii… mak aku memang kaki karaoke… tuuu diaaa…mak aku pasang. Aku ingat dia yang nak nyanyi sangat. Rupernye tak… memula je mak aku nyanyi… ‘berduet’ ngan si abang…heh3… mak aku nyanyi ok la…si abang nyanyi? hmmmm…. nih, si kecik tu… Pa’el pon sekarang dah suka gak karoks… halus jer suara dia walaupun takde butir…

Huii…Haaa…OO…arr…. tu la yang kuar bile Pa’el nyanyi…lembut jer alun eh…he3…
page1

Last – last… aku yang bantai nyanyi sakan..ha3… jarang – jarang tau aku nak menyanyi karoks ni.. masuk yang ni baru 3 kali la aku tul3 nyanyi… lagu ? haaa…heh..heh… aishah…siti…ramlah ram… sikit lagu fransisca peters…uih… letih woo….semuanye menjerit sakan…erkkk…

Kalau en. aus de, jangan harap ler aku nak nyanyi sangat.. apetah lagi depan public.. he3… segan uollss…dia pon kaki karoks jer tu… asal balik rumah mak, mesti karoks… atas permintaan wajib si abang..

Nape wajib? Sebaaaabbb…………. si abang pon gemar ber’karoks’…ha3….

Tiada ulasan: